Peticija SUH-a ili još jedna PR predstava Jasne Petrović...

Peticija SUH-a ili još jedna PR predstava Jasne Petrović... 

Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), sa po njihovim riječima velikim brojem svojih članova (ovisno o potrebi spominju se deseci ili stotine tisuća), uz praktično neograničena sredstva i popriličnu medijsku podršku je kroz puna dva mjeseca za svoju peticiju „Veće mirovine odmah“ prikupio cca 33000 potpisa što javnosti na sva zvona pokušavaju predstaviti kao veliki uspjeh i vrijednom „dotom“ za razgovore – pregovore sa Vladom.

U isto vrijeme Jasna Petrović predsjednica SUH-a i neki njima bliski „mediji“ i pojedinci  40700 glasova koje su UMIROVLJENICI ZAJEDNO  dobili na parlamentarnim izborima (u jednom danu) nastoje prikazati neuspjehom, kao nešto bezvrijedno mada je svima jasno da je 40700 glasova za koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO samo po zbroju veće od 33500 potpisa na peticiji SUH-a, uz uvjet da su potpisi na koje se pozivaju vjerodostojni. Umjesto da sada se ispričaju za štetu koju su svojim djelovanjem pred parlamentarne izbore uradili umirovljenicima, uz traženje oprosta i prihvaćanje ponuđene im suradnje, ovime samo još jednom potvrđuju da su uz MUH i HSU najveće štetočine za 1,2 milijuna umirovljenika.   

Sagledavajući činjenice realno je da sa 40700 glasova upravo UMIROVLJENICI ZAJEDNO prije SUH-a ili HSU-a trebaju biti pozvani od strane budućeg resornog ministra na ozbiljan razgovor o mogućnostima rješenja rastućeg siromaštva umirovljenika. Usput ćemo sasvim sigurno otvoriti i pitanje ponovnog i punopravnog članstva u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe. Za one koji ne znaju još prije gotovo desetljeće i pol su upravo članovi koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO bili osnivači tog savjetodavnog tijela.  

Ako se tek manji dio članova SUH-a odlučio potpisati Peticiju onda bi bilo zanimljivo ćuti od Jasne Petrović pojašnjenje zašto joj članovi SUH-a, na čiju se brojnost tako često poziva, nisu dali podršku iako je prikupljanje potpisa trajalo cijela dva mjeseca? Peticija SUH-a  je PR uradak kozmetičke naravi jer se postavljenim zahtjevima uopće ne rješava temeljni problem umirovljenika odnosno male mirovine. Jasno je da se do obećanih mirovina od 60% prosječne plaće može doći isključivo ponovnim izračunom mirovina uz novu formulu. Koga to SUH, MUH i HSU uopće predstavljaju u Nacionalnom vijeću za umirovljenike i starije osobe?   

Već smo više puta upozorili, a očito većina umirovljenika shvatila, da je poziv SUH-a na potpisivanje peticije samo još jedan u nizu pokušaja prevare sa ciljem da pojedinci iz SUH-a što dulje mogu parazitirati na tobožnjoj borbi za umirovljenike. Pozivamo predsjednicu SUH-a Jasnu Petrović da javnosti podastre podatke o novcu koji joj je tijekom proteklih mjeseci i godina uplaćen na njen račun za tobože volonterski rad. 

Mnogima će biti slabo kada vide koliko je kroz razne troškove poput hotela, dnevnica, putnih naloga itd. samo Jasna Petrović spremila na svoj račun....    

 

U Zagrebu, 27.04.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)