UMIROVLJENICI ZA EUROPU

UMIROVLJENICI ZA EUROPU

Zašto bi umirovljenici trebali biti zastupljeni u EU parlamentu

Ukratko, zastupljenost umirovljenika u EU parlamentu ključna je za osiguranje da njihovi interesi, potrebe i perspektive budu uvaženi i integrirani u političke procese i odluke na razini Europske unije.

Umirovljenici bi trebali biti zastupljeni u EU parlamentu iz nekoliko važnih razloga, a jedan od prvih koji se nameću je starenje populacije kao globalni trend, što uključuje i zemlje Europske unije. Umirovljenici čine značajan i rastući dio europskog društva, stoga je važno da njihovi interesi budu odgovarajuće zastupljeni na razini EU-a. Umirovljenici imaju specifične potrebe i interese koji se odnose na mirovine, zdravstvenu skrb, socijalnu sigurnost, prava potrošača i druge aspekte svakodnevnog života. Stoga je važno da postoje politički predstavnici koji će zastupati te interese u donošenju zakona i politika na razini EU-a.

Priklanjati se sasvim sigurno nećemo ekstremima, a suradnju ćemo temeljiti na poštivanju Povelje EU, posebno na dva od 50 temeljnih osobnih, gospodarskih, socijalnih i političkih ljudskih prava i to:

25. Pravo starijih osoba na dostojan život i neovisnost te na sudjelovanje u društvenom i kulturnom životu,

26. Pravo osoba s invaliditetom na integraciju, koje obuhvaća mjere čiji je cilj osiguravanje njihove neovisnosti, društvene i profesionalne uključenosti te njihovo sudjelovanje u životu zajednice...

Koalicija UMIROVLJENCI ZAJEDNO su na biračkom listiću 24. lista od ukupno 25. lista.

Umirovljenici, 09. lipnja je nova prilika za mnoge od vas koji su 17. travnja umjesto glasanja za sebe odabrali glasati za druge. Posebno se obraćamo vama dragi birači kojih je 40700 već jednom dalo potporu koaliciji UMIROVLJENICI ZAJEDNO da na izbore 09. lipnja još jednom izađete i pokušate dovesti po barem još po jednog našeg birača kako bi svi zajedno  još jednom potvrdili da zajedno možemo sve, da trebamo poštovati sve i svakoga ali ipak birati sebe...

LISTA BR. 24.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO - POLITIČKA PLATFORMA - UMIROVLJENICI ZAJEDNO

STRANKA UMIROVLJENIKA - SU

BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO - BUZ

DEMOKRATSKA STRANKA UMIROVLJENIKA – DSU

1. MILIVOJ ŠPIKA

2. LAZAR GRUJIĆ

3. MILIVOJ TIČARIĆ

4. VESNA HORVAT

5. MLADEN NOVOSEL

6. ANĐELKA BIJELONJIĆ

7. ANĐELKO DUVANČIĆ

8. VLADIMIR ŠIMUNIĆ

9. IVICA BEŠIROVIĆ

10. RENATA TRESELJ

11. EUFEMIA MIŠIĆ

12. IVANKA LUETIĆ BOBAN

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)