Otvoreno pismo umirovljenicima

Otvoreno pismo umirovljenicima

Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri,

Ponosni smo i zadovoljni zbog svih vas koji ste tijekom ove kratke i burne kampanje podržali koaliciju Umirovljenici zajedno. Zahvaljujemo svima koji su tijekom našeg intenzivnog rada na terenu podržali kandidate i aktiviste koalicije Umirovljenici zajedno stiskom ruke, zajedničkim fotografiranjem ili razgovorom o našem programu. Hvala vam!

Putujući Hrvatskom doznali smo kako svi imamo iste brige i probleme - visina mirovine, kvaliteta života, dostupnost zdravstvenih usluga, položaj starijih u društvu… Ali smo i potvrdili da je u umirovljenicima velika snaga, dok god nismo razjedinjeni i zajednički zastupamo svoje interese. Koalicija stranaka Stranka umirovljenika, Blok umirovljenici zajedno i Demokratska stranka umirovljenika već dvije godine gradi zajedničku priču koja za jedini cilj ima bolji materijalni i društveni položaj umirovljenika. Nismo se poput nekih „prodali“ HDZ-u jer ne želimo biti ničiji žeton stoga na izbore idemo samo sa vama umirovljenicima. Želimo glasovima svojih saborskih zastupnika i vlastitim ugledom jamčiti ostvarenje svih predizbornih obećanja.

Najvažnije od njih glasi - veća mirovina u prosjeku za 200 € odmah, a ne za četiri godine. Osim toga, obećali smo novi izračun mirovine za sve umirovljenike na bazi 75-80% neto plaće umirovljenika kroz 10 najboljih godina, ukidanje penalizacije s navršenih 65 godina života, AVM od 20 € po godini staža, što jamči najmanju moguću mirovinu za 41 godinu staža u iznosu 820 €.

Samo uz odgovarajuće mirovine kao adekvatne nagrade za rad i trud koji su današnji umirovljenici uložili u razvoj zajednice u kojoj žive postat ćemo pravedno društvo. Dostojna i aktivna treća dob, bez straha od siromaštva, minimum je od kojeg nećemo odstupiti.

Ako ste primijetili da se druge stranke sjete umirovljenika samo u kampanji, ako ste primijetili da su drugi političari u ovoj kampanji plagirali naše stavove i obećanja, ako mislite da 550 eura mjesečno nije dovoljno za dostojanstven život, izađite na izbore i podržite koaliciju Umirovljenici zajedno.

Ako vam je dosta manipulatora i parazita koji godinama sklapaju navodne dogovore s vladajućima u vaše ime, a istovremeno vaša kupovna moć stagnira i opada, ako ne vjerujete onima koji su vam do sada stotinu puta obećali bolji život pa vas zaboravili dan nakon izbora i ako ne želite čekati veću mirovinu četiri godine, izađite na izbore i podržite koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO.

Izađimo na izbore zajedno, pokažimo snagu umirovljenika i recimo NE siromaštvu umirovljenika!

Podržimo koaliciju UMIROVLJENICI ZAJEDNO i recimo DA povećanju mirovine od 200 ODMAH!

U Zagrebu, 15.04.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

HRVATSKI RADIO 17.05.2024. EU izbori 2024.   predstavljanje UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU   EUROPSKI IZBORI ... (opširnije)

Hrvatska mora puno više ulagati u smještajne kapacitete za starije i nemoćne Prema Programu stabilnosti Republike ... (opširnije)

Zašto 95% umirovljenika birajući isto očekuje promjene? Kod velikog broja birača u Hrvatskoj, posebno umirovljenika sa ... (opširnije)

Nacionalni dan palijativne skrbi, 11. svibnja Uoči Nacionalnog dana palijativne skrbi nositelj koalicijske liste UMIROVLJENICI ZAJENDO, ... (opširnije)

Sretan i blagoslovljen Uskrs U ime Umirovljenici zajedno – Političke platforme želimo vam najiskrenije čestitati Uskrs ... (opširnije)

9. lipnja je prilika da se ispravi greška učinjena 17. travnja, iskoristimo je! Umirovljenici  su 17. ... (opširnije)

Program „UMIROVLJENICI ZA EUROPU“   Zašto bi umirovljenici trebali biti zastupljeni u EU parlamentu? Zastupljenost UMIROVLJENICI ... (opširnije)

1. Svibanj, Međunarodni praznik rada   Svima onima koji su nekada imali svoje radno mjesto Svima ... (opširnije)

Je li Hrvatska zemlja siromašnih umirovljenika? Na fotografijama vidimo najkvalitetniju teletinu na žaru ili gradelama, ovisno ... (opširnije)

Peticija SUH-a ili još jedna PR predstava Jasne Petrović...  Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), sa po njihovim ... (opširnije)