Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike!

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike!

Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ne uvodi diskriminatorne mjere poput njegovog najnovijeg obećanja o besplatnoj vožnji tramvajem za starije od 65 godina. Ne možemo procijeniti je li riječ o licemjerju, nesposobnosti ili pokušaju manipulacije, ali predložena mjera isključuje određene skupine umirovljenika i osoba treće životne dobi iz pristupa obećanoj besplatnoj usluzi.

U prvom redu, zakinuti su zagrebački umirovljenici koji se koriste gradskim autobusima. Zatim, diskriminira se i one koji imaju prebivalište izvan Zagreba, a dio ili cijeli radni vijek su proveli u Zagrebu, svojim radom doprinoseći izgradnji sustava javnog prijevoza u gradu. Prijedlog gradonačelnika Tomaševića, prema kojem će se gradskim tramvajima besplatno koristiti samo stariji od 65 sa prebivalištem u Zagrebu za nas je školski primjer segregacije.

Desetke tisuće starijih građana iz okolnih gradova i općina, koji faktički ako ne i na papiru čine dio Zagreba, gradonačelnik Tomašević odlučio je zakinuti jer za njih novo pravilo očito neće vrijediti. Za nas je to klasična politička manipulacija i očiti pokušaj kupovine glasova birača, u ovom slučaju umirovljenika.

Umirovljenici su već navikli da ih se sve političke opcije sjete tek u predizbornoj kampanji, kada krenu s obećanjima, da bi ih prvi dan nakon izbora zaboravili. Tragično je da pritom političke stranke niti ne mogu smisliti originalna obećanja, već plagiraju programe umirovljeničkih opcija, koje se ne bave svojim biračima tijekom dva tjedna kampanje, nego sve četiri godine između izbornih ciklusa.

Jasno je da nitko od ostalih političkih opcija nema niti je ikada imao ozbiljnu namjeru riješiti problem rastućeg siromaštva umirovljenika. Njihova kvazi briga za njih pred svake izbore samo pokazuje nepodnošljivu razinu licemjerja i nedoraslosti političkom trenutku i potrebama. Svima njima trebaju samo glasovi umirovljenika kako bi se dočepali vlasti, no njihove planove će ovaj puta pokvariti sami birači, posebno umirovljenici koji ovaj puta imaju mogućnost zajedno sa svojom umirovljeničkom koalicijom Umirovljenici zajedno izboriti se za ono što svi obećavaju ali nikada ne izvrše. Upravo zato sa umirovljenicima zajedno idemo u borbu PROTIV SIROMAŠTVA, ZA 200 € VEĆE MIROVINE ODMAH!!

U Zagrebu, 09.04.2024.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

HRVATSKI RADIO 17.05.2024. EU izbori 2024.   predstavljanje UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU   EUROPSKI IZBORI ... (opširnije)

Hrvatska mora puno više ulagati u smještajne kapacitete za starije i nemoćne Prema Programu stabilnosti Republike ... (opširnije)

Zašto 95% umirovljenika birajući isto očekuje promjene? Kod velikog broja birača u Hrvatskoj, posebno umirovljenika sa ... (opširnije)

Nacionalni dan palijativne skrbi, 11. svibnja Uoči Nacionalnog dana palijativne skrbi nositelj koalicijske liste UMIROVLJENICI ZAJENDO, ... (opširnije)

Sretan i blagoslovljen Uskrs U ime Umirovljenici zajedno – Političke platforme želimo vam najiskrenije čestitati Uskrs ... (opširnije)

9. lipnja je prilika da se ispravi greška učinjena 17. travnja, iskoristimo je! Umirovljenici  su 17. ... (opširnije)

Program „UMIROVLJENICI ZA EUROPU“   Zašto bi umirovljenici trebali biti zastupljeni u EU parlamentu? Zastupljenost UMIROVLJENICI ... (opširnije)

1. Svibanj, Međunarodni praznik rada   Svima onima koji su nekada imali svoje radno mjesto Svima ... (opširnije)

Je li Hrvatska zemlja siromašnih umirovljenika? Na fotografijama vidimo najkvalitetniju teletinu na žaru ili gradelama, ovisno ... (opširnije)

Peticija SUH-a ili još jedna PR predstava Jasne Petrović...  Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), sa po njihovim ... (opširnije)