Može li index sreće građana odlučiti izbore?

Može li index sreće građana odlučiti izbore?

Hrvatska je po indexu sreće osoba starijih od 60 godina na dnu EU što upućuje da bi na predstojećim izborima mogli neugodno iznenaditi one koji su njihov glasove već ubilježili na svoj konto.... u prvom redu SDP i HDZ...

Vrijeme je da umirovljenici svoj glas daju svojoj umirovljeničkoj opciji umjesto onima koji su ih doveli do nikada većeg siromaštva i nezadovoljstva....

Što se općenitog stanja sreće u RH tiče, može se reći da smo globalno gledano po vjeri - pesimisti. Nije iznenađenje da je RH prema svjetskom indeksu sreće za jednu članicu EU na relativno niskom 63. mjestu, odmah ispod Kine i Hondurasa, a iznad Grčke i BiH. Od EU članica jedino je (uz Grčku) i Bugarska ispod RH. Globalno gledano, čak je i propala Argentina sretnija, nalazi se na 48. mjestu. Susjedni Slovenci, ljudi koji se doimaju zabrinuto, nalaze se na vrlo sretnom 20. mjestu.

Hrvatska se prema općem raspoloženju u društvu i dalje nalazi u sumornoj zoni država od 50. do 73. mjesta zbog toga što su nam stariji od 60 brutalno nezadovoljni, za razliku od mlađih od 30, koji su pak među najsretnijoj mladeži u EU. Već ti podaci govore nam kako dojam da oporba predvodi mladost Hrvatske u promjene djeluje suspektno. Kako će oni koji su pretežito subjektivno vrlo sretni biti motivirani za prevrat? Možemo preformulirati - jesu li mladi do 30 godina motivirani za neku vrstu političkog preokreta nakon osam godina Andreja Plenkovića, ako su prema ljestvici globalnog indeksa sreće podjednako zadovoljni kao Švicarci?

Na priloženom linku je veoma zanimljivo promišljanje kojeg savjetujemo pročitati...

 

 

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)