Može li index sreće građana odlučiti izbore?

Može li index sreće građana odlučiti izbore?

Hrvatska je po indexu sreće osoba starijih od 60 godina na dnu EU što upućuje da bi na predstojećim izborima mogli neugodno iznenaditi one koji su njihov glasove već ubilježili na svoj konto.... u prvom redu SDP i HDZ...

Vrijeme je da umirovljenici svoj glas daju svojoj umirovljeničkoj opciji umjesto onima koji su ih doveli do nikada većeg siromaštva i nezadovoljstva....

Što se općenitog stanja sreće u RH tiče, može se reći da smo globalno gledano po vjeri - pesimisti. Nije iznenađenje da je RH prema svjetskom indeksu sreće za jednu članicu EU na relativno niskom 63. mjestu, odmah ispod Kine i Hondurasa, a iznad Grčke i BiH. Od EU članica jedino je (uz Grčku) i Bugarska ispod RH. Globalno gledano, čak je i propala Argentina sretnija, nalazi se na 48. mjestu. Susjedni Slovenci, ljudi koji se doimaju zabrinuto, nalaze se na vrlo sretnom 20. mjestu.

Hrvatska se prema općem raspoloženju u društvu i dalje nalazi u sumornoj zoni država od 50. do 73. mjesta zbog toga što su nam stariji od 60 brutalno nezadovoljni, za razliku od mlađih od 30, koji su pak među najsretnijoj mladeži u EU. Već ti podaci govore nam kako dojam da oporba predvodi mladost Hrvatske u promjene djeluje suspektno. Kako će oni koji su pretežito subjektivno vrlo sretni biti motivirani za prevrat? Možemo preformulirati - jesu li mladi do 30 godina motivirani za neku vrstu političkog preokreta nakon osam godina Andreja Plenkovića, ako su prema ljestvici globalnog indeksa sreće podjednako zadovoljni kao Švicarci?

Na priloženom linku je veoma zanimljivo promišljanje kojeg savjetujemo pročitati...

 

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)