Stotine tisuća su u sličnoj situaciji kao Ankica Birtić.... na nam je da to mijenjamo

Stotine tisuća su u sličnoj situaciji kao Ankica Birtić.... na nam je da to mijenjamo

Ova priča koju objavljuje portal dnevno.hr  je jedan od stotina tisuća eklatantnih primjera na kojem se može jasno vidjeti koliko su umirovljenici oštećeni  lošom formulom za izračun mirovine i isto tako lošom formulom za usklađivanje mirovina.

Umjesto 420 € mirovine koju trenutno prima gospođa Birtić bi po našem prijedlogu izračuna za svojih 36 godina staža uz AVM 18,5 € imala u startu 666 € odnosno od 01. ožujka sa novim usklađenjem sa inflacijom odnosno rastom cijena i plaća  uz AVM od 20 € mirovinu od 720 €. Kako već pet godina radi na pola radnog vremena tako je na staž od 36 godina imala pravo dodati 2,5 godina staža što bi bilo punih 38 godina staža i od 01. ožujka 2024. dalo mirovinu od startnih 760 €.

Gospođa Anica Birtić je jedna od nekoliko stotina tisuća umirovljenika koji su oštećeni na razini godine u prosjeku više od 4 mjesečne mirovine…

Uz podršku nekoliko stotina tisuća umirovljenika koji su u sličnoj situaciji kao i gospođa Ankica Birtić, i koji imaju i te kako dobar razlog da nas podrže na slijedećim parlamentarnim izborima, zastupnici Umirovljenici zajedno – Političke platforme u Hrvatskom saboru koje sami izaberu će već na prvoj radnoj sjednici Hrvatskog sabora donijeti sve potrebne zakonske izmjene temeljem kojih će se napraviti novi izračun mirovina za sve umirovljenike i ispraviti nepravde prema stotinama tisuća umirovljenika koji sada žive u siromaštvu…

 

Poziv na javnu tribinu – tiskovnu konferenciju Brckovljani 05.03.2024. Pozivamo vas na Javnu tribinu i tiskovnu ... (opširnije)

OTV emisija Svakodnevnica 26.02.2024., gosti Lazar Grujići Milivoj Špika U emisiji Svakodnevnica na OTV-u gostovali su ... (opširnije)

Umirovljenici ne nasjedajte na ovu prevaru SUH-a Umirovljenici, pogledajte dobro što SUH radi jer vam ovom ... (opširnije)

Još jedan pokušaj prevare umirovljenika, ovaj puta od SUH-a!? Nakon cijelog prošlog mandata Vlade HDZ-a i ... (opširnije)

Kako do minimalne mirovine od 800 eura i da se na mjesto u Sv. Antunu ne ... (opširnije)

Politička platforma Umirovljenici zajedno održala javnu tribinu – cilj povećati mirovine   Nakon gotovo 30 godina ... (opširnije)

Umirovljenici u super izbornoj godini moraju glasati za sebe… Kako nam se približavaju parlamentarni izbori sve ... (opširnije)

Poziv na javnu tribinu – tiskovnu konferenciju Karlovac 26.02.2024.   Pozivamo vas na Javnu tribinu i ... (opširnije)

U Sisku održana, još jedna, uspješna Javna tribina Umirovljenici su poput zadnje rupice na vladinu sviralu ... (opširnije)

Poziv na javnu tribinu Sisak 23.02.2024. Pozivamo vas na Javnu tribinu koja će se održati 23.02.2024. ... (opširnije)