Stotine tisuća su u sličnoj situaciji kao Ankica Birtić.... na nam je da to mijenjamo

Stotine tisuća su u sličnoj situaciji kao Ankica Birtić.... na nam je da to mijenjamo

Ova priča koju objavljuje portal dnevno.hr  je jedan od stotina tisuća eklatantnih primjera na kojem se može jasno vidjeti koliko su umirovljenici oštećeni  lošom formulom za izračun mirovine i isto tako lošom formulom za usklađivanje mirovina.

Umjesto 420 € mirovine koju trenutno prima gospođa Birtić bi po našem prijedlogu izračuna za svojih 36 godina staža uz AVM 18,5 € imala u startu 666 € odnosno od 01. ožujka sa novim usklađenjem sa inflacijom odnosno rastom cijena i plaća  uz AVM od 20 € mirovinu od 720 €. Kako već pet godina radi na pola radnog vremena tako je na staž od 36 godina imala pravo dodati 2,5 godina staža što bi bilo punih 38 godina staža i od 01. ožujka 2024. dalo mirovinu od startnih 760 €.

Gospođa Anica Birtić je jedna od nekoliko stotina tisuća umirovljenika koji su oštećeni na razini godine u prosjeku više od 4 mjesečne mirovine…

Uz podršku nekoliko stotina tisuća umirovljenika koji su u sličnoj situaciji kao i gospođa Ankica Birtić, i koji imaju i te kako dobar razlog da nas podrže na slijedećim parlamentarnim izborima, zastupnici Umirovljenici zajedno – Političke platforme u Hrvatskom saboru koje sami izaberu će već na prvoj radnoj sjednici Hrvatskog sabora donijeti sve potrebne zakonske izmjene temeljem kojih će se napraviti novi izračun mirovina za sve umirovljenike i ispraviti nepravde prema stotinama tisuća umirovljenika koji sada žive u siromaštvu…

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)