Koalicija Blok umirovljenici zajedno - Priopćenje

Moramo kazati kako nam krajnje licemjerno zvuče sve glasnije izjave o brizi za umirovljenike Radimira Čačića i Silvana Hrelje. Čačić se po priči iskazao gradnjomDoma umirovljenika u Medarevu kod Dubrovnika uzevši 20 milijuna DEM a da ga nikada nije izgradio, dočim je Hrelja „borac protiv povlaštenih mirovina“ po onoj sebi sve, a drugima kako bude, žurno sklopio savez sa HNS-om i „Kukuriku koalicijom“ samo da bi se domogao baš te povlaštene koju trećim mandatom ostvaruje doslovno odmah, dakle prije navršene 65-e godine do koje svi ostali smrtnici trebaju raditi.

Duže vrijeme u mnogim našim javnim obraćanjima posebno naglašavamo potrebu zaštite najugroženije socijalne kategorije odnosno umirovljenika koji već 20 godina podnose teret svih dosadašnjih promašaja vladajućih, posebno u sferi gospodarstva što je rezultiralo katastrofalnom mirovinskom politikom. Koalicija BUZ je posebno jasno dala naglasak da smo apsolutno protiv svih oblika povlaštenih mirovina nastalih kao produkt neprimjereno stvorenih povlastica onima koji nerijetko u svojoj radnoj knjižici nemaju ni dana „radnog staža“ izuzev onog u političkim vodama što je nekima bilo dovoljno za mirovine i do pet, šest, pa i više puta iznad prosječne mirovine stotina tisuća onih koji su je zaslužili punim radnim stažem od 40 godina za što smo kazali da se ne smije vezivati i uz 65 godina životne dobi. To smo i sami kazali predsjedniku Josipoviću čega se kako vidimo iz njegove nedavne izjave i sam prisjetio sa zakašnjenjem od nekoliko mjeseci.

No javno pitamo tko je to do sada priječio Josipovića, Hrelju, Čačića i ostale umirovljeničke dušobrižnike da se i kao saborski zastupnici u ime svojih stranaka ili vladajućih koalicija u kojima su bili nisu izborili za ukidanje povlaštenih mirovina.

Ne želimo sada ulaziti ni u raspravu o potrebi odnosno opravdanosti da se branitelji kao posebna skupina dodatno zaštite i Ustavnim Zakonom, no to svakako nije niti može biti razlog ili izlika ruganju Hrelje i Čačića svim umirovljenicima čija bi tobože prava također trebalo zaštiti Ustavom bez obzira na činjenicu da smo njime već definirani i kao socijalna država. Taj proziran i prizeman pokušaj da se na muci hrvatskih branitelja pokuša ušićariti poneki jeftini politički poen je krajnje degutantan, gadljiviji čak i od jeftina podilaženja raznih politikanata hrvatskim generalima, haškim uznicima, da se ulicama i trgovima daju njihova imena čime u stvari kazuju kako su ih već žive sahranili.Jadno da jadnije ne može biti.

U Zagrebu, 28.04.2011.

Predsjednik SU

Koordinator Blok umirovljenici zajedno (BUZ)

Lazar Grujić dipl.oec. vr

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)