Obilježen Dan antifašizma

Na današnjoj svečanosti obilježavanja Dana antifašizma u šumi Brezovica pored Siska uz nazočnost državnog političkog vrha nazočio je kao uzvanik i predsjednik SU-a Lazar Grujić. U nastavku prenosimo tekst sa portala večernjeg lista te niz novih fotografija.

- Upravo ovdje Hrvatska je ustala i hrvatski je narod zajedno sa Srbima i drugim narodima i narodnostima rekao fašizmu, nacizmu, zločinu i izdaji odlučno ne – izjavio je Ivo Josipović.

Predsjednik se založio da se načelno izjednači status antifašističkih boraca i hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata. Istaknuo je da danas postoji previše onih koji danas relativiziraju vrijednost antifašističke borbe te kako udžbenici u školama ne daju pune i prave informaciju o Drugom svjetskom ratu i antifašizmu.

Predsjednica Vlade Jadranka Kosor rekla je da je 22. lipanj trajni simbol povijesne opredijenosti hrvatskog naroda za slobodu i mir.

Kod Spomen-obilježja Prvom partizanskom odredu vijence su položila brojna državna i stranačka izaslanstva, a predsjednik Ivo Josipović uručio je devet Ordena reda Stjepana Radića istaknutim borcima partizanima, među njima i Mihajlu Krešimiru Majeru, jedinom živućem borcu iz Prvog sisačkog partizanskog odreda.

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)