U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro

U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro gosti su bili:

Višnja Fortuna – Matica umirovljenika

Silvano Hrelja – Nezavisni saborski zastupnik

Milivoj Špika – Umirovljenici zajedno – Politička platforma

Vjerujemo da je emisija bila zanimljiva kao i poruke gostiju koji su imali priliku iznijeti svoje argumente u opisivanju stanja umirovljeničkog standarda… 

Drago nam je da smo se konačno, pa makar i na samo pola sata našli na istom mjestu licem u lice kako bi svi zainteresirani, posebno umirovljenici,  mogli iz prve ruke ćuti za što se zalažu oni koji se po svemu što vidimo i čujemo ulaguju Vladi, i mi koji upućujemo oštre kritike Vladi i nudimo rješenje za najveći problem umirovljenika, a to je problem rastućeg siromaštva što nikakva statistika ili uljepšavanje ne može sakriti.

Ne može biti normalno da osoba koja je prije 5, 10 15 ili 20 godina otišla u mirovinu uz prosječna primanja sada ima u pola (350 – 450 EUR) manju mirovinu od onih koji danas uz iste uvjete idu u mirovinu.

To se može i mora ispravit odmah jedino novim izračunom mirovina za sve uz ukidanje penalizacije sa navršenih 665 godina života. Dok se to ne uradi ne treba sa Vladom pričati ni o čemu drugom….. dakle prvo novi izračun i pravedna mirovina za sve, a tek nakon toga možemo o raznim šarenim paketima, 13. mirovini i svemu drugom…      

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHRTvijesti%2Fvideos%2F3521841408071562%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade &nbsp; Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?! &nbsp; Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore &nbsp; HTV 4 23.05.2024. &nbsp; Evo teme i ... (opširnije)