U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro

U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro gosti su bili:

Višnja Fortuna – Matica umirovljenika

Silvano Hrelja – Nezavisni saborski zastupnik

Milivoj Špika – Umirovljenici zajedno – Politička platforma

Vjerujemo da je emisija bila zanimljiva kao i poruke gostiju koji su imali priliku iznijeti svoje argumente u opisivanju stanja umirovljeničkog standarda… 

Drago nam je da smo se konačno, pa makar i na samo pola sata našli na istom mjestu licem u lice kako bi svi zainteresirani, posebno umirovljenici,  mogli iz prve ruke ćuti za što se zalažu oni koji se po svemu što vidimo i čujemo ulaguju Vladi, i mi koji upućujemo oštre kritike Vladi i nudimo rješenje za najveći problem umirovljenika, a to je problem rastućeg siromaštva što nikakva statistika ili uljepšavanje ne može sakriti.

Ne može biti normalno da osoba koja je prije 5, 10 15 ili 20 godina otišla u mirovinu uz prosječna primanja sada ima u pola (350 – 450 EUR) manju mirovinu od onih koji danas uz iste uvjete idu u mirovinu.

To se može i mora ispravit odmah jedino novim izračunom mirovina za sve uz ukidanje penalizacije sa navršenih 665 godina života. Dok se to ne uradi ne treba sa Vladom pričati ni o čemu drugom….. dakle prvo novi izračun i pravedna mirovina za sve, a tek nakon toga možemo o raznim šarenim paketima, 13. mirovini i svemu drugom…      

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHRTvijesti%2Fvideos%2F3521841408071562%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

HRVATSKI RADIO 17.05.2024. EU izbori 2024. &nbsp; predstavljanje UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU &nbsp; EUROPSKI IZBORI ... (opširnije)

Hrvatska mora puno više ulagati u smještajne kapacitete za starije i nemoćne Prema Programu stabilnosti Republike ... (opširnije)

Zašto 95% umirovljenika birajući isto očekuje promjene? Kod velikog broja birača u Hrvatskoj, posebno umirovljenika sa ... (opširnije)

Nacionalni dan palijativne skrbi, 11. svibnja Uoči Nacionalnog dana palijativne skrbi nositelj koalicijske liste UMIROVLJENICI ZAJENDO, ... (opširnije)

Sretan i blagoslovljen Uskrs U ime Umirovljenici zajedno &ndash; Političke platforme želimo vam najiskrenije čestitati Uskrs ... (opširnije)

9. lipnja je prilika da se ispravi greška učinjena 17. travnja, iskoristimo je! Umirovljenici &nbsp;su 17. ... (opširnije)

Program &bdquo;UMIROVLJENICI ZA EUROPU&ldquo; &nbsp; Zašto bi umirovljenici trebali biti zastupljeni u EU parlamentu? Zastupljenost UMIROVLJENICI ... (opširnije)

1. Svibanj, Međunarodni praznik rada &nbsp; Svima onima koji su nekada imali svoje radno mjesto Svima ... (opširnije)

Je li Hrvatska zemlja siromašnih umirovljenika? Na fotografijama vidimo najkvalitetniju teletinu na žaru ili gradelama, ovisno ... (opširnije)

Peticija SUH-a ili još jedna PR predstava Jasne Petrović...&nbsp; Sindikat umirovljenika Hrvatske (SUH), sa po njihovim ... (opširnije)