U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro

U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro gosti su bili:

Višnja Fortuna – Matica umirovljenika

Silvano Hrelja – Nezavisni saborski zastupnik

Milivoj Špika – Umirovljenici zajedno – Politička platforma

Vjerujemo da je emisija bila zanimljiva kao i poruke gostiju koji su imali priliku iznijeti svoje argumente u opisivanju stanja umirovljeničkog standarda… 

Drago nam je da smo se konačno, pa makar i na samo pola sata našli na istom mjestu licem u lice kako bi svi zainteresirani, posebno umirovljenici,  mogli iz prve ruke ćuti za što se zalažu oni koji se po svemu što vidimo i čujemo ulaguju Vladi, i mi koji upućujemo oštre kritike Vladi i nudimo rješenje za najveći problem umirovljenika, a to je problem rastućeg siromaštva što nikakva statistika ili uljepšavanje ne može sakriti.

Ne može biti normalno da osoba koja je prije 5, 10 15 ili 20 godina otišla u mirovinu uz prosječna primanja sada ima u pola (350 – 450 EUR) manju mirovinu od onih koji danas uz iste uvjete idu u mirovinu.

To se može i mora ispravit odmah jedino novim izračunom mirovina za sve uz ukidanje penalizacije sa navršenih 665 godina života. Dok se to ne uradi ne treba sa Vladom pričati ni o čemu drugom….. dakle prvo novi izračun i pravedna mirovina za sve, a tek nakon toga možemo o raznim šarenim paketima, 13. mirovini i svemu drugom…      

 

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FHRTvijesti%2Fvideos%2F3521841408071562%2F&show_text=true&width=560&t=0" width="560" height="429" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowfullscreen="true" allow="autoplay; clipboard-write; encrypted-media; picture-in-picture; web-share" allowFullScreen="true"></iframe>

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno &ndash; Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno &ndash; Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli &bdquo;Glas umirovljenika&ldquo; privatiziran i u funkciji difamiranja? &nbsp; Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli &bdquo;predstavnici&ldquo; umirovljenika poručuju im kako &bdquo;Nije sve u mirovini&ldquo; &nbsp; Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

&bdquo;Pudlice i poltroni&ldquo; punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike &nbsp; Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!? &nbsp; Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga&hellip; Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima &nbsp; U mandatu ove Vlade ... (opširnije)