"Umirovljenici zajedno": Prosječna mirovina nije porasla, nego pala s 40% na 36%

"Umirovljenici zajedno": Prosječna mirovina nije porasla, nego pala s 40% na 36%

Autor: S.M./HRT/Hina

 

Platforma "Umirovljenici zajedno" pozvala je milijun i 240 tisuća umirovljenika da na predstojećim parlamentarnim izborima glasaju isključivo iz svog interesa i to za opcije koje im odmah nude porast mirovina, te je poručila građanima da ih neće iznevjeriti.

- Umirovljenici, prestanite glasati po ideološkoj matrici, po sklonosti ili ljubavi. Nema ljubavi kada je u pitanju egzistencija, glasajte za sebe!, poručio je Milivoj Špika, jedan od koordinatora platforme, s konferencije za novinare održane na glavnom zagrebačkom trgu u sklopu druženja s građanima na Međunarodni dan straijih osoba.

Lazar Grujić, također koordinator platforme koja okuplja osam političkih stranaka umirovljeničkog predznaka, istaknuo je da platforma neće biti niti uz HDZ niti uz SDP do izbora, te je pozvao građane da im vjeruju.

- Već nas 30 godina varaju i obećavaju i ne ispunjavaju ono što su obećali, rekao je Grujić za obje političke opcije koje su bile na vlasti u proteklih 30-ak godina otkako je 1999. promijenjen zakon po kojemu se moglo ići u mirovinu sa 10 najboljih godina i iznosom mirovine koja je odgovarala 75 posto prosječne plaće tih godina.

Špika ponavlja da traže povratak na uvjete koji su vladali prije tih zakonskih izmjena.

- Tražimo novi izračun mirovine na bazi 75 do 80 posto prosječne plaće u deset najboljih godina, uz ukidanje penalizacije za sva prijevremena umirovljenja, istaknuo je Špika popraćen pljeskom i odobravanjem okupljenih građana.

CIJELI TEKST PROČITAJTE NA VIJESTI.HRT.HR

 

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)