Zar je štrik oko vrata najbolje što SDP može ponuditi umirovljenicima?

Zar je štrik oko vrata najbolje što SDP može ponuditi umirovljenicima?

Da su političke stranke spremne poduzeti doslovno sve kako bi privukle što više birača nije nikakva novost, no ono što je uradila stranka SDP sa svojom porukom umirovljenicima je potpuno nova dimenzija, za Platformu Umirovljenici zajedno, loše, opasno, neodgovorno ili još jednostavnije, potpuno neprihvatljivo.

Nismo reagirali odmah čim se pojavio uradak SDP-a misleći da se radi o nekom taktičkom potezu radi kratkotrajnog skretanja pozornosti, da će sigurno biti brzo povučen, no kako nije, čak ni uz simboličnu ispriku na jučerašnji Međunarodni dan prevencije suicida, činimo to sada. Zar je moguće da kreatori poruke „Bolje štrik oko vrata nego se mučiti“ ne znaju da već godinama među počiniteljima suicida ima najviše osoba starijih od 65 godina, dakle upravo umirovljenika koji su već dugo najugroženija socijalna skupina u Hrvatskoj.

Zar je moguće da kreatorima poruke ni jednog trenutka nije palo na pamet da umjesto odvraćanja takvim porukama zapravo potiču umirovljenike na suicid. Tko bi zdrave pameti uopće mogao željeti ili očekivati da nakon niza desetljeća rada odlaskom u mirovinu umjesto života bez velikih briga i mirnog života u trećoj životnoj dobi umirovljenike čeka period najteže životne borbe, svakodnevne borbe za doslovno puko preživljavanje. Umjesto pomoći i nuđenja rješenja kako umirovljenicima život u mirovini učiniti lakšim SDP nudi rješenje koje ako se u nekoj budućnosti i realizira većina neće dočekati, ali zato kao alternativu „Štrik oko vrata“ da se ne muče ako im je teško čekati….

Pa ljudi moji jeli ovo moguće, zavapio bi jedan svima dobro poznat pokoji umirovljenik, da oni koji obzirom na naziv svoje stranke pokazuju toliku bešćutnost umjesto empatije i rješenja kojim bi se moglo pomoći doslovno sada i odmah, jer umirovljenici nisu dobna skupina kojoj se tek tako na „časnu riječ“ mogu nuditi rješenja za 5, 10 ili više godina.. Oni su se već kroz svoj tegobni život načekali i naslušali toliko lažnih obećanja od svih dušobrižnika da ih jedino zanimaju rješenja koja se mogu realizirati odmah i sada. Slušajući što sve političke stanke posljednjih desetak dana nude kao svoja rješenja za rastuće siromaštvo umirovljenika postaje jasno kako jedino Platforma Umirovljenici zajedno ima rješenje koje se može provesti odmah.

Radi se o rješenjima Platforme Umirovljenici zajedno za povećanje mirovina odmah, a najviše povećanje bi novim izračunom dobili upravo onih cca 750 tisuća najugroženijih umirovljenika sa mirovinama nižim od 500 EUR. Svi drugi bi kao nešto rješavali kroz 4 ili više godina što je u okolnosti nikada boljeg punjenja proračuna i raspoloživih sredstava za promptno povećanje mirovina naprosto nevjerojatno. To zapravo znači da nikome od njih nije ni stalo do umirovljenika već isključivo do njihovih glasova.

Izjavljivati kako najmanja mirovina ne smije biti manja od 750 EUR uz istovremeno slanje poruke što umirovljenici trebaju očekivati za dvije godine uz nuđenje „Štrika oko vrata“ kao mogućeg rješenja za probleme koji ih čekaju je bez obzira na vjerojatno najbolje namjere SDP-a previše čak i za one sa najboljom probavom.

U Zagrebu, 11.09.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Milivoj Špika - Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)