(HINA) Umirovljenici zajedno: Uz ovakvu oporbu rejting HDZ-a izgleda kao da je na steroidima

(HINA) Umirovljenici zajedno: Uz ovakvu oporbu rejting HDZ-a izgleda kao da je na steroidima

Umirovljenici zajedno: Završetak godišnjih odmora za mnoge političare označio je početak iskazivanja „velike brige“ za umirovljenike. Hvala, ako niste do sada, nemojte ni od sada…

Kako se ljetu približava kraj tako sve više rastu frustracije građana, posebno umirovljenika,  prema političarima koji im preplanulog tena i uglavnom preko društvenih mreža veselo mašu iz mnogih atraktivnih turističkih destinacija diljem našeg prelijepog Jadrana. Ako su se negdje i pojavili u radnom modu onda je to uglavnom bilo protokolarne naravi i u blizini mjesta odmaranja. Tek rijetki među njima su morali prekidati odmor i odraditi svoj posao jer kao što znamo razne vremenske nepogode ili iznenadni događaji baš i ne biraju vrijeme.

Za razliku od naših političara, u prvom redu saborskih zastupnika i članova Vlade, kao i još bezbroj drugih na političkim pozicijama koji na more mogu kada god zažele, prosječan umirovljenik može samo sanjati čak i o samo jednom jedinom danu na moru. Neki „zabrinuti“ političari za naš turizam su komentirali kuglicu sladoleda od „preskupih“ 4 eura, pa i enormne cijene, uglavnom skupe ribe u isto tako skupim restoranima, no za čudo većina njih nije primijetila, ili ih uopće nije briga, da su u samo godinu dana osnovne živežne namirnice poput kruha, mesa, voća i povrća poskupjele nekoliko desetaka posto, a mnoge i preko 100 posto.

Kako za naše umirovljenike ni ovoga ljeta nema kupanja u moru već uglavnom u obližnjem potoku, rijeci ili lavoru, vodstvo Platforme Umirovljenici zajedno se solidariziralo sa njima pa su umjesto na more i odmaranja cijelo ljeto radili punom parom kako bi izradili i javnosti predstavili niz prijedloga koji su upućeni Vladi. To su prijedlozi sa kojima bi u suradnji sa Vladom krenuli u beskompromisnu borbu protiv siromaštva, rastuće pošasti koja pogađa sve više naših građana, ponajviše umirovljenike kojima se mirovine usprkos rekordnom rastu i usklađenjima, gledajući kroz kupovnu moć, zapravo konstantno smanjuju.

Jasno je oni sa dobrim primanjima svaki dan mogu blagovati u bilo kojem restoranu baš i ne razmišljaju, a mnogi uopće ne mogu ni pojmiti, što za sve više naših sugrađana znači kada se samo cijena kruha sa 1 eura preko noći podigne 100% odnosno na 2 eura, dočim su plaće i mirovine u istom periodu rasle tek za nekoliko postotaka. Jasno je da će se svaka, pa i ova Vlada, pohvaliti rekordnim rastom plaća i mirovina jer je to naprosto činjenica koja im ide u prilog, baš kao što je jasno i da će uljepšati ili prešutjeti sve ono što im ne ide u prilog.

Ono što pak mnogim građanima, umirovljenicima, pa i nama nije jasno je ponašanje takozvane oporbe. Kažemo takozvane jer naprosto nije normalno da netko tko želi doći na vlast može „prespavati“ cijelo ljeto. Neki od njih poput npr. Branka Grčića SDP iznebuha i ničim izazvan  najavljuje kako će oni (SDP) početi raditi u rujnu „nakon što mine još jedan toplinski val“ navodeći pri tome neke „nove“ prijedloge za boljitak umirovljenika. Molim!?!?

Za neke bi bilo bolje da ne „prekidaju“ godišnji odmor jer im i onako traje 365 dana stoga nije ni čudo da uz ovakvu oporbu rejting HDZ-a uz sve propuste izgleda kao da je na steroidima. 

U Zagrebu, 20.08.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma

Milivoj Špika – Koordinator za medije

Lazar Grujić – Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama

Poziv na javnu tribinu – tiskovnu konferenciju Brckovljani 05.03.2024. Pozivamo vas na Javnu tribinu i tiskovnu ... (opširnije)

OTV emisija Svakodnevnica 26.02.2024., gosti Lazar Grujići Milivoj Špika U emisiji Svakodnevnica na OTV-u gostovali su ... (opširnije)

Umirovljenici ne nasjedajte na ovu prevaru SUH-a Umirovljenici, pogledajte dobro što SUH radi jer vam ovom ... (opširnije)

Još jedan pokušaj prevare umirovljenika, ovaj puta od SUH-a!? Nakon cijelog prošlog mandata Vlade HDZ-a i ... (opširnije)

Kako do minimalne mirovine od 800 eura i da se na mjesto u Sv. Antunu ne ... (opširnije)

Politička platforma Umirovljenici zajedno održala javnu tribinu – cilj povećati mirovine   Nakon gotovo 30 godina ... (opširnije)

Umirovljenici u super izbornoj godini moraju glasati za sebe… Kako nam se približavaju parlamentarni izbori sve ... (opširnije)

Poziv na javnu tribinu – tiskovnu konferenciju Karlovac 26.02.2024.   Pozivamo vas na Javnu tribinu i ... (opširnije)

U Sisku održana, još jedna, uspješna Javna tribina Umirovljenici su poput zadnje rupice na vladinu sviralu ... (opširnije)

Poziv na javnu tribinu Sisak 23.02.2024. Pozivamo vas na Javnu tribinu koja će se održati 23.02.2024. ... (opširnije)