Priopćenje GO SU Osijek

Stranka umirovljenika je na prošlogodišnjim izborima za članove Vijeća mjesnih odbora i gradskih četvrti u gradu Osijeku polučila vrlo dobar rezultat, no na staroj slavi se ne može temeljiti budućnost, stoga je gradska organizacija Stranke umirovljenika odmah nastavila sa aktivnosti na terenu kako bi svojim djelima uvjerila svoje potencijalne birače da smo ipak „malo“ drugačiji od drugih.

Moram naglasiti kako broj onih koji nas prepoznaju kao svoju opciju u Osijeku svakodnevno raste, no vrlo je indikativno i da se ista stvar događa i na širem području Osijeka. Razlog je to da u općinama koje gravitiraju Osijekom imamo u ovom trenutku pripremljeno čak šest novih organizacija za osnivanje, i to:

Antunovac, Čepin, Vladislavci, Ernestinovo, Šodolovci i Erdut.

Ipak, i nakon izbora u Osijeku moramo primijetiti da samo još onima koji su zločesti nije jasno kako smo mi kao politička opcija samostalni i kako nismo naklonjeni niti jednoj takozvanoj velikoj političkoj opciji odnosno stranci, već samo onoj umirovljeničkoj, i naravno, svima koji u tome vide prednost kao i mi. Zato smo i ušli s ostalim umirovljeničkim strankama u BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO.

Nije na odmet po tko zna koji puta spomenuti kako su sve dosadašnje „velike“ političke stranke koje su sudjelovale u vlasti u proteklih dvadeset godina eksperimentirale s umirovljenicima kroz mnoge tzv. mirovinske reforme. Proveli su ih ukupno trinaest, a umirovljenicima je ipak svaki puta bivalo sve gore.

Na žalost, u nekim od tih „reformi“ sudjelovala je i jedna umirovljenička stranka koja gle čuda, sebe ne vidi u jedinstvenom umirovljeničkom bloku već u opciji u kojoj samo čelnik te stranke može zadovoljiti isključivo svoj osobni interes, na štetu onih koje navodno predstavlja, dakako.

I sada se sprema još jedna u nizu reformi mirovinskog sustava koja će se ako je suditi po bloku umirovljenici zajedno ovaj puta morati temeljito pripremiti i što je najvažnije, konačno i provesti. Pitanje je ipak, hoćemo li u njoj sudjelovati mi umirovljenici, odnosno oni kojima je uistinu stalo do umirovljenika i konačno uspjeti poboljšati vlastiti položaj ili će mo to opet „nespretno“ prepustiti onima kojima naši odnosno umirovljenički interesi nisu ni do sada bili važniji od lanjskoga snijega.

Dobro je stoga da su i izbori pred nama pa je to još jedna prilika i mogućnost da umirovljenici odluče sami o svojoj sudbini bez uplitanja kojekakvih dušebrižnika koji imaju još puno ideja za eksperimentiranje, a pri tom zanemarujući važnu činjenicu kako umirovljenici baš nemaju vremena za te njihove eksperimente.


Predsjednik GO SU Osijek

Potpredsjednik SU

Ivan Jakobljević

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)