Koordinatori Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika i Lazar Grujić gostovali su u emisiji Studio4 kod voditeljice Anite Hrstić.

Koordinatori Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika i Lazar Grujić gostovali su u emisiji Studio4 kod voditeljice Anite Hrstić.

Bila je to još jedna prilika upoznati gledatelje sa glavnim smjernicama programa Platforme što je vjerujemo i iskorišteno na najbolji način. 

Evo nekih pitanja na koje su gosti odgovarali

Koji je konkretni prijedlog Platforme u svezi povećanja mirovina? Kako iz zone siromaštva izvući umirovljenike kojih je više od 60% sa mirovinom ispod linije siromaštva koja je 403 eura. Kakvu mirovinsku reformu ili promjene nudi Platforma UMIROVLJENICI ZAJEDNO?

Što znači podatak da je udio mirovina u Hrvatskom BDP-u 10% dočim je u nekim članicama EU taj udio i do 15%.

Za jesen se najavljuje usklađivanje mirovina koje bi moglo premašiti sva dosadašnja, što je dobra vijest za sve korisnike mirovina. Zašto usprkos rekordnom rastu i usklađenju mirovina sve više umirovljenika pada ispod linije siromaštva? Inflacija i posljedice na mirovine?
Kako riješiti problem 16000 umirovljenika koji su otišli u mirovinu u periodu 01.01.2021 - 01.01.2023 izgubivši pravo na bonus od 0,15 po mjesecu za dulji rad od 41 godine?

Hvale vrijedne su izmjene instituta Obiteljske mirovine stupile na snagu od 01.01.2023.? No ima puno nezadovoljnih umirovljenika koji smatraju da je to nedovoljno i da postoji niz nepravdi i u tim izmjenama......Je li 20% dovoljan postotak koji se može preuzeti od preminulog partnera uz svoju mirovinu? Je li vi u platformi imate neki bolji prijedlog za eventualno poboljšanje?

Surađujete aktivno i sa umirovljeničkim udrugama koje pozivaju na prosvjed ako se ne ispune određeni zahtjevi koje su stavili pred Vladu. Kakav je Vaš stav oko prosvjeda?

Kakva je vaša suradnja sa HSU-om i jedinim saborskim zastupnikom umirovljenika Silvanom Hreljom? Zašto HSU nije dio zajedničke umirovljeničke platforme?

Sad je skoro godinu dana od osnutka Platforme, kako stojite na političkom tržištu, kako se pripremate za izbore?

Spremate li se za izbore u nekoj koaliciji ili izlazite samostalno?

Hrelja je rekao da se ne planira više kandidirati, a on je jedini u Saboru artikulirao probleme starijih i kao zastupnik HSU i u zadnje vrijeme kao nezavisni. Ako se ne uđe u Sabor i ne surađuje s vladajućima može se dogoditi ona kolokvijalna "džabe ste krečili"?

Koja je poruka umirovljenicima......

SNIMKU EMISIJE POGLEDAJTE NA OVOM LINKU

https://www.youtube.com/watch?v=Nqgn0ybX4sY

 

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/Nqgn0ybX4sY" title="YouTube video player" frameborder="0" allow="accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture; web-share" allowfullscreen></iframe>

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje! &nbsp; Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO &ndash; Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ &nbsp; Kako smo još na početku ... (opširnije)