Umirovljenici zajedno: Umirovljenicima isplatiti regres ili podijeliti vaučere

Umirovljenici zajedno: Umirovljenicima isplatiti regres ili podijeliti vaučere

Autor: Hina/HRT

Politička platforma "Umirovljenici zajedno" u nedjelju je od Vlade RH zatražila da razmotri njihov prijedlog te umirovljenicima isplati regres ili im podijeli vaučere, jer je to, kako kažu, jedini način da bi mogli otići na more ili u toplice.   

- Isplata regresa umirovljenicima ili podjela vaučera jedini je način da bi umirovljenici mogli otići na more ili u toplice, posebno onih dvije trećine od 1,2 milijuna umirovljenika čije su mirovine ispod ili neznatno iznad linije siromaštva", istaknula je u priopćenju politička platforma Umirovljenici zajedno (Stranka umirovljenika SU, Blok umirovljenici zajedno BUZ, Demokratska stranka umirovljenika DSU).

Neće se, kažu, ni jedan umirovljenik pobuniti ako provede tjedan dana na moru na teret državnog proračuna, kojeg i sam uredno puni, prije ili nakon turističke sezone, jer ljeti je ionako prevruće, a proljeće i jesen na moru mogu biti prava ugoda. U svibnju za kupanje najčešće nije prerano, baš kao što ni u listopadu uglavnom nije prekasno.

Dodaju kako bi predloženim socijalno humanim potezom ili mjerom za domaće umirovljenike Hrvatska značajno profitirala u turističkom sektoru i popunila državni proračun. Podjelom vaučera ili regresa domaćim umirovljenicima bi se uz privlačenje drugih vansezonskih gostiju mogao postići puni krug odnosno da Hrvatska kao turistička destinacija funkcionira 365 dana u godini.

Kažu da u očekivanju realiziranja konkretnih zahtjeva platforme Umirovljenici zajedno, temeljem kojih će standard umirovljenika porasti iznad razine osnovnih egzistencijalnih potreba, od Vlade RH traže da se osmisli plan subvencioniranja odmora za građane treće životne dobi.

- Kada se ostvare naši zahtjevi da za 65 godina života i 41 godinu staža najniža mirovina budu 615 eura, a prosječna mirovina 75 posto iznosa prosječne plaće zaposlenih, odnosno između 900 i 1000 eura, tada će se možda moći malo novca uštedjeti ili odvojiti za skroman odmor, izlet, putovanje" navode u priopćenju.

Do tada je, kako kažu, rješenje subvencioniranje, kao što to primjerice za toplice za svakog svog stanovnika omogućuju neke zemlje.

Stoga pozivaju Vladu RH da poput vlada nekih zemalja EU, ili nekih u našem okruženju, umirovljenicima isplati regres ili da podijele vaučere za primjerice tjedan dana boravka na moru, toplicama, gorju ili drugim destinacijama za odmor diljem Hrvatske.

Lazar Grujić, iz političke platforme „Umirovljenici zajedno" gostovao je u emisiji "Studio 4":

https://vijesti.hrt.hr/hrvatska/umirovljenici-zajedno-umirovljenicima-isplatiti-regres-ili-podijeliti-vaucere-10872866

 

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)