Slavlje ili prosvjed: Grujić otkrio zašto bi umirovljenici trebali izaći na ulice

Slavlje ili prosvjed: Grujić otkrio zašto bi umirovljenici trebali izaći na ulice

Milan Dalmacija, 30. lipnja 2023.

Već neko vrijeme u umirovljeničkoj je javnosti aktualna ideja prosvjeda. Najavljeno je kako bi on trebao biti održan 1. listopada. Koordinator platforme Umirovljenici zajedno, Lazar Grujić gostujući u podcastu Mirovina.hr objasnio je zbog čega će se prosvjedovati.

Iskazivanje nezadovoljstva

Koordinator za suradnju sa političkim strankama i udrugama platforme Umirovljenici zajedno i predsjednik Stranke umirovljenika, Lazar Grujić još je ranije najavio mogućnost održavanja prosvjeda na Međunarodni dan starijih osoba, 1. listopada. Gostujući u podcastu Mirovina.hr objasnio je zbog čega smatra da je prosvjed najbolji oblik iskazivanja nezadovoljstva trenutnom situacijom. Razloga za to, kaže, ima mnogo.

– Osnovna tema prosvjeda i svih rasprava je borba protiv siromaštva. To je osnovni problem i ako to nije razlog, onda ne vidim nijednog drugog razloga. Dakle, borba protiv siromaštva, da na Dan starijih osoba bude ili slavlje ili prosvjed. Da vladajući vide da nas ima, da smo nezadovoljni i da možemo i hoćemo odlučiti o tome tko će biti na vlasti. Bolje da ne provjeravaju to, već da vode brigu o umirovljenicima u budućem vremenu, a puno prijedloga i načina imamo na koji način izaći iz siromaštva, rekao je Grujić.

Umirovljenici podržavaju prosvjed

Prema našoj ranijoj anketi, koju možete vidjeti ovdje, 85 posto naših čitatelja rado bi izašlo na prosvjed ako bude organiziran i pritom podržalo umirovljeničke zahtjeve.

izborimo za to o čemu smo pričali i što smo ranije komunicirali. Sve zasnivamo na tome da ima sredstava i da se može, ali vraćamo se na političku volju. Uz podršku koju smo dobili za prosvjed, očekujemo i podršku na biralištima, jer onda ćemo biti sigurni da smo pošteni; oni prema nama kao birači i mi prema njima kao politička opcija koju su odabrali, rekao je Grujić.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)