Da li je novinar Jutarnjeg lista Nikola Sever Šeni možda šenuo???

Prije neki dan gotovo ne zamijećeno je objavljena informacija kako građani Hrvatske od svih izvora informacija najviše vjeruju onima od novinarima…. Dakle tiskani mediji bi po toj logici bili upravo oni koji daju točne informacije i kome se dakle bezrezervno treba vjerovati. No da li je to baš tako.

Ne sporim naravno da ima jedan veliki broj novinara koji se doista svojski trude biti objektivni u svom izvještavanju, no ne smijemo smetnuti da postoje i oni drugi „novinari“ kojima je izgleda povremeni ili pak glede nekih tema isključivi posao da dezinformiraju javnost.

Sada je već doista i slabo upućenima jasno kako novinar Jutarnjeg lista Nikola Sever Šeni konstantno nastoji unijeti pomutnju među same umirovljenike. je u odnosu na do sada iznesene nebuloze otišao i korak dalje posebno se ističući po već tko zna koji put u difamiranju predsjednika SU i koordinatora Bloka umirovljenici zajedno gospodina Lazara Grujića. Već samim naslovom uvaženi „novinar“ želi poručiti javnosti ili bolje kazati podvaliti kako se radi o organizacije neuspjelog prosvjeda u kojem su sudjelovali čelnici umirovljeničkih stranaka što naprosto nema veze sa zdravim razumom.

Prvo sam organizator neuspjelog prosvjeda ispred HDZ-a gospodin Zlatko Klarić kao predsjednik ASH sa umirovljenicima nema gotovo nikakve veze izuzev činjenice da se konstantno pojavljuje kao „pokretač“ formiranja neke nove umirovljeničke stranke na čijim Osnivačkim skupštinama po svemu sudeći nitko ne sudjeluje (što je naravno u suprotnosti sa odredbama zakona o političkim strankama), te da se u javnosti pojavljuje samo pred izbore obećavajući sve i svašta pa tako i umirovljenicima, a dvojica preostalih, odnosno predsjednici HSU-a i SU-a koji su dakle i predsjednici umirovljeničkih stranaka su se od prosvjeda unaprijed jasno ogradili ne dajući mu ni jednog trenutka potporu, a kamo li da su u istom igrokazu sudjelovali.

Po već ustaljenoj mantri gospodin Šeni u svom tekstu SU i njena predsjednika Lazar Grujića stavlja u kontekst neke HDZ-u bliske opcije mada tako nešto doslovno nikada i nigdje nije kazano, no to izgleda ipak ne smeta navedenog novinara da i dalje širi svoje dezinformacije. Doduše korektnosti radi treba spomenuti i da je ovu tvrdnju u svom najnovijem tekstu i po prvi puta stavio pod znak pitanja navevši konačno već odavno svima poznatu činjenicu da Blok umirovljenici zajedno izlaze sa svojom samostalnom listom na parlamentarne izbore.

Navesti kao argument u prilog tezi da je SU blizak HDZ-u činjenicu da u Zagrebačkoj županiji zajedno obnašaju vlast, a istovremeno eskulpirati HSU i Silvana Hrelju pripisujući mu pri tome zasluge u svezi povrata duga što ne stoji, i čija je stranka u Zagrebačkoj županiji sa HDZ-om i HSS-om bila na zajedničkoj listi je tek mali doprinos sveukupnom poslu u svrhu dezinformiranja javnosti.Šeni je propustio navesti da SU nije taj koji HDZ-u drži većinu u Zagrebačkoj skupštini već upravo HSU sa svoja tri vijećnika. HDZ, HSS, DC i HSU naime zajedno imaju 23 od 45 vijećnika u Županijskoj skupštini što dakle jasno govori da SU navedenoj koaliciji ni matematički nije potreban niti uopće tvori parlamentarnu većinu za koju je potrebno 23 vijećnika.

Nadalje istine radi moramo kazati odnosno još jednom potvrditi da je SUjoš prije predsjedničkih izbora doista nudio suradnju SDP-u i HNS-u što su isti odbili prihvativši HDZ-ovog koalicijskog partnera odnosno HSU. Činjenica je i da ista suradnja nikada nije nuđena HDZ-u što gospodin Šeni također uporno želi podvaliti umirovljeničkom biračkom tijelu.

I na kraju dolazimo do posljednjeg bisera u „novinarevoj“ niski gluposti ili bolje kazano podvala u kojem kaže kako je od navedene trojke samo gospodin Lazar Grujić umirovljenik što je naravno točno, ali odmah navodi i da je to postao sa samo 48 godina starosti sa naglaskom kako se radi o prijevremenom umirovljenju od čak 17 godina prije starosne granice što je kako isti tvrdi držano u tajnosti, a predstavljati će navodno veliki teret gospodinu Grujiću u izbornoj kampanji.

Vjerujem kako novinar Šeni nije ne daj bože toliko šenuo da mu nije poznato kako su već početkom 90-tih mnogi tada vladajućem HDZ-u „nepodobni“ kadrovi bili doslovno zbrisani sa svih rukovodećih funkcija u tada iznimno uspješnim tvrtkama. Na žalost i gospodin Lazar Grujić je jedan od tisuća onih koji su prisilno umirovljeni odnosno u prijevremenu mirovinu raznim sredstvima otjerani ili natjerani. I naravno, zna se kome to može biti teret u predizbornim nadmudrivanjima.

Tajnik i glasnogovornik SU

Milivoj Špika prof.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)