Održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SU-a.

Danas je u Samoboru pod predsjedavanjem predsjednika SU-a Lazar Grujića sa početkom u 10:00 sati u prostorijama ŽO SU zagrebačke županije održana treća sjednica predsjedništva, te nakon toga u restoranu Dalmacija u 15:00 sati i prva sjednica Glavnog odbora SU-a.

Na sjednici Predsjedništva su temeljem Statuta SU-a, a na prijedlog predsjednika kooptirana tri nova člana Predsjedništva SU-a, i to: Rajko Mladenović, Sisačko – moslavačka županija, Boris Nikolić, Splitsko – dalmatinska županija i Đuro Mučnjak, Zagrebačka županija. U nastavku sjednice je usvojeno izviješće o organiziranosti SU-a kao i plan aktivnosti organizacionih oblika Stranke 2009-2011., stanja na terenu, informatičko umreženje i edukacija, tipizacija prepoznatljivosti Stranke, informacija o web stranici, zastavica SU, memorandum, pristupnice, članske iskaznice, i sl, izradi programa za evidenciju članstva, organizacionih oblika, dokumentaciji, kupnji računala, pohađanju tečaja za računalnog operatera i sl.

U daljnjem tijeku je analizirana i usvojeno izviješće o trenutačnoj politička situaciji i poziciji SU-a, stvaranju saveza s umirovljeničkim udrugama odnosno izvješće o BLOK-u ''Umirovljenici zajedno'', sa naglaskom na izgledima navedene konfiguracije na slijedećim parlamentarnim izborima, te je na koncu usvojeno i izviješće NO o financijama SU-a u prethodnom razdoblju

Na obje sjednice sudjelovala je većina članova kako predsjedništva tako i GO koji su po svim točkama vrlo živo raspravljali, te na koncu donijeli, kako smo već naveli i niz vrlo važnih zaključaka za daljnje nesmetano funkcioniranje SU-a.

Jednodušna ocjena je kako je Stranka u godinu dana napravila iznimno veliki iskorak u omasovljenju, a posebno u osnivanju niza organizacijskih oblika u novih desetak županija sa realnom tendencijom da se tako nastavi i u predstojećem razdoblju. U tom kontekstu je i projekt udruživanja stanaka i udruga u BLOK „Umirovljenici zajedno“ posebno apostrofiran kao prvi uspjeli projekt udruživanja umirovljenika na nacionalnoj razini temeljem kojeg SU sa punim pravom očekuje i odgovarajući rezultat.

Naravno da na tom putu uvijek ima i nezadovoljnika koji neostvarivanjem nekih svojih zacrtanih ambicija, a prečesto i vrlo nerealnim, poduzimaju i solističke političke korake čime naravno samo štete radu Stranke. U tom kontekstu je jasno da ni jedna ozbiljna politička stranka ne može tolerirati štetne radnje nekih ustrojstvenih oblika pa je jedna od odluka Predsjedništva bila i raspuštanje Zagrebačke Gradske organizacije SU-a te postavljanje Povjerenika koji ima zadaću u roku 90 dana održati Izvanrednu Izbornu Skupštinu prije koje će proširiti GO SU Zagreba sa sadašnjih tri ustrojstvena oblika koliko ih ima sada na što je moguće bliže ukupnom broju od 17, koliko ima Gradskih četvrti u gradu Zagrebu, a po istoj osnovi je imenovano i niz drugih Povjerenika za gradove i županije u kojima je iskazan interes za organiziranje novih ustrojstvenih oblika..

U iznimno konstruktivnoj atmosferi okončana je prva sjednica Predsjedništva a potom i sjednica Glavnog odbora te je za sve članove kojih je bilo iz svih krajeva Lijepe naše organiziran je i zajednički ručak na kojem je u neformalnoj atmosferi nastavljeno druženje do ranih večernjih sati.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)