Održane sjednice Predsjedništva i Glavnog odbora SU-a.

Danas je u Samoboru pod predsjedavanjem predsjednika SU-a Lazar Grujića sa početkom u 10:00 sati u prostorijama ŽO SU zagrebačke županije održana treća sjednica predsjedništva, te nakon toga u restoranu Dalmacija u 15:00 sati i prva sjednica Glavnog odbora SU-a.

Na sjednici Predsjedništva su temeljem Statuta SU-a, a na prijedlog predsjednika kooptirana tri nova člana Predsjedništva SU-a, i to: Rajko Mladenović, Sisačko – moslavačka županija, Boris Nikolić, Splitsko – dalmatinska županija i Đuro Mučnjak, Zagrebačka županija. U nastavku sjednice je usvojeno izviješće o organiziranosti SU-a kao i plan aktivnosti organizacionih oblika Stranke 2009-2011., stanja na terenu, informatičko umreženje i edukacija, tipizacija prepoznatljivosti Stranke, informacija o web stranici, zastavica SU, memorandum, pristupnice, članske iskaznice, i sl, izradi programa za evidenciju članstva, organizacionih oblika, dokumentaciji, kupnji računala, pohađanju tečaja za računalnog operatera i sl.

U daljnjem tijeku je analizirana i usvojeno izviješće o trenutačnoj politička situaciji i poziciji SU-a, stvaranju saveza s umirovljeničkim udrugama odnosno izvješće o BLOK-u ''Umirovljenici zajedno'', sa naglaskom na izgledima navedene konfiguracije na slijedećim parlamentarnim izborima, te je na koncu usvojeno i izviješće NO o financijama SU-a u prethodnom razdoblju

Na obje sjednice sudjelovala je većina članova kako predsjedništva tako i GO koji su po svim točkama vrlo živo raspravljali, te na koncu donijeli, kako smo već naveli i niz vrlo važnih zaključaka za daljnje nesmetano funkcioniranje SU-a.

Jednodušna ocjena je kako je Stranka u godinu dana napravila iznimno veliki iskorak u omasovljenju, a posebno u osnivanju niza organizacijskih oblika u novih desetak županija sa realnom tendencijom da se tako nastavi i u predstojećem razdoblju. U tom kontekstu je i projekt udruživanja stanaka i udruga u BLOK „Umirovljenici zajedno“ posebno apostrofiran kao prvi uspjeli projekt udruživanja umirovljenika na nacionalnoj razini temeljem kojeg SU sa punim pravom očekuje i odgovarajući rezultat.

Naravno da na tom putu uvijek ima i nezadovoljnika koji neostvarivanjem nekih svojih zacrtanih ambicija, a prečesto i vrlo nerealnim, poduzimaju i solističke političke korake čime naravno samo štete radu Stranke. U tom kontekstu je jasno da ni jedna ozbiljna politička stranka ne može tolerirati štetne radnje nekih ustrojstvenih oblika pa je jedna od odluka Predsjedništva bila i raspuštanje Zagrebačke Gradske organizacije SU-a te postavljanje Povjerenika koji ima zadaću u roku 90 dana održati Izvanrednu Izbornu Skupštinu prije koje će proširiti GO SU Zagreba sa sadašnjih tri ustrojstvena oblika koliko ih ima sada na što je moguće bliže ukupnom broju od 17, koliko ima Gradskih četvrti u gradu Zagrebu, a po istoj osnovi je imenovano i niz drugih Povjerenika za gradove i županije u kojima je iskazan interes za organiziranje novih ustrojstvenih oblika..

U iznimno konstruktivnoj atmosferi okončana je prva sjednica Predsjedništva a potom i sjednica Glavnog odbora te je za sve članove kojih je bilo iz svih krajeva Lijepe naše organiziran je i zajednički ručak na kojem je u neformalnoj atmosferi nastavljeno druženje do ranih večernjih sati.

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)