Nacionalni dan invalida rada


Misao vodilja obilježavanja Nacionalnog dana invalida rada je da temeljne udruge, pa tako i Udruga invalida Križevci na svom području djelovanja i provođenja programskih aktivnosti i socijalnih programa ostvari potrebnu razinu komunikacije sa svojim sugrađanima, promoviraju prava osoba s invaliditetom i podizanje nivoa javne svijesti o problemima, pravima i interesima invalida rada, borbe protiv stereotipa, predrasuda i štetnih postupaka prema osobama s invaliditetom na svim područjima života.


Podaci pokazuju da u Republici Hrvatskoj ima preko 240.000 invalida rada.
Udruga invalida Križevci priključuje se treću godinu za redom Kampanji Hrvatskog saveza udruga invalida rada za obilježavanje „Nacionalnog dana invalida rada“ postavljanjem prigodnog info-štanda na Strossmayerovom trgu u Križevcima u ponedjeljak 21. ožujka 2011. godine u 9:00 sati, gdje će se prikazati rad Udruge invalida Križevci i ukazati na probleme invalida rada. Tom prilikom dijeliti će se i promotivni promidžbeni materijali i predstaviti zanimljivi radovi članica i članova Udruge invalida Križevci.

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)