Otvoreno pismo SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Poštovani predsjedniče RH, gospodine Zorane Milanoviću

Obraćamo vam se ovim otvorenim pismom kako bi vam potpuno iskreno, otvoreno i jasno ukazali na veliki propust ili grešku vas kao predsjednika Republike, vas kao roditelja, vas kojem su mnogi naši umirovljenici dali svoj glas na predsjedničkim izborima, vas kao institucionalne i moralne  vertikale od koje smo očekivali iskazivanje primjerene socijalne osjetljivosti čak i u specifičnim, odnosno u strogo privatno osobnim ili obiteljskim okvirima.

Da, Predsjedniče, znamo da vaš sin, kao i mnogi drugi odlični učenici, ispunjava sve kriterije za dobivanje stipendije za izvrsnost koja se temeljem prijava zainteresiranih dodjeljuje od strane Grada Zagreba. Da predsjedniče, znamo i da je vaš sin uz to što je odličan učenik i vrijedan sportaš, no isto tako znamo ili smo potpuno sigurni da vašem sinu novac odnosno onih 358 EUR koji će od Grada Zagreba dobivati svaki mjesec uistinu nije nešto bez čega bi se našao u novčanim poteškoćama.

Ostati čvrsto pri stanovištu da je u svezi dobivanja stipendije sve bilo po pravilima ili Zakonu, što na koncu i jeste nesporna činjenica, je i potpuno ispravan stav, ali sagledavajući navedeno u kontekstu vaših mjesečnih obiteljskih primanja koja su veća od 6500 EUR je sa moralnog i socijalnog aspekta potpuno neprihvatljivo. Vi ste poštovani predsjedniče RH kao institucija, ali i kao roditelj, propustili reagirati onako kako to od vas očekuju svi oni, posebno umirovljenici, koji su vam u velikom broju dali svoj glas. Jasno vam je da je u javnosti vaše ponašanje doživljeno kao iskaz bahatosti i grabeži umjesto da ste postupili kao moralna vertikala, kao institucija i roditelj, te svojim osobnim primjerom pokazali na djelu socijalnu osjetljivost i solidarnost prema stotinama tisuća onih koji jedva preživljavaju.

Znate li predsjedniče Milanoviću da u ovom trenutku više od pola milijuna umirovljenika prima mirovinu u iznosu manjem od navedene „stipendije“? Jeste li čuli predsjedniče za one koji rade ali za svoj rad nisu primili plaću, jeste li čuli za desetke tisuća blokiranih i mnoštvo drugih koji sa iznosom navedene „stipendije“ moraju moći odnosno znati pre/živjeti cijeli mjesec. A što je sa vama odnosno vašoj obitelji predsjedniče? Vama je uvaženi predsjedniče Milanoviću po ovome što vidimo očito malo i 6500 EUR mjesečno, jer kako vi sa pravom kažete, sve je legalno, sve je po Zakonu odnosno važećim pravilima?! Da, jeste, ali…

Što je sa  vašim moralom predsjedniče? Što je sa vašom socijalnom osjetljivošću i solidarnosti sa onima koji su vas birali predsjedniče? Ako ne znate odgovor sada onda zasigurno hoćete kada se nas kao birače bude nešto pitalo. Ne brinite, sve će i tada biti sukladno Zakonu i svim pravilima….

U Zagrebu, 13.03.2023.

SU-BUZ-DSU

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)