Otvoreno pismo SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO predsjedniku RH Zoranu Milanoviću

Poštovani predsjedniče RH, gospodine Zorane Milanoviću

Obraćamo vam se ovim otvorenim pismom kako bi vam potpuno iskreno, otvoreno i jasno ukazali na veliki propust ili grešku vas kao predsjednika Republike, vas kao roditelja, vas kojem su mnogi naši umirovljenici dali svoj glas na predsjedničkim izborima, vas kao institucionalne i moralne  vertikale od koje smo očekivali iskazivanje primjerene socijalne osjetljivosti čak i u specifičnim, odnosno u strogo privatno osobnim ili obiteljskim okvirima.

Da, Predsjedniče, znamo da vaš sin, kao i mnogi drugi odlični učenici, ispunjava sve kriterije za dobivanje stipendije za izvrsnost koja se temeljem prijava zainteresiranih dodjeljuje od strane Grada Zagreba. Da predsjedniče, znamo i da je vaš sin uz to što je odličan učenik i vrijedan sportaš, no isto tako znamo ili smo potpuno sigurni da vašem sinu novac odnosno onih 358 EUR koji će od Grada Zagreba dobivati svaki mjesec uistinu nije nešto bez čega bi se našao u novčanim poteškoćama.

Ostati čvrsto pri stanovištu da je u svezi dobivanja stipendije sve bilo po pravilima ili Zakonu, što na koncu i jeste nesporna činjenica, je i potpuno ispravan stav, ali sagledavajući navedeno u kontekstu vaših mjesečnih obiteljskih primanja koja su veća od 6500 EUR je sa moralnog i socijalnog aspekta potpuno neprihvatljivo. Vi ste poštovani predsjedniče RH kao institucija, ali i kao roditelj, propustili reagirati onako kako to od vas očekuju svi oni, posebno umirovljenici, koji su vam u velikom broju dali svoj glas. Jasno vam je da je u javnosti vaše ponašanje doživljeno kao iskaz bahatosti i grabeži umjesto da ste postupili kao moralna vertikala, kao institucija i roditelj, te svojim osobnim primjerom pokazali na djelu socijalnu osjetljivost i solidarnost prema stotinama tisuća onih koji jedva preživljavaju.

Znate li predsjedniče Milanoviću da u ovom trenutku više od pola milijuna umirovljenika prima mirovinu u iznosu manjem od navedene „stipendije“? Jeste li čuli predsjedniče za one koji rade ali za svoj rad nisu primili plaću, jeste li čuli za desetke tisuća blokiranih i mnoštvo drugih koji sa iznosom navedene „stipendije“ moraju moći odnosno znati pre/živjeti cijeli mjesec. A što je sa vama odnosno vašoj obitelji predsjedniče? Vama je uvaženi predsjedniče Milanoviću po ovome što vidimo očito malo i 6500 EUR mjesečno, jer kako vi sa pravom kažete, sve je legalno, sve je po Zakonu odnosno važećim pravilima?! Da, jeste, ali…

Što je sa  vašim moralom predsjedniče? Što je sa vašom socijalnom osjetljivošću i solidarnosti sa onima koji su vas birali predsjedniče? Ako ne znate odgovor sada onda zasigurno hoćete kada se nas kao birače bude nešto pitalo. Ne brinite, sve će i tada biti sukladno Zakonu i svim pravilima….

U Zagrebu, 13.03.2023.

SU-BUZ-DSU

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)