HSU na putu od respektabilne i parlamentarne stranke do potpunog urušavanja

HSU na putu od respektabilne i parlamentarne stranke do potpunog urušavanja

Ne vjerujem da je itko više od nas iz platforme Umirovljenici zajedno javno, pa i na fb,  kritizirao rad i neke postupke Hrelje, posebno dok je bio predsjednik HSU-a, no ovo što je HSU uradio sa svojim dojučerašnjim saborskim zastupnikom je izvan razuma i svake racionalne politike. Ni u primisli nam nije braniti Silvana Hrelju ali iskazana netrpeljivost, pa čak i izljevi mržnje u nekim komentarima su naprosto nevjerojatni, posebno od onih, nekada njemu veoma bliskih osoba sa kojima je kroz mnoge dane i prilike jeo i pio za istim stolom… 

Naravno da ga običnim politiziranjem možemo prozvati za svašta, čak i za neki od meteora koji su se raspali udarom u atmosferu, ali kada se magla raziđe ostaje realnost koja kaže da on kao jedinka u Hrvatskom saboru zapravo ništa više od ovoga što je uradio nije ni mogao.  Na koncu se uspjelo i u onom u što čak ni on sam nije vjerovao da je moguće odnosno za isti stol dovesti čelnike umirovljeničkih stranaka i udruga koji su se još “do jučer gledali preko nišana“.  Naslovna fotografija predstavnika odnosno čelnika vodećih umirovljeničkih stranaka i udruga u gotovo svim medijima je snažna i jasna poruka koju već dugo čeka ogromna većina umirovljenika, a to je okupljanje, zajedništvo, suradnja, udruženi umirovljenici…..

Možemo samo zamisliti šok koji su doživjeli u HSU-u kada su za istim stolom vidjeli predstavnike umirovljeničkih stranaka i udruga kako predstavljaju zajedničku platformu, UMIROVLJENICI ZAJEDNO, onu političku koja okuplja stranke kao i onu programsku koja okuplja umirovljeničke udruge, kako na jednom mjestu zajedno iznose svoja iskustava i prijedloge kojima se može i MORA poboljšati standard umirovljenika. Sve relevantne umirovljeničke stranke i udruge su se odazvale pozivu na suradnju izuzev HSU-a koji umjesto prihvaćanja poziva ili barem pristojnog odbijanja odabiru omalovažavanje i vrijeđanje ne shvaćajući da time zapravo samo sebe prikazuju u pravom svjetlu, onom najgorem.

Predsjednik HSU-a Veselko Gabričević je imao priliku postati lider ujedinjene umirovljeničke opcije, baš kao što je to najavljivao u svom programu prije no što je izabran za predsjednika HSU-a,  no na žalost on je izabrao put izolacije, nesuradnje, vrijeđanja i opstruiranja jedinstva radi čega je stranku doveo do toga da je nakon 20 godina praktično izgubila parlamentarni status. Što to znači za njega i HSU saznati će na veoma bolan način kroz nadolazeće vrijeme.

Vidjevši fotografiju radnog stola sa predstavljanja platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO možemo samo zamisliti koliki bijes smo izazvali u HSU-u kada su još i prije no što je predsjedništvo donijelo odluku medijima poslali priopćenje o isključenju Hrelje iz HSU-a nastojeći panično skrenuti pozornost sa predstavljanja Platforme, a sebi podići „cijenu“, no dogodilo se upravo suprotno. Pokazali su svu svoju političku nezrelost, primitivizam i potpuno nerazumijevanje političkih procesa i potreba onih koje žele zastupati.

Usprkos svemu što rade kolege iz HSU-a i dalje smo stajališta da je suradnja potrebna, no sada je već pitanje imaju li u HSU-a uopće dovoljno snage, razuma i volje da to shvate…

U Zagrebu, 23.02.2023.

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)