Na poziv za suradnju iz HSU-a uzvratili uvredama i porukama mržnje

            

Na poziv za suradnju iz HSU-a uzvratili uvredama i porukama mržnje

Naprosto je nevjerojatno koliko je frustrirajuće na vodstvo HSU-a djelovao uspješno okupljanje i početak zajedničkog djelovanja umirovljeničkih stranaka i udruga okupljenih oko zajedničke platforme UMIROVLJENICI ZAJEDNO. Njihova reakcija na uspješno okupljanje, koje su oni smatrali nemogućim, je nešto nezabilježeno u političkom životu Hrvatske i predstavlja politički „pucanj u vlastitu glavu“, licemjerje bez presedana i neviđeno bahaćenje. Ne želimo se ovim priopćenjem uplitati u unutarstranačke odnose u HSU-u koji su kulminirali izbacivanjem saborskog zastupnika Silvana Hrelje iz stranke u kojoj je kao član i saborski zastupnik već više od 20 godina, ali naprosto moramo reagirati na uvrede, teške laži, insinuacije, spuštanje na osobnu razinu. Reagiramo upravo u interesu političke higijene kako su to i sami naglasili u svom sramotnom priopćenju.

Etiketirati „opskurnima“ članstvo umirovljeničkih stranaka i udruga, sudionika sa predstavljanja platforme UMIROVJENICI ZAJEDNO, koji zajedno imaju nekoliko stotina tisuća članova i još toliko simpatizera je uistinu potpuno izvan pameti i bilo kakve logike. Nazvati udruživanje i suradnju umirovljeničkih stranaka i udruga na zajedničkim programima pokušajem „političke prevare, obmane i podvale“ mogu samo oni teško frustrirani političari koje ovo udruživanje očito jako smeta, koje ih potpuno razotkriva, i jer ih izvlači na brisani prostor kao jedine koji ne želi suradnju. Kazati za sve nas da smo „grupica kandidata za saborske fotelje“ je samo još jedan dokaz potpune političke dezorijentiranosti vodstva HSU-a, stranke koja se protivno logici i zdravom razumu odrekla parlamentarnog statusa. 

Kako uopće na razuman način objasniti da se Veselko Gabričević u svom e-mail poruci ispričao neodgodivim obvezama kao razlogom svog nedolaska na tiskovnu konferenciju na čemu smo se zahvalili u svom odgovoru (faksimil e-mail poruke i naš odgovor prilogu) da bi nakon toga u priopćenju izvrijeđao sve nas na najprimitivniji način. Neka javnosti objasni zašto e-mail koji je uputio nama nije proslijedio i Silvanu Hrelji ako je smatrao da je Hrelja na tiskovnoj konferenciji trebao zastupati HSU-a iako se HSU još ljetos javno ogradio od Hrelje. Silvano Hrelja se na potpuno isti poziv koji je upućen i HSU-u četiri (4) dana prije održavanja tiskovne konferencije odazvao i sukladno navedenom stavu HSU-a na tiskovnoj konferenciji sudjelovao kao saborski zastupnik umirovljenika.

Na žalost jedini koji svojim lažima pokušava provesti političku prevaru, obmanu i podvalu jest sam Veselko Gabričević koji je na lažnim obećanjima kako će pokrenuti ujedinjenje umirovljeničkih stranaka i dobio povjerenje svojih članova kako bi postao predsjednik HSU-a, a sva njegova obećanja su trajala točno do proglašenja njega predsjednikom HSU-a. Neka se članovi HSU zapitaju kakva je budućnost stranke koja ni sa kime ne želi surađivati, a njen predsjednik umjesto rada želi bez ikakvog pokrića glumiti lidera. On proziva nas za neki ekshibicionizam ali jedini ekshibicionist je zapravo on sam jer ne shvaća da je izbacivanjem jedinog saborskog zastupnika iz vlastite stranke istu osudio na političku irelevantnost što uz gubitak parlamentarnog statusa vjerojatno donosi i brzo nestajanje sa političke scene.  

UMIROVLJENCI ZAJEDNO politička i programska platforma se već po prvim reakcijama potvrđuje kao jedini ispravni put za rješavanje umirovljeničkih problema stoga nas nikakvi „generali“ neće spriječiti u suradnji sa svima koji su spremni osobne interese podrediti interesima umirovljenika. Jedini problem Veselka Gabričevića koji se sve više nameće kroz činjenicu da sa saborskim zastupnikom Silvanom Hreljom „pored ili ispred sebe“ on ne može do saborske fotelje, a to je po svemu sudeći jedino što Veselka Gabričevića zanima…. 

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Nije šala, 1. travnja 2023. od Vlade RH stiže četvrti paket mjera… Novi, četvrti paket mjera ... (opširnije)

Ne podržavamo bespravnu gradnju kao ni selektivno uklanjanje objekata… Politička platforma UMIROVLJENICI ZAJEDNO ni na koji ... (opširnije)

Poštovani predsjedniče RH, gospodine Zorane Milanoviću Obraćamo vam se ovim otvorenim pismom kako bi vam potpuno ... (opširnije)

Sretan Dan žena 2023. žele Vam SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO! (opširnije)

HSU na putu od respektabilne i parlamentarne stranke do potpunog urušavanja Ne vjerujem da je itko ... (opširnije)

Predstavljena politička platforma UMIROVLJENCI ZAJEDNO U Novinarskom domu danas je pred mnoštvom posjetitelja i medija uspješno ... (opširnije)

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)