Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Svima je jasno da već godinama živimo u tržišnoj ekonomiji u kojoj se sve cijene formiraju potpuno slobodno, no ovo što se događa posljednjih dana od uvođenja eura nema apsolutno nikakve veze sa tržištem odnosno slobodnim formiranjem cijena već isključivo sa pohlepom i beskrupuloznim lovom u mutnom.

Usprkos obećanjima, posebno trgovaca, da neće konverziju koristiti za prikriveno podizanje cijena ovdje se radi o tome da su to mnogi ipak uradili. Neki od trgovaca su značajno podigli cijene nekih artikala, a neki pak zaokruživanjem cijena artikala na veći iznos, nerijetko oboje. U oba slučaja se prekršilo obećanje, ali i Zakon o uvođenu eura, radi čega bi državni inspektorat trebao žurno reagirati i drastičnim kaznama dati do znanja svim poslovnim subjektima da ne mogu raditi što ih je volja.

Uvođenjem eura će naročito veliki trgovački lanci biti pod posebnom paskom, vjerojatno i nizom opravdanih  kritika kupaca  jer će se sada lako moći uspoređivati sve njihove cijene koje za iste artikle imaju u drugim zemljama članicama EU.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO od Vlade RH odnosno državnog inspektorata traži da se imena prekršitelja odnosno svih tvrtki, posebno trgovačkih lanaca ili trgovina, koji su se ogriješili na štetu kupaca budu odmah javno objavljena kakao bi kupci znali koga od njih treba zaobilaziti.

Svi koji neopravdano podižu cijene već ionako preskupih artikala zaslužuju biti javno izloženi na stupu srama.

U Zagrebu, 04.01.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)