Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Svima je jasno da već godinama živimo u tržišnoj ekonomiji u kojoj se sve cijene formiraju potpuno slobodno, no ovo što se događa posljednjih dana od uvođenja eura nema apsolutno nikakve veze sa tržištem odnosno slobodnim formiranjem cijena već isključivo sa pohlepom i beskrupuloznim lovom u mutnom.

Usprkos obećanjima, posebno trgovaca, da neće konverziju koristiti za prikriveno podizanje cijena ovdje se radi o tome da su to mnogi ipak uradili. Neki od trgovaca su značajno podigli cijene nekih artikala, a neki pak zaokruživanjem cijena artikala na veći iznos, nerijetko oboje. U oba slučaja se prekršilo obećanje, ali i Zakon o uvođenu eura, radi čega bi državni inspektorat trebao žurno reagirati i drastičnim kaznama dati do znanja svim poslovnim subjektima da ne mogu raditi što ih je volja.

Uvođenjem eura će naročito veliki trgovački lanci biti pod posebnom paskom, vjerojatno i nizom opravdanih  kritika kupaca  jer će se sada lako moći uspoređivati sve njihove cijene koje za iste artikle imaju u drugim zemljama članicama EU.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO od Vlade RH odnosno državnog inspektorata traži da se imena prekršitelja odnosno svih tvrtki, posebno trgovačkih lanaca ili trgovina, koji su se ogriješili na štetu kupaca budu odmah javno objavljena kakao bi kupci znali koga od njih treba zaobilaziti.

Svi koji neopravdano podižu cijene već ionako preskupih artikala zaslužuju biti javno izloženi na stupu srama.

U Zagrebu, 04.01.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)