Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena

Svima je jasno da već godinama živimo u tržišnoj ekonomiji u kojoj se sve cijene formiraju potpuno slobodno, no ovo što se događa posljednjih dana od uvođenja eura nema apsolutno nikakve veze sa tržištem odnosno slobodnim formiranjem cijena već isključivo sa pohlepom i beskrupuloznim lovom u mutnom.

Usprkos obećanjima, posebno trgovaca, da neće konverziju koristiti za prikriveno podizanje cijena ovdje se radi o tome da su to mnogi ipak uradili. Neki od trgovaca su značajno podigli cijene nekih artikala, a neki pak zaokruživanjem cijena artikala na veći iznos, nerijetko oboje. U oba slučaja se prekršilo obećanje, ali i Zakon o uvođenu eura, radi čega bi državni inspektorat trebao žurno reagirati i drastičnim kaznama dati do znanja svim poslovnim subjektima da ne mogu raditi što ih je volja.

Uvođenjem eura će naročito veliki trgovački lanci biti pod posebnom paskom, vjerojatno i nizom opravdanih  kritika kupaca  jer će se sada lako moći uspoređivati sve njihove cijene koje za iste artikle imaju u drugim zemljama članicama EU.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO od Vlade RH odnosno državnog inspektorata traži da se imena prekršitelja odnosno svih tvrtki, posebno trgovačkih lanaca ili trgovina, koji su se ogriješili na štetu kupaca budu odmah javno objavljena kakao bi kupci znali koga od njih treba zaobilaziti.

Svi koji neopravdano podižu cijene već ionako preskupih artikala zaslužuju biti javno izloženi na stupu srama.

U Zagrebu, 04.01.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)

Televizija Diadora Emisija POMALO Duško Vuković 8. studenog 2022. https://youtu.be/yuhjgvlYNtU (opširnije)