Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike

Da je Vlada RH svjesna teškog položaja umirovljenika kao i korisnika iz prava u sustavu socijalne skrbi potvrđuje i najsvježija Odluka o dodjeli jednokratnog novčanog dodatka. Sukladno navedenoj odluci će iznos od 1.200 kuna dobiti svi oni sa mirovinama do 1.850 kuna, 900 kuna će dobiti svi sa mirovinama do 2.350 kuna, 600 kuna će dobiti oni sa mirovinama do 3.350 kuna, a 400 kuna će dobit svi oni koji primaju mirovine u iznosu do 4.360 kuna.

Ovom posljednjim mjerom Vlade obuhvaćeno je gotovo milijun osoba od kojih je cca 700 tisuća umirovljenika odnosno svi umirovljenici sa mirovinom manjom od 4360 kuna. Kako je ovo već treći puta da Vlada u kratkom razdoblju intervenira pomažući najugroženiji dio populacije, u najvećem broju samih umirovljenika. U ime UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU) izražavamo zadovoljstvo brzom i pozitivnom reakcijom Vlade na brojne prijedloge koji su im stizali sa svih strana, ponajviše od umirovljeničkih udruga i stranaka, a posebno od Saborskog zastupnika umirovljenika Silvana Hrelje koji se postavio kao most za kvalitetnu suradnju između Vlade sa jedne strane i nekoliko umirovljeničkih stranaka i udruga sa druge.

Uvjereni samo da će se suradnja sa Vladom, posebno sa resornim ministarstvom, u interesu umirovljenika u narednom periodu podići na još veću razinu jer usprkos svemu što se do sada uradilo za umirovljenike ni u kom slučaju ne možemo biti zadovoljni ukupnim trenutnim statusom umirovljenika kojih je gotovo dvije trećine sa mirovinama ispod linije siromaštva. UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU) će sa partnerima uz podršku niza umirovljeničkih udruga uraditi sve što je u okviru Zakona kako bi se u narednoj 2023. godini još snažnije mogli boriti protiv siromaštava umirovljenika. Ovo je dakle već treća novčana pomoć ugroženom dijelu populacije, umirovljenicima posebno, što znači da se već početkom 2023. godine počinje raditi na novoj mjeri … jer pomoći potrebitima nikada nije niti može biti previše.

ZAJEDNIŠTVO umirovljenika je ta jednostavna i ‟čarobna” riječ odnosno upravo ono što svaku Vladu omekšava a umirovljenike u političkom smislu predstavlja kao njenog ozbiljnog sugovornika. Neki to na žalost i pored otvorenih očiju još uvijek ne vide...

U Zagrebu, 23.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

U jutarnjoj emisiji „U mreži prvog“ koju uređuje i vodi Marija Gerbec Njavro gosti su bili: ... (opširnije)

"Umirovljenici zajedno": Prosječna mirovina nije porasla, nego pala s 40% na 36% Autor: S.M./HRT/Hina   Platforma ... (opširnije)

Čestitke svim osobama starije životne dobi povodom Međunarodnog dana starijih osoba UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma ... (opširnije)

‘Nije vrijeme za slavlje i veselje’: Umirovljenici zajedno u nedjelju započinju borbu protiv siromaštva Umirovljenici zajedno ... (opširnije)

Iznenađenje za bjelovarske umirovljenike: Grah i druženje na Gradskoj tržnici za Međunarodni dan starijih osoba U ... (opširnije)

'PREVARILI SU NAS' / Umirovljenici pripremaju prosvjed... Ili druženje? 'Tražimo 697 eura minimalne mirovine, a Vlada ... (opširnije)

Reportaža sa tiskovne konferenciji povodom obilježavanja 01. listopada Međunarodnog dana starijih osoba se obilježava 01. listopada ... (opširnije)

Špika: Više od 700.000 ljudi ima mirovinu koja je ispod linije siromaštva 22.09.2023. Autor: V.G./Studio 4/HRT ... (opširnije)

Upućen poziv umirovljenicima da nam se pridruže u nedjelju 01. listopada na Međunarodni dan starijih osoba ... (opširnije)

SUH i MUH najavljivali prosvjede umirovljenika sa figom u džepu!? Kako se prije ili kasnije svatko ... (opširnije)