Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš i nije u pravom smislu riječi ‟umirovljenička tema” odnosno kako se umirovljeničke stranke ne bi trebale baviti ‟military” temama, no kako u politici postoji vrijeme i trenuci kada se svatko mora jasno odrediti o nečemu što je važno, čak i prevažno, onda i ova tema svakako jeste tema u za umirovljeničke stranke, baš kao i za sve političke stranke i opcije koje su svjesne odgovornosti i trenutka u kojem se priča o obuci Ukrajinskih vojnika odvija.

Poznato je svima da je Hrvatska od početka agresije na Ukrajinu zauzela jasan stav da je Rusija u ovom ratu agresor i da će pomoći napadnutom u okviru svojih mogućnosti što je svakako očekivan postupak za svakoga tko barem i malo osjeća empatiju za zemlju i narod koji trpi neviđenu agresiju uz velike žrtve i razaranja. Hrvatska je u prethodnim mjesecima odnosno od početka rata Ukrajinu pomagala humanitarno i vojno, humanitarno kroz prihvat izbjeglica i svemu što uz to ide, kao i vojno kroz dostavu raznog oružja i opreme.

Za sve one koji bi sada iz nekih, očito veoma sebičnih razloga, željeli da se Hrvatska nakon svega što je do sada uradila odjednom potpuno isključi od bilo kakvih daljnjih aktivnosti prema Ukrajini treba ponoviti kako je Hrvatska kao punopravna članica EU i NATO već i te kako involvirana u ratna zbivanja u Ukrajini od samog početka rata tako da bi sada bilo kakvo izvlačenje ili bježanje od daljnjeg pružanja pomoći bila potpuno pogrešna i pogubna politika koju bi Hrvatsku pretvorila u neozbiljnog i nepouzdanog partnera kako EU tako i NATO…

Ponašanje dijela oporbe u ovom za Hrvatsku izuzetno važnom trenutku je potpuno nerazumljivo i neshvatljivo. Dio oporbe se u potpunosti protivi bilo kakvom prihvatu i obuci ukrajinskih vojnika a drugi dio se iz nekih politikantskih razloga uporno poziva na proceduralne prepreke. Oporba je tako sama sebe matirala dovevši se u vrlo neugodnu situaciju jer će na koncu Hrvatski sabor kao vrhovno zakonodavno tijelo dvotrećinskom većinom potvrditi ili Odluku da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj, ili pak u suprotnom neće što bi oporbu u političkom smislu praktično svrstalo na stanu agresora.

Analizirajući ponašanje vladajuće većine i oporbe ne samo u ovom slučaju dolazimo do jasnog odgovora zašto je HDZ usprkos svim greškama i aferama pojedinaca iz svojih redova i dalje čvrsto prvi izbor građana u svim anketama sa gotovo trostruko većim rejtingom od prvog slijedećeg na ljestvici…

Teška vremena zahtijevaju donošenje teških odluka, a teške odluke mogu samo donositi samo oni koji su odgovorni i svjesni teškog vremena…

 

U Zagrebu, 02.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)

Televizija Diadora Emisija POMALO Duško Vuković 8. studenog 2022. https://youtu.be/yuhjgvlYNtU (opširnije)