Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš i nije u pravom smislu riječi ‟umirovljenička tema” odnosno kako se umirovljeničke stranke ne bi trebale baviti ‟military” temama, no kako u politici postoji vrijeme i trenuci kada se svatko mora jasno odrediti o nečemu što je važno, čak i prevažno, onda i ova tema svakako jeste tema u za umirovljeničke stranke, baš kao i za sve političke stranke i opcije koje su svjesne odgovornosti i trenutka u kojem se priča o obuci Ukrajinskih vojnika odvija.

Poznato je svima da je Hrvatska od početka agresije na Ukrajinu zauzela jasan stav da je Rusija u ovom ratu agresor i da će pomoći napadnutom u okviru svojih mogućnosti što je svakako očekivan postupak za svakoga tko barem i malo osjeća empatiju za zemlju i narod koji trpi neviđenu agresiju uz velike žrtve i razaranja. Hrvatska je u prethodnim mjesecima odnosno od početka rata Ukrajinu pomagala humanitarno i vojno, humanitarno kroz prihvat izbjeglica i svemu što uz to ide, kao i vojno kroz dostavu raznog oružja i opreme.

Za sve one koji bi sada iz nekih, očito veoma sebičnih razloga, željeli da se Hrvatska nakon svega što je do sada uradila odjednom potpuno isključi od bilo kakvih daljnjih aktivnosti prema Ukrajini treba ponoviti kako je Hrvatska kao punopravna članica EU i NATO već i te kako involvirana u ratna zbivanja u Ukrajini od samog početka rata tako da bi sada bilo kakvo izvlačenje ili bježanje od daljnjeg pružanja pomoći bila potpuno pogrešna i pogubna politika koju bi Hrvatsku pretvorila u neozbiljnog i nepouzdanog partnera kako EU tako i NATO…

Ponašanje dijela oporbe u ovom za Hrvatsku izuzetno važnom trenutku je potpuno nerazumljivo i neshvatljivo. Dio oporbe se u potpunosti protivi bilo kakvom prihvatu i obuci ukrajinskih vojnika a drugi dio se iz nekih politikantskih razloga uporno poziva na proceduralne prepreke. Oporba je tako sama sebe matirala dovevši se u vrlo neugodnu situaciju jer će na koncu Hrvatski sabor kao vrhovno zakonodavno tijelo dvotrećinskom većinom potvrditi ili Odluku da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj, ili pak u suprotnom neće što bi oporbu u političkom smislu praktično svrstalo na stanu agresora.

Analizirajući ponašanje vladajuće većine i oporbe ne samo u ovom slučaju dolazimo do jasnog odgovora zašto je HDZ usprkos svim greškama i aferama pojedinaca iz svojih redova i dalje čvrsto prvi izbor građana u svim anketama sa gotovo trostruko većim rejtingom od prvog slijedećeg na ljestvici…

Teška vremena zahtijevaju donošenje teških odluka, a teške odluke mogu samo donositi samo oni koji su odgovorni i svjesni teškog vremena…

 

U Zagrebu, 02.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)