Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi….

Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš i nije u pravom smislu riječi ‟umirovljenička tema” odnosno kako se umirovljeničke stranke ne bi trebale baviti ‟military” temama, no kako u politici postoji vrijeme i trenuci kada se svatko mora jasno odrediti o nečemu što je važno, čak i prevažno, onda i ova tema svakako jeste tema u za umirovljeničke stranke, baš kao i za sve političke stranke i opcije koje su svjesne odgovornosti i trenutka u kojem se priča o obuci Ukrajinskih vojnika odvija.

Poznato je svima da je Hrvatska od početka agresije na Ukrajinu zauzela jasan stav da je Rusija u ovom ratu agresor i da će pomoći napadnutom u okviru svojih mogućnosti što je svakako očekivan postupak za svakoga tko barem i malo osjeća empatiju za zemlju i narod koji trpi neviđenu agresiju uz velike žrtve i razaranja. Hrvatska je u prethodnim mjesecima odnosno od početka rata Ukrajinu pomagala humanitarno i vojno, humanitarno kroz prihvat izbjeglica i svemu što uz to ide, kao i vojno kroz dostavu raznog oružja i opreme.

Za sve one koji bi sada iz nekih, očito veoma sebičnih razloga, željeli da se Hrvatska nakon svega što je do sada uradila odjednom potpuno isključi od bilo kakvih daljnjih aktivnosti prema Ukrajini treba ponoviti kako je Hrvatska kao punopravna članica EU i NATO već i te kako involvirana u ratna zbivanja u Ukrajini od samog početka rata tako da bi sada bilo kakvo izvlačenje ili bježanje od daljnjeg pružanja pomoći bila potpuno pogrešna i pogubna politika koju bi Hrvatsku pretvorila u neozbiljnog i nepouzdanog partnera kako EU tako i NATO…

Ponašanje dijela oporbe u ovom za Hrvatsku izuzetno važnom trenutku je potpuno nerazumljivo i neshvatljivo. Dio oporbe se u potpunosti protivi bilo kakvom prihvatu i obuci ukrajinskih vojnika a drugi dio se iz nekih politikantskih razloga uporno poziva na proceduralne prepreke. Oporba je tako sama sebe matirala dovevši se u vrlo neugodnu situaciju jer će na koncu Hrvatski sabor kao vrhovno zakonodavno tijelo dvotrećinskom većinom potvrditi ili Odluku da se ukrajinski vojnici obučavaju u Hrvatskoj, ili pak u suprotnom neće što bi oporbu u političkom smislu praktično svrstalo na stanu agresora.

Analizirajući ponašanje vladajuće većine i oporbe ne samo u ovom slučaju dolazimo do jasnog odgovora zašto je HDZ usprkos svim greškama i aferama pojedinaca iz svojih redova i dalje čvrsto prvi izbor građana u svim anketama sa gotovo trostruko većim rejtingom od prvog slijedećeg na ljestvici…

Teška vremena zahtijevaju donošenje teških odluka, a teške odluke mogu samo donositi samo oni koji su odgovorni i svjesni teškog vremena…

 

U Zagrebu, 02.12.2022.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO (SU, BUZ, DSU)

Horvat je pozvala ljude, kako je rekla, s političkim nervom da se stranci priključe, bili stari ili ... (opširnije)

https://www.youtube.com/watch?v=tzq_5F3o9XQ&list=RDCMUCal-aAsgdFogW3SQy54UQ3w&start_radio=1 Trebaju li plaće ministrima rasti 60 do 80 posto, dok će istovremeno uz usklađenje mirovine ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/mirovine/u-iscekivanju-uskladivanja-udio-mirovine-u-placi-stagnira-na-40-posto/   Više od 267.000 hrvatskih umirovljenika mjesečno preživljava s oko 366 eura. Udio njihove prosječne ... (opširnije)

https://www.youtube.com/playlist?list=PLyDX3u534lqnWL7nrwhxSjfrYpVo9rQdN   Dogodio se još jedan u nizu slučajeva smrtnog stradavanja korisnika privatnih domova za starije ... (opširnije)

Milanović: Neću šutke gledati nepravdu koju trpe umirovljenici 20.07.2024. Zadnja izmjena 14:50 Autor: V.G./HRT/Hina   Zoran ... (opširnije)

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)