Međunarodni dan starijih osoba

1. listopada obilježavamo Međunarodni dan starijih osoba!

Prvog listopada svake godine se obilježava Međunarodni dan starijih osoba stoga u ime koalicije – inicijative UMIROVLJENICI ZAJEDNO i svih umirovljeničkih udruga koje nas programski podržavaju svim starijim osobama čestitamo Međunarodni dan starijih osoba.

Ovih je dana kao neku najavu za obilježavanje Međunarodnog dana starijih osoba od mnogih političara bilo puno govora u smislu izražavanja „ozbiljne“ brige za starije osobe u Hrvatskoj. Bilo bi to naravno hvale vrijedno da se ti isti političari umirovljenika ponekada sjete i tijekom godine jer njima odnosno umirovljenicima je teško cijelu godinu a ne samo 01. listopada kada ih se po svemu viđenom sjete uglavnom radi pokušaja ubiranja političkih poena. Ipak je to potencijalni birački bazen od preko 11 milijun birača pa neki od njih računaju da par lijepih i prigodnih riječi može samo dobro doći…

Slušamo tako ovih dana od mnogih „dušobrižnika“ kako bi umirovljenicima, kojima nikada nije bilo teže, trebalo pomoći budući zbog malih mirovina njih dvije trećine sa mirovinama ispod linije siromaštva jedva preživljavaju. Nižu se tako iz usta mnogih političara „medeni“ prijedlozi za pomoć umirovljenicima, no ono što je svojstveno gotovo svima je da će već „sutra“ sve zaboraviti, a umirovljenici i dalje biti prepušteni sami sebi i borbi za preživljavanje. Već sutra će prvi listopada za mnoge političare biti daleka prošlost, a mnogi današnji čestitari će do slijedećeg 01. listopada nastaviti voditi brigu o umirovljenicima kao i do sada, dakle neće se ni sjetiti da uopće postoje. 

U svemu lošem što se već dugo događa umirovljenicima svakako treba izdvojiti i ponešto što je ublažilo loš položaj. Mada je zasigurno moglo i bolje, jer pomoći kada treba nikada nije dosta, ipak je od Vlade dobro je došla pomoć koju već u nekoliko navrata tijekom posljednjih dvije godine daje umirovljenicima, a mislimo na kovid dodatak, pa onda energetski dodatak i na koncu najavljeni jesenski paket mjera protiv inflacije. 

Hrvatska kao socijalna država mora pokazati puno više brige o starijoj populaciji no što to radi sada, no isto tako i starija populacija mora biti svjesna svoje snage i moći kojom sama može promijeniti svoj status u društvu, društvu kojeg su i sami gradili i koje za njih mora pokazati puno više razumijevanja i brige no što to pokazuje sada. Inicijativa odnosno koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO uz programsku potporu SUH, MUH, SUZA i drugih koje uskoro očekujemo da nam se pridruže je pravi put da umirovljenici konačnu zauzmu ulogu u političkom životu Hrvatske koju i zaslužuju.

Svim starijim osobama upućujemo čestitke povodom Međunarodnog dana starijih osoba!!!

U Zagrebu, 01.10.2022.

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)