Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka

Kolika god da je izdašna pomoć potrebitom ona u pravilu za mnoge nikada nije dostatna pa tako neće ni ova sa energetskim dodatkom koju će dobiti cca 700 tisuća umirovljenika sa mirovinom manjom od 4360 kn. Svaka pomoć koja ovisi o visini mirovine u pravilu kod nekih stvara nezadovoljstvo jer ih za nekoliko lipa dijeli od ostvarivanja odnosno gubitka navedenog prava. Kod energetskog dodatka to su svi oni čija visina mirovine je tek nekoliko lipa iznad ili ispod 1850, 2350,01 i 3350,01 odnosno 4360 kuna kao gornji limit za dodatak.

Jasno je da će svaki puta kada se određuju neki platni razredi ili skale za određivanje visine pomoći, pa ma koliko oni bili viši ili niži od bilo čijih očekivanja ili zahtjeva, netko uvijek biti za nekoliko lipa iznad ili ispod te neke “crte” radi čega će se neki naravno ljutiti ili misliti da su oštećeni jer eto radi 10 lipa ostaje bez nekoliko stotina kuna. Realnost kaže da u ovakvim slučajevima naprosto ne postoji ni jedna razdjelnica koja baš nikoga radi nekoliko lipa neće “oštetiti” ili “pomoći”. Polemizirati ili izražavati nezadovoljstvo samo radi te činjenice jest zap r avo neozbiljno politikantsko ponašanje u nedostatku neke argumentirane kritike. 

Realno sagledavajući sve što se događa u svijetu posljednjih mjeseci smatramo da umirovljenici ipak imaju razloga za određeno zadovoljstvo jer je Vlada u kriznoj situaciji svojim mjerama sa ograničavanjem cijena za energente i 9 prehrambenih namirnica ipak mnogim umirovljenicima pomogla. Ono što nam sada predstoji je da što prije analiziramo učinkovitost donesenih mjera te da se čim prije udruženim snagama izborimo za mogući novi dodatak ili možda neku novu mjeru koja će pomoći potrebitima.

Izvrsna je vijest za umirovljenike da SUH i MUH daju potporu programskoj suradnji sa umirovljeničkim strankama SU, BUZ i DSU, nadamo se i HSU, odnosno UMIROVLJENICI ZAJEDNO, što znači da za umirovljenike sasvim sigurno dolaze bolja vremena.  

U Zagrebu, 17.09.2022.

SU, BUZ i DSU-UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Umirovljenici ne žele biti „zadnja rupa na sviralu“… Umirovljenici zajedno – Politička platforama (Stranka umirovljenika, Blok ... (opširnije)

Jeli rušenje jedino ili najbolje rješenje za bespravno izgrađene objekte? ZAGREB, 04. lipnja 2023.- Iako je ... (opširnije)

Otvoreno pismo predsjedniku RH gospodinu Zoranu Milanoviću Poštovani predsjedniče Zorane Milanoviću, Obraćamo vam se s otvorenim ... (opširnije)

Svima koji Hrvatsku osjećaju svojom domovinom   Čestitamo Dan državnosti!   Na dan 30.05. prije 33 ... (opširnije)

UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma Tko je ili što je to UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma ... (opširnije)

U parlamentarnoj demokraciji većina donosi Zakone, zar ne… Kako demokracija nije savršen sustav tako i u ... (opširnije)

Podržavamo pozitivne promjene ali i izražavamo zabrinutost… UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma pozdravlja i podržava svako ... (opširnije)

Jesmo li kao društvo spremni za obračun sa „zloćudnim tumorom“? Već godinama se kroz svako istraživanje ... (opširnije)

Zašto guverner HNB-a ima veću plaću nego predsjednici države i Vlade zajedno? Posljednjih tjedana svjedoci smo ... (opširnije)

Osnovana GO SU Novska Dana 24. 04. 2023 god održana je Osnivačka skupština Gradske organizacije SU ... (opširnije)