Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija

Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija

Prosvjed koji se povodom afere INA danas održao ispred sjedišta HDZ-a na Trgu žrtava fašizma, formalno u organizaciji udruge ‟Slobodni zajedno” je po mišljenju mnogih neslavno završio. I prije samog prosvjeda je bilo jasno da iza navedene udruge stoji politika čiji predstavnici u početku nisu imali hrabrosti javno preuzeti odgovornost, da bi koji dan prije DP i MOST javno pozivali građane na prosvjed razotkrivši se tako javnosti. Možda su se neki od pravih organizatora uplašili da se i njih same ne prozove radi još puno veće štete u INA od ove milijarde kuna radi koje se prosvjed navodno organizirao, a koju uhićeni na koncu ipak nisu uspjeli otuđiti jer ih je ruka pravde ovaj puta stigla na vrijeme spriječiti u tome.

Ovaj, dakle ipak neuspjeli pokušaj pljačke milijardu kuna iz INA je zapravo potpuno benigna priča u odnosu na stvarnu štetu veću od milijarde kuna koju Hrvatska ima gubitkom arbitražnog spora u vezi INA. Uz to prijeti nam i još puno veća šteta radi druge arbitraže sa Mađarima kojeg će Hrvatska po svemu sudeći isto tako izgubiti, ali ovaj puta uz više milijardi kuna. Ako navedenome dodamo i više milijardi kuna koje bi Hrvatska mogla platiti zbog mogućeg gubitka arbitražnog spora radi Agrokora onda bi uskoro mogli pričati o još više izgubljenih milijardi, ali sada više ne kuna već eura, što je višestruko više u odnosu na neuspjelu krađu milijarde kuna radi koje se navodno organizira prosvjed ispred sjedišta HDZ.

Zanimljivo je da je oba slučaja (INA i Agrokor) duboko upleten MOST koji se, što je posebno zanimljivo 2016. godine, žestoko protivio prijedlogu HDZ-a da se sa Mađarima spor riješi dogovorom. Umjesto da se MOST nakon štete za koju u najmanju ruku snose političku odgovornost ‟pokriju ušima” i traže oprost od građana oni bi sada očito radi skretanja pozornosti sa svoje odgovornosti rušili Vladu čija je parlamentarna većina po do sada viđenom toliko čvrsta da ju ni deset MOST-ova svojim jeftinim populizmom ne može poljuljati a kamo li srušiti. Takozvana ‟tvrda desnica” je danas sama sebi usred Zagreba zabila autogol što obzirom na njihove do sada pokazane sposobnosti baš i nije neko čudo…

Svaki prosvjed organiziran radi upozorenja vlasti koja ignorira ozbiljne probleme ili građane je u pravilu dobro došao i vrijedan podrške, ali prosvjed kojem je jedini cilj rušiti vlast bez doslovno bilo kakve ideje što nakon toga je samo jedna politikantska igra neozbiljne skupine ili pojedinca koji se na taj način želi eksponirati i tako odvratiti pozornost sa sebe. Pozvati na prosvjed, pa onda zabraniti govor najeksponiranijoj zviždačici iz INA je zapravo najbolji dokaz da organizatore uopće ne zanima kriminal već isključivo jeftini ‟politički bodovi”.

Uz takve suparnike HDZ može bez problema i narednih 1000 godina ostati na vlasti.

U Zagrebu, 10.09.2022.

Šibenski - Civilna zaštita smiruje umirovljenike: ‘Ne trebaju vam zalihe za 10 dana preživljavanja‘ (slobodnadalmacija.hr) IVICA ... (opširnije)

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA Poštovani, Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo ... (opširnije)

Kompleti za preživljavanje građana ili uplašene vlasti!? Energetske kriza zbog rata u Ukrajini odnosno sankcija nametnutih ... (opširnije)

Zadarski List, subota, 17.09.2022. https://www.zadarskilist.hr/clanci/17092022/u-zadru-ce-14000-umirovljenika-dobiti-novcanu-pomoc Autor. Marina Vlakić U Zadru će 14000 umirovljenika dobiti novčanu pomoć ... (opširnije)

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka Kolika god da je izdašna pomoć ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/ Milan Dalmacija,16. rujna 2022. https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/ Umirovljeničke udruge, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske priključile su se ... (opširnije)

Zbog limitiranih cijena neki trgovci uklanjaju robu sa polica!? Da li je moguće da će nakon ... (opširnije)

Vlada predstavila paket mjera težak 21 milijardu kuna Ako su rashodi kućanstva za energiju veći od ... (opširnije)

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu Ne može se ... (opširnije)

Milijarde se kradu na sve strane, a ‟baba se češlja” Gledajući, slušajući i čitajući što se ... (opširnije)