Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Svjedoci smo da su umirovljenici i starije osobe kao najranjivija skupina najviše pogođeni konstantnim padom životnog standarda, posebno kada se gleda kupovna moć kroz realne mirovine koje usprkos obećanjima svake godine sve više zaostaju za prosječnim plaćama. Nezavidan položaj umirovljenika i starijih osoba je velikim dijelom posljedica i nedovoljnog broja umirovljeničkih predstavnika u Hrvatskom saboru što znači da se dosadašnji i dugogodišnji predstavnici umirovljenika ni nakon dva desetljeća parlamentarnog statusa nisu dokazali kao predstavnici koji uživaju povjerenja umirovljeničkog biračkog tijela. Upravo navedena činjenica jasno ukazuje je da na razmrvljenoj umirovljeničkoj političkoj sceni nužno provesti okupljanje i djelovanje kroz jednu jedinstvenu i dovoljno jaku umirovljeničku opciju.

Nakon niza održanih sastanaka na razini radnih skupina i političkog vodstva Stranke umirovljenika (SU), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU) su uspješno usuglasili tekst Sporazuma za političku suradnju triju umirovljeničkih stranaka pod jedinstvenom nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO kao i sadržaj Sporazuma o programskoj suradnji pod nazivom ZAJEDNO SMO JAČI (ZSJ). Potpisnici Sporazuma političkog i programskog saveza se jasno određuju kao interesne stranke što znači da se u svom djelovanju neće baviti ideološkim i svjetonazorskim temama već isključivo konkretnim prijedlozima i rješenjima za goruće probleme, u prvom redu umirovljenika i starijih osoba.

Tri umirovljeničke stranke koje zajedno pokreću ovaj proces okupljanja su jedinstvenog stava da udruživanje nema alternativu izražavajući potpunu spremnost da u interesu umirovljenika sve prijašnje međusobne nesporazume ostave iza sebe okrećući se isključivo izgrađivanju i razvoju svega onoga što umirovljeničke stranke spaja, a to je naravno u provom redu isključivo rad u interesu umirovljenika i starijih osoba što je zapravo svim umirovljeničkim strankama i glavna odrednica u njihovim stranačkim programima.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) pod zajedničkim nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO će slijedeći tjedan upriličiti svečano potpisivanje Sporazuma te na tiskovnoj konferenciji javnosti u kratkim crtama predstaviti najvažnija zajednička programska načela i rješenja koja idu u prilog umirovljenicima a ne pojedincima ili interesnim skupinama. Uz podršku umirovljenika i starijih osoba kao birača od kojih očekujemo najveću potporu će mo učiniti sve da se broj siromašnih umirovljenika i starijih osoba u što kraće vrijeme svede na najmanji mogući broj.

Kako smo već u vrlo ozbiljnim razgovorima sa nizom umirovljeničkih stranaka i udruga jasno je da će se u slijedećim tjednima i mjesecima povećavati broj onih koji će se nam pridružiti.

U Zagrebu, 18.08.2022.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

HVALA Veliko hvala svima vama koji ste nam na današnjem glasanju dali povjerenje vjerujući u naš ... (opširnije)

Otvoreno pismo umirovljenicima Drage umirovljenice i umirovljenici, dragi prijatelji i simpatizeri, Ponosni smo i zadovoljni zbog ... (opširnije)

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)