Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Svjedoci smo da su umirovljenici i starije osobe kao najranjivija skupina najviše pogođeni konstantnim padom životnog standarda, posebno kada se gleda kupovna moć kroz realne mirovine koje usprkos obećanjima svake godine sve više zaostaju za prosječnim plaćama. Nezavidan položaj umirovljenika i starijih osoba je velikim dijelom posljedica i nedovoljnog broja umirovljeničkih predstavnika u Hrvatskom saboru što znači da se dosadašnji i dugogodišnji predstavnici umirovljenika ni nakon dva desetljeća parlamentarnog statusa nisu dokazali kao predstavnici koji uživaju povjerenja umirovljeničkog biračkog tijela. Upravo navedena činjenica jasno ukazuje je da na razmrvljenoj umirovljeničkoj političkoj sceni nužno provesti okupljanje i djelovanje kroz jednu jedinstvenu i dovoljno jaku umirovljeničku opciju.

Nakon niza održanih sastanaka na razini radnih skupina i političkog vodstva Stranke umirovljenika (SU), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU) su uspješno usuglasili tekst Sporazuma za političku suradnju triju umirovljeničkih stranaka pod jedinstvenom nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO kao i sadržaj Sporazuma o programskoj suradnji pod nazivom ZAJEDNO SMO JAČI (ZSJ). Potpisnici Sporazuma političkog i programskog saveza se jasno određuju kao interesne stranke što znači da se u svom djelovanju neće baviti ideološkim i svjetonazorskim temama već isključivo konkretnim prijedlozima i rješenjima za goruće probleme, u prvom redu umirovljenika i starijih osoba.

Tri umirovljeničke stranke koje zajedno pokreću ovaj proces okupljanja su jedinstvenog stava da udruživanje nema alternativu izražavajući potpunu spremnost da u interesu umirovljenika sve prijašnje međusobne nesporazume ostave iza sebe okrećući se isključivo izgrađivanju i razvoju svega onoga što umirovljeničke stranke spaja, a to je naravno u provom redu isključivo rad u interesu umirovljenika i starijih osoba što je zapravo svim umirovljeničkim strankama i glavna odrednica u njihovim stranačkim programima.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) pod zajedničkim nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO će slijedeći tjedan upriličiti svečano potpisivanje Sporazuma te na tiskovnoj konferenciji javnosti u kratkim crtama predstaviti najvažnija zajednička programska načela i rješenja koja idu u prilog umirovljenicima a ne pojedincima ili interesnim skupinama. Uz podršku umirovljenika i starijih osoba kao birača od kojih očekujemo najveću potporu će mo učiniti sve da se broj siromašnih umirovljenika i starijih osoba u što kraće vrijeme svede na najmanji mogući broj.

Kako smo već u vrlo ozbiljnim razgovorima sa nizom umirovljeničkih stranaka i udruga jasno je da će se u slijedećim tjednima i mjesecima povećavati broj onih koji će se nam pridružiti.

U Zagrebu, 18.08.2022.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

Šibenski - Civilna zaštita smiruje umirovljenike: ‘Ne trebaju vam zalihe za 10 dana preživljavanja‘ (slobodnadalmacija.hr) IVICA ... (opširnije)

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA Poštovani, Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo ... (opširnije)

Kompleti za preživljavanje građana ili uplašene vlasti!? Energetske kriza zbog rata u Ukrajini odnosno sankcija nametnutih ... (opširnije)

Zadarski List, subota, 17.09.2022. https://www.zadarskilist.hr/clanci/17092022/u-zadru-ce-14000-umirovljenika-dobiti-novcanu-pomoc Autor. Marina Vlakić U Zadru će 14000 umirovljenika dobiti novčanu pomoć ... (opširnije)

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka Kolika god da je izdašna pomoć ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/ Milan Dalmacija,16. rujna 2022. https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/ Umirovljeničke udruge, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske priključile su se ... (opširnije)

Zbog limitiranih cijena neki trgovci uklanjaju robu sa polica!? Da li je moguće da će nakon ... (opširnije)

Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija Prosvjed koji se povodom afere INA ... (opširnije)

Vlada predstavila paket mjera težak 21 milijardu kuna Ako su rashodi kućanstva za energiju veći od ... (opširnije)

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu Ne može se ... (opširnije)