Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ), Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

Započinje okupljanje umirovljeničkih stranaka

Svjedoci smo da su umirovljenici i starije osobe kao najranjivija skupina najviše pogođeni konstantnim padom životnog standarda, posebno kada se gleda kupovna moć kroz realne mirovine koje usprkos obećanjima svake godine sve više zaostaju za prosječnim plaćama. Nezavidan položaj umirovljenika i starijih osoba je velikim dijelom posljedica i nedovoljnog broja umirovljeničkih predstavnika u Hrvatskom saboru što znači da se dosadašnji i dugogodišnji predstavnici umirovljenika ni nakon dva desetljeća parlamentarnog statusa nisu dokazali kao predstavnici koji uživaju povjerenja umirovljeničkog biračkog tijela. Upravo navedena činjenica jasno ukazuje je da na razmrvljenoj umirovljeničkoj političkoj sceni nužno provesti okupljanje i djelovanje kroz jednu jedinstvenu i dovoljno jaku umirovljeničku opciju.

Nakon niza održanih sastanaka na razini radnih skupina i političkog vodstva Stranke umirovljenika (SU), Bloka umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratske stranke umirovljenika (DSU) su uspješno usuglasili tekst Sporazuma za političku suradnju triju umirovljeničkih stranaka pod jedinstvenom nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO kao i sadržaj Sporazuma o programskoj suradnji pod nazivom ZAJEDNO SMO JAČI (ZSJ). Potpisnici Sporazuma političkog i programskog saveza se jasno određuju kao interesne stranke što znači da se u svom djelovanju neće baviti ideološkim i svjetonazorskim temama već isključivo konkretnim prijedlozima i rješenjima za goruće probleme, u prvom redu umirovljenika i starijih osoba.

Tri umirovljeničke stranke koje zajedno pokreću ovaj proces okupljanja su jedinstvenog stava da udruživanje nema alternativu izražavajući potpunu spremnost da u interesu umirovljenika sve prijašnje međusobne nesporazume ostave iza sebe okrećući se isključivo izgrađivanju i razvoju svega onoga što umirovljeničke stranke spaja, a to je naravno u provom redu isključivo rad u interesu umirovljenika i starijih osoba što je zapravo svim umirovljeničkim strankama i glavna odrednica u njihovim stranačkim programima.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) i Demokratska stranka umirovljenika (DSU) pod zajedničkim nazivom UMIROVLJENICI ZAJEDNO će slijedeći tjedan upriličiti svečano potpisivanje Sporazuma te na tiskovnoj konferenciji javnosti u kratkim crtama predstaviti najvažnija zajednička programska načela i rješenja koja idu u prilog umirovljenicima a ne pojedincima ili interesnim skupinama. Uz podršku umirovljenika i starijih osoba kao birača od kojih očekujemo najveću potporu će mo učiniti sve da se broj siromašnih umirovljenika i starijih osoba u što kraće vrijeme svede na najmanji mogući broj.

Kako smo već u vrlo ozbiljnim razgovorima sa nizom umirovljeničkih stranaka i udruga jasno je da će se u slijedećim tjednima i mjesecima povećavati broj onih koji će se nam pridružiti.

U Zagrebu, 18.08.2022.

Stranka umirovljenika (SU), Blok umirovljenici zajedno (BUZ) Demokratska stranka umirovljenika (DSU)

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)