Puljak u offside-u

Tumaranje po mračnim zapećcima mržnje…

Grozno, najblaže rečeno, odjeknula je poruka gospodina Puljka Gradonačelnika Splita prvog Dalmatinskog Grada.

Gospodin Puljak nam je svima bez izuzetka poslao grozomornu, zastrašujuću poruku mržnje…

Treba zgaziti, uništiti, po njemu, odvratnu političku opciju koja se zove HDZ…

HDZ danas voljom većine građana Hrvatske vodi i upravlja svim državnim poslovima, unatoč raznim kalvarijama i nepodopštinama pojedinih ministara, koje nas iz dana u dan sustižu i pritišću…

U tim vrlo ozbiljnim i odgovornim poslovima, nije demagogija, redovito surađuju i dogovaraju različite Programe i Projekte (negdje uspješno a negdje malo manje uspješno) sa regionalnim i lokalnim samoupravama, gdje, naravno, spada i Split. Zato nam nije jasno kako jedan znanstvenik političkog ‟kapaciteta” želi uništiti političkog suparnika koji mu je sutra pregovarački partner za gotovo sve Projekte koje je najavio nedavno u svom predizbornom Programu.

Pitanje je da li će pregovore početi prije ili poslije ‟gaženja” poznatog mrskog neprijatelja, ipak, čini se, bolje kasnije jer tada s elanom pobjednika ništa nije nemoguće, naprotiv sve je moguće. Svi  su izgledi da kolokvijalno Puljkov put vodi njemu samom nakon što ‟potuče” ili zgazi, svejedno, ‟odvratnu” političku bulumentu.

Nekako nas kopka primisao da je po srijedi jedan jalov alibi za ‟bajke” kojih se  iz obećavao u lokalnim izborima.

Ova drskost i govor mržnje može se roditi kod onih koji poput Puljka zaboravljaju credo pristojnosti  i žargona uljuđenosti u svakom obliku političkog obračuna.

Mi iz Stranke umirovljenika kao predstavnici najslabijeg dijela društva po statusu i egzistencijalnim neprilikama, ne pristajemo na govor mržnje i pozive linča nasuprot, podržavamo korektnu političku borbu ma koliko ona bila žestoka i bez obzira s kim je vodili.

Sami često u svojim Programskim istupima tražimo i  kritiziramo vodeći se načelom,  ako je teško loše i štetno, usuđujemo se u argumentu kritike naći razloge za nešto novo, bolje za sve prihvatljivo…

Jasno nam je da neke ljude ne možemo ponovno podučavati i savjetovati bezbroj puta ali ako im nekako pomognemo da u magli svojih misli mržnje, pronađu sebe i ponešto shvate učinili smo puno.

Zagreb, 09.08.2022. godine

Stranka umirovljenika,

Lazar Grujić, Predsjednik

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)