Puljak u offside-u

Tumaranje po mračnim zapećcima mržnje…

Grozno, najblaže rečeno, odjeknula je poruka gospodina Puljka Gradonačelnika Splita prvog Dalmatinskog Grada.

Gospodin Puljak nam je svima bez izuzetka poslao grozomornu, zastrašujuću poruku mržnje…

Treba zgaziti, uništiti, po njemu, odvratnu političku opciju koja se zove HDZ…

HDZ danas voljom većine građana Hrvatske vodi i upravlja svim državnim poslovima, unatoč raznim kalvarijama i nepodopštinama pojedinih ministara, koje nas iz dana u dan sustižu i pritišću…

U tim vrlo ozbiljnim i odgovornim poslovima, nije demagogija, redovito surađuju i dogovaraju različite Programe i Projekte (negdje uspješno a negdje malo manje uspješno) sa regionalnim i lokalnim samoupravama, gdje, naravno, spada i Split. Zato nam nije jasno kako jedan znanstvenik političkog ‟kapaciteta” želi uništiti političkog suparnika koji mu je sutra pregovarački partner za gotovo sve Projekte koje je najavio nedavno u svom predizbornom Programu.

Pitanje je da li će pregovore početi prije ili poslije ‟gaženja” poznatog mrskog neprijatelja, ipak, čini se, bolje kasnije jer tada s elanom pobjednika ništa nije nemoguće, naprotiv sve je moguće. Svi  su izgledi da kolokvijalno Puljkov put vodi njemu samom nakon što ‟potuče” ili zgazi, svejedno, ‟odvratnu” političku bulumentu.

Nekako nas kopka primisao da je po srijedi jedan jalov alibi za ‟bajke” kojih se  iz obećavao u lokalnim izborima.

Ova drskost i govor mržnje može se roditi kod onih koji poput Puljka zaboravljaju credo pristojnosti  i žargona uljuđenosti u svakom obliku političkog obračuna.

Mi iz Stranke umirovljenika kao predstavnici najslabijeg dijela društva po statusu i egzistencijalnim neprilikama, ne pristajemo na govor mržnje i pozive linča nasuprot, podržavamo korektnu političku borbu ma koliko ona bila žestoka i bez obzira s kim je vodili.

Sami često u svojim Programskim istupima tražimo i  kritiziramo vodeći se načelom,  ako je teško loše i štetno, usuđujemo se u argumentu kritike naći razloge za nešto novo, bolje za sve prihvatljivo…

Jasno nam je da neke ljude ne možemo ponovno podučavati i savjetovati bezbroj puta ali ako im nekako pomognemo da u magli svojih misli mržnje, pronađu sebe i ponešto shvate učinili smo puno.

Zagreb, 09.08.2022. godine

Stranka umirovljenika,

Lazar Grujić, Predsjednik

Šibenski - Civilna zaštita smiruje umirovljenike: ‘Ne trebaju vam zalihe za 10 dana preživljavanja‘ (slobodnadalmacija.hr) IVICA ... (opširnije)

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA Poštovani, Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo ... (opširnije)

Kompleti za preživljavanje građana ili uplašene vlasti!? Energetske kriza zbog rata u Ukrajini odnosno sankcija nametnutih ... (opširnije)

Zadarski List, subota, 17.09.2022. https://www.zadarskilist.hr/clanci/17092022/u-zadru-ce-14000-umirovljenika-dobiti-novcanu-pomoc Autor. Marina Vlakić U Zadru će 14000 umirovljenika dobiti novčanu pomoć ... (opširnije)

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka Kolika god da je izdašna pomoć ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/ Milan Dalmacija,16. rujna 2022. https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/ Umirovljeničke udruge, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske priključile su se ... (opširnije)

Zbog limitiranih cijena neki trgovci uklanjaju robu sa polica!? Da li je moguće da će nakon ... (opširnije)

Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija Prosvjed koji se povodom afere INA ... (opširnije)

Vlada predstavila paket mjera težak 21 milijardu kuna Ako su rashodi kućanstva za energiju veći od ... (opširnije)

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu Ne može se ... (opširnije)