Josip Srakić, Povjerenik za grad Valpovo

Sukladno članku 24. Statuta Stranke Umirovljenika, Predsjedništvo Stranke Umirovljenika je na svojoj sjednici održanoj 05.03.2010. godine imenovalo JOSIPA SRAKIĆA iz Ivanovaca Povjerenikom Stranke Umirovljenika za Grad Valpovo.

Smatrajući da je Stranka Umirovljenika bliža njegovom statusu umirovljenika, kao i njezin program i ciljevi Josip Srakić odlučio je podnijeti ostavku na dosadašnju dužnost tajnika Gradske organizacije HSS-a Valpovo i istupiti iz članstva HSS-a.

Nakon što je u listopadu prošle 2010. godine osnovana Gradska organizacija Stranke umirovljenika Belišće stranka je počela širiti svoje djelovanje i na Grad Valpovo.

Tako je u četvrtak dana 10.03.2011.g. u prostorijama Gradske organizacije Stranke umirovljenika Belišće, potpredsjednik Stranke umirovljenika i koordinator za 4 izbornu jedinicu i predsjednik Županijske organizacijeStranke umirovljenika Osječko-baranjske županije g. Dragutin Pukleš, dipl. oec. imenovao Josipa Srakića iz Ivanovaca povjerenikom Stranke umirovljenika za Grad Valpovo.

Ovo je zapravo nastavak širenja Stranke umirovljenika na Grad Valpovo i Valpovštinu. Prema najavama g. Pukleša uskoro ćemo imenovati povjerenika i za Grad Donji MIholjac, a imamo upita i za osnivanje stranke umirovljenika u općini Bizovac te drugim mjestima Valpovštine i Miholjštine. Stranka umirovljenika postoji više od deset godina, a udruženi u Blok „Umirovljenici zajedno“ predstavljamo treću političku opciju u zemlji. Zalažemo se za bolji i dostojanstveniji život umirovljenika koji su već godinama zakinuti. Naime, danas prosječna mirovina u Hrvatskoj iznosi manje od 39 posto prosječne plaće, dok je prije dvadesetak godina prosječna mirovina iznosila čak 80 posto prosječne plaće. Mi ćemo se zalagati da se to promjeni i nećemo dozvoliti da se političari poigravaju s umirovljenicima koji su im zanimljivi samo uoči izbora, da bi nakon izbora umirovljenici bili opet izigrani rekao je Dragutin Pukleš.

Stoga, pozivamo sve sadašnje i buduće umirovljenike, te građane i građanke Valpovštine da nam se pridruže kako bismo se ujedinili i zajedničkim snagama, na načelima morala, istine i pravednosti vratili dostojanstvo umirovljeničkoj populaciji i osigurali bolju budućnost svojoj generaciji i generaciji koja dolazi.

GO SU Belišće

Pavo Milekić

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)