Stranka umirovljenika aktivnosti

STRANKA UMIROVLJENIKA AKTIVNOSTI Predsjedništvo Stranke umirovljenika održalo je svoju 10. sjednicu 03.06.2022. godine u Samoboru. Pored uobičajenih tema koje se odnose na financijsko poslovanje, osnivanje ustrojstvenih oblika te verificiranje zapisnika s prošle sjednice, pred članovima Predsjedništva našle su se iznimno zanimljive točke dnevnog reda koje na svojevrstan način određuju buduće političko - programsko djelovanje Stranke. Podneseno je Izvješće Odbora za pregovore o suradnji s brojnim umirovljeničkim strankama, prije svega sa strankama organiziranim na državnoj razini, a to su HSU, BUZ i DSU. Veći broj stranaka iz umirovljeničke populacije s lokalne razine pozitivno su odgovorili na inicijativu Programske suradnje o zajedničkom nastupu pod egidom „ZAJEDNO SMO JAČI“. Isto tako dvije relevantne umirovljeničke stranke republičke razine dale su svoju suglasnost na zajedničko okupljanje i suradnju na programskim načelima, čije su obilježja uporna i dinamična borba za prava umirovljenika s ciljem popravljanja nedopustivo lošeg položaja najvećeg broja umirovljenika. Blok umirovljenici zajedno i Demokratska Stranka umirovljenika pokazale su svoju spremnost da se na putu ostvarenja umirovljeničkih prava pred javnošću i biračima moramo predstaviti kao jedinstvena opcija u interesu umirovljenika. U realizaciji zadatka koje stoje pred korpusom Programskog jedinstva u Stranci umirovljenika Odlukom Predsjedništva formiran je Koordinacijski odbor s ciljem povezivanja i zajedničkog javnog nastupa svih umirovljeničkih političkih stranaka u pravcu stalnog i upornog informiranja javnosti i umirovljenika o značaju zajedništva kako bi se polučio što bolji rezultat na parlamentarnim izborima, što je jedina garancija sigurnog i uspješnog rješavanja svih statusnih pitanja hrvatskih umirovljenika. Ovom slobodno ga možemo nazvati Programskom zajedništvu iskazale su potporu i brojne udruge okupljenih u Savez umirovljeničkih udruga „SUZA“ s ciljem podrške te bržem i boljem prevladavanju onih problema koji tinjaju bez odgovarajuće intervencije već dugi niz godina. Naravno i dalje pozivamo sve umirovljeničke stranke da nam se pridruže u borbi za uglavnom otuđena prava umirovljenika. To se prije svega odnosi na HSU koja je po našem mišljenju nespretno i brzopleto iskazala averziju prema zajedničkom nastupu svih hrvatskih umirovljenika, bilo da su organizirani kroz političke stranke ili različite oblike civilnog društva i udruženja. Zagreb, 04.06.2022. godine Lazar Grujić, Predsjednik stranke

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)