Stranka umirovljenika aktivnosti

STRANKA UMIROVLJENIKA AKTIVNOSTI Predsjedništvo Stranke umirovljenika održalo je svoju 10. sjednicu 03.06.2022. godine u Samoboru. Pored uobičajenih tema koje se odnose na financijsko poslovanje, osnivanje ustrojstvenih oblika te verificiranje zapisnika s prošle sjednice, pred članovima Predsjedništva našle su se iznimno zanimljive točke dnevnog reda koje na svojevrstan način određuju buduće političko - programsko djelovanje Stranke. Podneseno je Izvješće Odbora za pregovore o suradnji s brojnim umirovljeničkim strankama, prije svega sa strankama organiziranim na državnoj razini, a to su HSU, BUZ i DSU. Veći broj stranaka iz umirovljeničke populacije s lokalne razine pozitivno su odgovorili na inicijativu Programske suradnje o zajedničkom nastupu pod egidom „ZAJEDNO SMO JAČI“. Isto tako dvije relevantne umirovljeničke stranke republičke razine dale su svoju suglasnost na zajedničko okupljanje i suradnju na programskim načelima, čije su obilježja uporna i dinamična borba za prava umirovljenika s ciljem popravljanja nedopustivo lošeg položaja najvećeg broja umirovljenika. Blok umirovljenici zajedno i Demokratska Stranka umirovljenika pokazale su svoju spremnost da se na putu ostvarenja umirovljeničkih prava pred javnošću i biračima moramo predstaviti kao jedinstvena opcija u interesu umirovljenika. U realizaciji zadatka koje stoje pred korpusom Programskog jedinstva u Stranci umirovljenika Odlukom Predsjedništva formiran je Koordinacijski odbor s ciljem povezivanja i zajedničkog javnog nastupa svih umirovljeničkih političkih stranaka u pravcu stalnog i upornog informiranja javnosti i umirovljenika o značaju zajedništva kako bi se polučio što bolji rezultat na parlamentarnim izborima, što je jedina garancija sigurnog i uspješnog rješavanja svih statusnih pitanja hrvatskih umirovljenika. Ovom slobodno ga možemo nazvati Programskom zajedništvu iskazale su potporu i brojne udruge okupljenih u Savez umirovljeničkih udruga „SUZA“ s ciljem podrške te bržem i boljem prevladavanju onih problema koji tinjaju bez odgovarajuće intervencije već dugi niz godina. Naravno i dalje pozivamo sve umirovljeničke stranke da nam se pridruže u borbi za uglavnom otuđena prava umirovljenika. To se prije svega odnosi na HSU koja je po našem mišljenju nespretno i brzopleto iskazala averziju prema zajedničkom nastupu svih hrvatskih umirovljenika, bilo da su organizirani kroz političke stranke ili različite oblike civilnog društva i udruženja. Zagreb, 04.06.2022. godine Lazar Grujić, Predsjednik stranke

Šibenski - Civilna zaštita smiruje umirovljenike: ‘Ne trebaju vam zalihe za 10 dana preživljavanja‘ (slobodnadalmacija.hr) IVICA ... (opširnije)

OTVORENO PISMO HSU - HRVATSKOJ STRANCI UMIROVLJENIKA Poštovani, Upućujemo ovo Otvoreno pismo duboko svjesni činjenice kako umirovljenicima nikada nije bilo ... (opširnije)

Kompleti za preživljavanje građana ili uplašene vlasti!? Energetske kriza zbog rata u Ukrajini odnosno sankcija nametnutih ... (opširnije)

Zadarski List, subota, 17.09.2022. https://www.zadarskilist.hr/clanci/17092022/u-zadru-ce-14000-umirovljenika-dobiti-novcanu-pomoc Autor. Marina Vlakić U Zadru će 14000 umirovljenika dobiti novčanu pomoć ... (opširnije)

Zbog nekoliko lipa ostali bez dijela ili cijelog energetskog dodatka Kolika god da je izdašna pomoć ... (opširnije)

https://www.mirovina.hr/ Milan Dalmacija,16. rujna 2022. https://www.mirovina.hr/novosti/sindikat-i-matica-umirovljenika-prihvatili-suradnju-s-inicijativom-umirovljenici-zajedno/ Umirovljeničke udruge, Sindikat i Matica umirovljenika Hrvatske priključile su se ... (opširnije)

Zbog limitiranih cijena neki trgovci uklanjaju robu sa polica!? Da li je moguće da će nakon ... (opširnije)

Umjesto prosvjeda protiv pljačke u INA dogodila se neuspjela promocija Prosvjed koji se povodom afere INA ... (opširnije)

Vlada predstavila paket mjera težak 21 milijardu kuna Ako su rashodi kućanstva za energiju veći od ... (opširnije)

Umjesto prema suradnji i zajedništvu - vodstvo HSU-a odlučno stupa prema novom raskolu Ne može se ... (opširnije)