Stranka umirovljenika aktivnosti

STRANKA UMIROVLJENIKA AKTIVNOSTI Predsjedništvo Stranke umirovljenika održalo je svoju 10. sjednicu 03.06.2022. godine u Samoboru. Pored uobičajenih tema koje se odnose na financijsko poslovanje, osnivanje ustrojstvenih oblika te verificiranje zapisnika s prošle sjednice, pred članovima Predsjedništva našle su se iznimno zanimljive točke dnevnog reda koje na svojevrstan način određuju buduće političko - programsko djelovanje Stranke. Podneseno je Izvješće Odbora za pregovore o suradnji s brojnim umirovljeničkim strankama, prije svega sa strankama organiziranim na državnoj razini, a to su HSU, BUZ i DSU. Veći broj stranaka iz umirovljeničke populacije s lokalne razine pozitivno su odgovorili na inicijativu Programske suradnje o zajedničkom nastupu pod egidom „ZAJEDNO SMO JAČI“. Isto tako dvije relevantne umirovljeničke stranke republičke razine dale su svoju suglasnost na zajedničko okupljanje i suradnju na programskim načelima, čije su obilježja uporna i dinamična borba za prava umirovljenika s ciljem popravljanja nedopustivo lošeg položaja najvećeg broja umirovljenika. Blok umirovljenici zajedno i Demokratska Stranka umirovljenika pokazale su svoju spremnost da se na putu ostvarenja umirovljeničkih prava pred javnošću i biračima moramo predstaviti kao jedinstvena opcija u interesu umirovljenika. U realizaciji zadatka koje stoje pred korpusom Programskog jedinstva u Stranci umirovljenika Odlukom Predsjedništva formiran je Koordinacijski odbor s ciljem povezivanja i zajedničkog javnog nastupa svih umirovljeničkih političkih stranaka u pravcu stalnog i upornog informiranja javnosti i umirovljenika o značaju zajedništva kako bi se polučio što bolji rezultat na parlamentarnim izborima, što je jedina garancija sigurnog i uspješnog rješavanja svih statusnih pitanja hrvatskih umirovljenika. Ovom slobodno ga možemo nazvati Programskom zajedništvu iskazale su potporu i brojne udruge okupljenih u Savez umirovljeničkih udruga „SUZA“ s ciljem podrške te bržem i boljem prevladavanju onih problema koji tinjaju bez odgovarajuće intervencije već dugi niz godina. Naravno i dalje pozivamo sve umirovljeničke stranke da nam se pridruže u borbi za uglavnom otuđena prava umirovljenika. To se prije svega odnosi na HSU koja je po našem mišljenju nespretno i brzopleto iskazala averziju prema zajedničkom nastupu svih hrvatskih umirovljenika, bilo da su organizirani kroz političke stranke ili različite oblike civilnog društva i udruženja. Zagreb, 04.06.2022. godine Lazar Grujić, Predsjednik stranke

STRANKA UMIROVLJENIKA www.stranka-umirovljenika.hr [email protected] Jurišićeva 1/5, 10000 Zagreb 099 33 84 553 Ovo je naš stav… ... (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA U više navrata do sada pozdravili smo Odluku Vlade RH da pristupi izradi Prijedloga ... (opširnije)

Lazar Grujić: Povijest umirovljenika u Hrvatskoj je povijest sitnih izdaja. Ako se ne ujedinimo – nestajemo ... (opširnije)

SRETAN VAM DAN DRŽAVNOSTI! (opširnije)

  Apsurd Zakona o izborima za zastupnike u Hrvatski Sabor…             Stranka umirovljenika nakon niza ... (opširnije)

Imaju li umirovljenici za koga glasati? Stranka umirovljenika ponukana učestalim i brojnim upitima, te kritikama umirovljenika, ... (opširnije)

Predsjednici OO SU Brckovljani Milivoj Čehulić i GO SU Dugo Selo Josip Besenić, te predsjednik Sindikata ... (opširnije)

ČESTITKA (opširnije)

S vremena na vrijeme umirovljenici postaju dnevno politička tema. Doslovno dnevna jer, ne traje dulje od ... (opširnije)

Sretan Uskrs! (opširnije)