Priopćenje

Kao što je poznato Europska agencija za lijekove /EMA/ odobrila je uporabu Oxford/AstraZeneca cjepiva uz niz ograda o njegovoj učinkovitosti osobito za stariju populaciju stanovništva. Tako je znatan broj vlada Europskih država donijela odluku kako neće cijepiti stariju i umirovljeničku populaciju Astra Zeneca cjepivom. Svakako da su se kod donošenja takvih  Odluka EU zemlje rukovodile činjenicom  kako je AstraZeneca tijekom kliničkih ispitivanja učinkovitosti svoga cjepiva na uzorku od 24.000 osoba između 18 i 55 godina utvrdilo uspješnost na  razini od 60%.

Zbog te je egzaktne činjenice, Europska agencija za lijekove (EMA) utvrdila da nema dovoljno relevantnih podataka za zaključak da bi cjepivo bilo uspješno kod populacije starije od 55 godina. Slično se navodi i u izvještaju instituta Robert Koch koji je preporučio ovo cjepivo samo za mlađe od 65 godina te dodatno i najnovijem priznanju proizvođača kako je ograničena zaštita cjepiva prema južnoafričkom soju virusa. Slijedom ovih zaključaka apeliramo na naše institucije, Stožer Civilne zaštite RH i prije svega Vladu Republike Hrvatske da ozbiljno razmotre  stručno-znanstvene primjedbe na cjepivo AZ-a. Kao što su to učinile i druge vrlo važne Europske države, te na sličan način, potpuno opravdano, tretiraju cjepivo AstraZeneca, i ne koristite ga za cijepljenje naših starijih građana mimo utvrđenih zaključaka Europske zdravstvene agencije.


       Nadalje, budući da je AstraZeneca prekršila ugovorne odredbe o isporuci svoga cjepiva predlažemo da se Hrvatska kao i sve više zemalja EU obrati na  druge adrese u nabavci cjepiva za koja su potvrđena klinička učinkovitost i više od 90 posto .

U nedjelju 09. svibnja, tjedan dana prije izbora, članovi Stranke umirovljenika Sisačko - moslavačke županije bili ... (opširnije)

U Brodsko - posavskoj županiji Stranka umirovljenika izlazi na lokalne izbore na svim raznama u koaliciji ... (opširnije)

U nemogućnosti organiziranja velikih skupova i predizbornih okupljanja promidžbeni tiskani materijal ima još veću ulogu u ... (opširnije)

Nakon potpisanih sporazuma o koalicijskoj suradnji u 8 hrvatskih županija zadnjeg smo dana predviđenog za predaju ... (opširnije)

Svima koji slave uskrsnuće Isusovo prema Julijanskom kalendaru želimo Sretan Uskrs uz tradicionalni pozdrav Hristos voskrese, ... (opširnije)

Svima koji ulaze ili su već u svijetu rada, poduzetništva i obrta čestitamo Međunarodni praznik rada. (opširnije)

Pred biračima će uskoro biti novi test kojim će odrediti smjer kretanja u svojim lokalnim sredinama! ... (opširnije)

Nakon učestalih medijskih istupa, organizacijom stranačkih podružnica na terenu te pokretanjem inicijativa Zajedno smo jači i ... (opširnije)

Medijska haranga vezana uz covid dodatak još je jednom pokazala kako se činjenice i istina prilagođavaju ... (opširnije)

Unatoč brojnim predizbornim aktivnostima i pripremama za izlazak na predstojeće lokalne izbore diljem Hrvatske naši članovi ... (opširnije)