Heraklo, ispiranje štala i demokracija. Čistih ruku…

Poučna i uvijek zanimljiva epizoda iz starogrčke mitologije Heraklovo je uspješno čišćenje štala elidskog kralja Augije. Zadatak koji je trebao poniziti u narodu popularnog junaka i poluboga, Heraklo je riješio rušenjem zidova i skretanjem dviju rijeka koje su isprale nakupljene nečistoće, ne prljajući pritom ruke. Jesmo li i mi svjedoci novog junaka na hrvatskoj političkoj sceni, našeg suvremenog Herakla, koji će p(r)očistiti domaće političke štale i sve ono što se desetljećima nakupljalo u njima? I ostati čist...

Mi iz Stranke umirovljenika pozorno pratimo sve dramatičnija zbivanja u Svijetu izazvana nizom događanja koja su znatno poremetili gospodarske, političke, socijalne te mnogobrojne druge dimenzije društvenog života. Energenti u svakoj zemlji pa i našoj predstavljaju temeljnu osnovu sigurnosti te su osnovni pokretač svakog oblika gospodarske aktivnosti s dubokim utjecajem na svakidašnji životni standard građana, naravno i nas umirovljenika kao najranjivije skupine našeg društva.

Brutalna agresija Rusije na jednu suverenu i nezavisnu državu imala je za posljedicu sankcije uvedene Rusiji. Sankcije su otvorile Pandorinu kutiju iz koje je proizašlo niz problema koji su pokrenuli razne poremećaje u gospodarstvu, energetici, turizmu, zdravstvu... Za nas umirovljenike pad standarda je jedna od posljedica iskazana kroz rast cijena životnih potrepština, lijekova i usluga, koje mi umirovljenici u prvom redu osjećamo i trpimo kao posljedice apsurdne činjenice potpuno nerazumnog rata protiv Ukrajine.

U situaciji sankcija kojima se pridružila i Hrvatska. Koja se i sama još oporavlja od katastrofalnih posljedica pandemije covid 19, te katastrofalnog potresa. Navedeno od vlade i predsjednika Plenkovića zahtijevalo je odlučnu akciju te poduzimanja hitnih mjera s ciljem ublažavanja teške situacije, a osobito u smanjivanju posljedica rasta cijena i pomoći građanima da se lakše suoče s novonastalim poteškoćama.

Stranka umirovljenika smatra da je Vlada predsjednika Plenkovića reagirala odlučno, brzo i socijalno odgovorno komponirajući paket olakšica od preko četiri milijarde kuna. Upravo za najugroženije koji bi bez te pomoći mogli sami podnijeti sva ova divljanja na tržištu osobito artikala i usluga koje predstavljaju temelj biološke egzistencije većeg dijela umirovljeničke populacije i građana. U tom smislu Stranka umirovljenika ima samo riječi pohvale Vladi predsjednika Plenkovića na hrabrosti i odgovornosti te mjerama koje su poduzeli da umanje negativne efekte za radnike, mlade, poduzetnike, obrtnike te građanke/ne i umirovljenike…

U svakoj Vladi pa i u ovoj postoje neki potezi pojedinih njezinih članova koji su ponekad u sukobu interesa ili nekih drugih negativnosti. Očekujemo od Predsjednika Vlade da takve pojave na vrijeme kao i do sada budu prepoznate i onemogućene… Stranka umirovljenika podržava nastojanje Predsjednika Plenkovića da u tom pravcu djeluje te osvježi Vladu ljudima s novom energijom i kapacitetom snage uspješnog djelovanja u realizaciji Programa za koji je i dobio povjerenje birača. Svjesni smo da nitko nije kriv dok mu se to pravomoćno ne dokaže, sjetimo se slučaja potpredsjednika Vlade Polančeca, koji je na koncu pravomoćno oslobođen svih inkriminacija.

Gotovo svakodnevno smo bombardirani nastupom opozicije gdje neodmjereno, i neistinito pokušavaju prikazati rad Vlade lošim pri tom umanjujući napore i odlučnost Vlade da pomogne sve društvene skupine te u ovoj krizi omogući normalno funkcioniranje Države.

Svoje stavove i mišljenje izvodimo iz pregršt pozitivnih pokazatelja a naročito činjenice da je rast BDP-a od svih zemalja u EU čvrsto zasjeo na drugom mjestu, ako bi bili sarkastični upitali bi: Tko je zaslužan za tu činjenicu, možda oporba? Koja već niz tjedana smjenjuje Vladu po nekoliko puta dnevno…

Zagreb, 18. 02. 2022.godine

Lazar Grujić dipl. oecc Predsjednik Stranke

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)