Sramotan politički čin!

Na posljednjoj održanoj sjednici Sabora RH zabilježen je slučaj bez presedana, kada je kompletna oporba napustila sjednicu na kojoj je između ostalog trebalo izglasati vitalne zakone za Republiku Hrvatsku:

 1. Zakon obnovi stradalog područja od katastrofalnog potresa

  2. Zakon o proglašenju gospodarskog pojasa

  3. Nacionalna razvojna strategija

Tim činom je u prvom redu na brutalan način izmasakrirana ljubav hrvatskog srca koje je u neviđenom zajedništvu pohrlilo u pomoć nastradalim ljudima na Banovini. Žalosna je činjenica  da kada je trebalo donijeti odluke o ublažavanju posljedica katastrofe, omogućiti pomoć unesrećenim ljudima  što čine hrvatski građani već danima, nesebično i s ljubavlju oporbeni političari ovaj potez eskiviraju.   Sračunato i s predumišljajem iskoristili su odsustvo jednog teško bolesnog saborskog zastupnika da bi iscipelarili najviše zakonodavno tijelo RH i odlučili  opskurnim načinom napustiti svoje radno mjesto. Na kojem se nalaze voljom hrvatskih građana da bi ih zastupali, radili i naravno donosili zakone.

Nas kao predstavnike umirovljeničkog korpusa posebno je zgranulo ponašanje dugovječnok saborskog zastupnika Hrelje Silvana, kao predstavnika umirovljenika u Saboru. Osobito kada predsjednik njegove stranke Veselko Gabričević kaže da će se on kao član stranke i ujedno saborski zastupnik rukovoditi interesima umirovljenika. Tako Gabričević kaže: " Uvijek ćemo dati potporu interesima umirovljenika, bez obzira čiji su prijedlozi, a malo toga dolazi u Sabor što nema veze s nama” - zaključuje Gabričević.

Nedavno je delegacija i ove, ne vlastitom zaslugom, parlamentarne stranke posjetila nastradalo područje Banovine u kojoj su se nalazili Hrelja i Gabričević, pa se pitamo i tražimo odgovor je li tom prilikom dogovoreno da u Saboru Hrelja u ime svoje stranke ne podrži zakon o obnovi od ove prirodne katastrofe.  Pitamo se dalje da li pored ostalih građana Siska, Petrinje, Gline, pozivajući se na riječi Gabričeviće, nema i umirovljenika koji su ostali bez krova nad glavom i ostalih svojih dobara.

Zbog toga možemo samo zaključiti : sramotan čin.

Povodom iznenadne smrti Milana Bandića, predsjednika stranke BM365 - Stranke rada i solidarnosti, iskrenu sućut izražavaju članovi i simpatizeri Stranke ... (opširnije)

Prvi službeni susret tajnika Stranke umirovljenika Žarka Delača s novim predsjednikom Hrvatske stranke umirovljenika Veselkom Gabričevićem pokrenuo je brojne ... (opširnije)

Višegodišnja uspješna suradnja između župana Damira Bajsa i Željka Helda - predsjednika županijske organizacije Stranke umirovljenika ... (opširnije)

U četvrtak, 11. veljače održana je u Zagrebu zajednička tiskovna konferencija na kojoj su predstavnici umirovljeničkih ... (opširnije)

Reagirajući na brojne nepoznanice vezane uz cijepljenje starijih osoba cjepivom AstraZeneka tijekom jučerašnjeg dana objavili smo ... (opširnije)

Kao što je poznato Europska agencija za lijekove /EMA/ odobrila je uporabu Oxford/AstraZeneca cjepiva uz niz ... (opširnije)

Procesi i aktivnosti u modernoj političkoj praksi vrlo su složeni i često nepredvidivi. Puls biračkog tijela ... (opširnije)

Umirovljenici su možemo kazati veliki potencijal ali ujedno I mrtvi kapital koji naša država treba iskoristiti. ... (opširnije)

Saznavši kako vlada predlaže protokol za praćenje pojedinaca i grupa koji u javnom prostoru šire netrpeljivost ... (opširnije)

Poštovani, Prema službenim dostupnim podacima može se uočiti kako je u susjednoj Sloveniji od posljedica korona ... (opširnije)