AHU - Priopćenje za medije

Članica Bloka umirovljenici zajedno, Akcija Hrvatskih umirovljenika (AHU) objavila je svoje priopćenje

Naše očitovanje na mogućnost prevladavanja postojećeg stanja u zemlji.

Kako naći put napretka, kad je poznato stanje u našoj svekolikoj ekonomiji na kojoj počiva život građana, a koje je neodrživo i hitno ga treba mijenjati, jer na ekonomiji počiva budućnost građana i opstanak na ovim prostorima.

Ulica to ne može riješiti, ali mirno izražavanje nezadovoljstva stanjem može potaknuti i ubrzati nastojanje k rješenju.

Ovakav način upravljanja državom na svim razinama je potrošen, jer se temelji na uskom krugu stranačkog kadra i ideološkim opredjeljenjima stranaka, za i protiv.

Ekonomiju zemlje je dovelo na niske grane i vodi nas neminovno u propast (pretvorba i privatizacija, prodaja za 1 kunu, enormno zaduženje i tisuće loših rješenja), jednom rječju promjena organizacije sustava i vladavine prava može pomoći i pronaći rješenje, ali kako to postići?

Vlada do kraja mandata (jer ona ima materijalnu i svaku drugu mogućnost) treba skupiti svu moguću upotrebljivu pamet ove zemlje bez ideoloških i stranačkih boja, koja treba sačiniti strategiju gospodarskog razvoja za razdoblje od 12 godina tj. tri mandata vlade, terminski ga podjeliti na godine izvršenja, s tim da bude detaljno definirana koju treba pratiti polugodišnje, a usklađuje se prema prilikama koja daje pregled izvršenja zacrtanih programa, a ako nema zadovoljavajućeg učinka, mijenja se tim.

Vlada ne smije u predizbornoj godini gubiti vrijeme i ma koliko se ona trudila za ovakvu strategiju i napredak i da hoće ona nema kapaciteta i vremena zbog tekućih poslova prirediti sveukupnu strategiju razvojaa zemlje.

Za ovakvo nešto potrebna je otvorenost rada, mir, znoj, upornost i suze da bi se došlo do rezultata. Treba koristiti i kapacitete udruga za pojedina pitanja.

Kada bi došlo do smijene vlade, gubimo godinu dana, a ne vidimo ekipu koja bi temeljito mogla i bila u stanju dovesti do promjena i napretka jer smo se u proteklim godinama o tome uvjerili.

Građani, a posebno mladi, žele vidjeti ili nazirati svoju budućnost življenja, ali to se ne može postići na ulici, već treba ponuditi stvaralačku pomoć i zajedničkim snagama uz svekoliko umijeće doći do rezultata, korak po korak. Neredi vode ka konfliktu (turizam, izolacija i slično), nedaj bože ka sukobima. Treba težiti ostvarenju članka 3. Ustava RH gdje su svi građani pred Zakonom sa jednakim pravima i obvezama. Strogo težiti ka pravnom uređenju koje će sankcionirati bez milosti, ne samo građane, već i dužnosnike koji uskraćuju zakonito pravo građanima i sankcionirati ih zakonima.

Ako se želi živjeti u uređenoj pravnoj državi i imati mogućnost zaposlenja u Europi to se može jedino tražiti ako smo dio Europske zajednice.

Ponukani događajima iznosimo naše viđenje ovim priopćenjem, a u budućim priopćenjima ćemo se osvrnuti na aktualne teme: pretvorbu i privatizaciju, preostalom državnom imovinom, decentralizacijom državnog upravljanja – regionalizacijom, pravosuđem, poštivanjem Ustavnih načela RH, pronatalitetnom politikom, provedbom odluke Ustavnog suda, novim Zakonom o radim odnosima, mirovinskomi zdravstvenom osiguranju građana,...

Zdravi i veseli bili!

Predsjednik AHU-a

Ante Kriletić

Kratka analiza izbornog rezultata umirovljeničkih stranaka...... U proteklim nekoliko dana imali smo priliku pročitati nekoliko analiza ... (opširnije)

Sa nama ili bez nas borba protiv siromaštva se nastavlja ... Još jedni izbori su iza ... (opširnije)

U ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU zahvaljujemo biračima na podršci koju su nam dali, ... (opširnije)

Poštovani umirovljenici, S velikim poštovanjem i zahvalnošću obraćamo vam se u ime koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, ... (opširnije)

Migranti kao rješenje za demografske probleme EU U posljednjih deset godina migracije, posebno ilegalne, predstavljaju veliki ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO, SU, BUZ, DSU održala je danas u Karlovcu tiskovnu konferenciju na temu prebacivanja ... (opširnije)

Svim građanima Lijepe naše čestitamo Dan državnosti Na današnji dan prije 32 godine Hrvatski sabor donio ... (opširnije)

Ugradnja dizala u višekatne stambene zgrade   Zagreb, 29.05.2024 Koalicija Umirovljenici zajedno, SU, BUZ, DSU održala ... (opširnije)

Najugroženija populacija u Hrvatskoj je i najoptimističnija?!   Jučerašnja anketa koja je objavljena u Dnevniku novatv ... (opširnije)

Predstavljanje kandidacijske liste Umirovljenika zajedno za EU izbore   HTV 4 23.05.2024.   Evo teme i ... (opširnije)