AHU - Priopćenje za medije

Članica Bloka umirovljenici zajedno, Akcija Hrvatskih umirovljenika (AHU) objavila je svoje priopćenje

Naše očitovanje na mogućnost prevladavanja postojećeg stanja u zemlji.

Kako naći put napretka, kad je poznato stanje u našoj svekolikoj ekonomiji na kojoj počiva život građana, a koje je neodrživo i hitno ga treba mijenjati, jer na ekonomiji počiva budućnost građana i opstanak na ovim prostorima.

Ulica to ne može riješiti, ali mirno izražavanje nezadovoljstva stanjem može potaknuti i ubrzati nastojanje k rješenju.

Ovakav način upravljanja državom na svim razinama je potrošen, jer se temelji na uskom krugu stranačkog kadra i ideološkim opredjeljenjima stranaka, za i protiv.

Ekonomiju zemlje je dovelo na niske grane i vodi nas neminovno u propast (pretvorba i privatizacija, prodaja za 1 kunu, enormno zaduženje i tisuće loših rješenja), jednom rječju promjena organizacije sustava i vladavine prava može pomoći i pronaći rješenje, ali kako to postići?

Vlada do kraja mandata (jer ona ima materijalnu i svaku drugu mogućnost) treba skupiti svu moguću upotrebljivu pamet ove zemlje bez ideoloških i stranačkih boja, koja treba sačiniti strategiju gospodarskog razvoja za razdoblje od 12 godina tj. tri mandata vlade, terminski ga podjeliti na godine izvršenja, s tim da bude detaljno definirana koju treba pratiti polugodišnje, a usklađuje se prema prilikama koja daje pregled izvršenja zacrtanih programa, a ako nema zadovoljavajućeg učinka, mijenja se tim.

Vlada ne smije u predizbornoj godini gubiti vrijeme i ma koliko se ona trudila za ovakvu strategiju i napredak i da hoće ona nema kapaciteta i vremena zbog tekućih poslova prirediti sveukupnu strategiju razvojaa zemlje.

Za ovakvo nešto potrebna je otvorenost rada, mir, znoj, upornost i suze da bi se došlo do rezultata. Treba koristiti i kapacitete udruga za pojedina pitanja.

Kada bi došlo do smijene vlade, gubimo godinu dana, a ne vidimo ekipu koja bi temeljito mogla i bila u stanju dovesti do promjena i napretka jer smo se u proteklim godinama o tome uvjerili.

Građani, a posebno mladi, žele vidjeti ili nazirati svoju budućnost življenja, ali to se ne može postići na ulici, već treba ponuditi stvaralačku pomoć i zajedničkim snagama uz svekoliko umijeće doći do rezultata, korak po korak. Neredi vode ka konfliktu (turizam, izolacija i slično), nedaj bože ka sukobima. Treba težiti ostvarenju članka 3. Ustava RH gdje su svi građani pred Zakonom sa jednakim pravima i obvezama. Strogo težiti ka pravnom uređenju koje će sankcionirati bez milosti, ne samo građane, već i dužnosnike koji uskraćuju zakonito pravo građanima i sankcionirati ih zakonima.

Ako se želi živjeti u uređenoj pravnoj državi i imati mogućnost zaposlenja u Europi to se može jedino tražiti ako smo dio Europske zajednice.

Ponukani događajima iznosimo naše viđenje ovim priopćenjem, a u budućim priopćenjima ćemo se osvrnuti na aktualne teme: pretvorbu i privatizaciju, preostalom državnom imovinom, decentralizacijom državnog upravljanja – regionalizacijom, pravosuđem, poštivanjem Ustavnih načela RH, pronatalitetnom politikom, provedbom odluke Ustavnog suda, novim Zakonom o radim odnosima, mirovinskomi zdravstvenom osiguranju građana,...

Zdravi i veseli bili!

Predsjednik AHU-a

Ante Kriletić

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)