Kako preživjeti s tisuću kuna mjesečno?

Uloga političara i možemo reći svaki njihov potez svakodnevno je pod povećalom javnosti i medija. Pri tome ako je riječ o višoj i značajnijoj funkciji pritisak i prismotra je veća. Toga moraju biti naši političari svjesni, a samim time i prihvatiti brojne kritike, a često i lažne objede. Ako se s time ne mogu nositi bolje je da niti ne ulaze u političku arenu jer od toga neće imati društvo koristi, a samo će trpjeti njihovo osobno zdravstveno stanje. Prisjećajući se naših dosadašnjih reakcija očigledno je kako je bivši ministar Pavić svaku kritiku primao previše subjektivno, znao iskočiti iz takta i stoga je njegova politička karijera na zalasku. No izgleda kako je aktualni premijer drugačijeg kova pa bez bojazni da ćemo naštetiti njegovu zdravlju pišemo ovo priopćenje. U stvari prvo želimo pohvaliti nastojanje vlade koju vodi da u ova teška financijska i druga vremena poveća naredne godine iznos u proračunu namijenjen za mirovine. Ovaj je prijedlog za svaku pohvalu i unosi djelić radosti među umirovljeničku populaciju! Nažalost istovremeno čitamo kako su umirovljenici u Umagu, a poznato je godinama i u gradu Zagrebu u još povlaštenijem položaju! Zbog toga predlažemo predsjedniku Plenkoviću da pronađe način kako bi se umirovljenicima u vrijeme Covid -19 pandemije ponešto olakšao život tako da im se omogući jednokratna financijska pomoć. Pri tome mislimo barem na 156 476 osiguranika HZMO koji zamislite imaju mjesečnu mirovinu manju od 1000 kuna! Dodjelom samo 100 kuna njima bi predstavljalo pravo bogatstvo, a državu bi koštalo manje nego što je njezin donedavni dužnosnik zaposlen u JANAFU pohranio u osobnom vozilu. Naravno kako se pojedincima koji rade i mukotrpno privređuju ovaj prijedlog neće sviđati ali toga je uvijek bilo i bit će. No jednoga dana kada i oni postanu umirovljenici shvatit će o čemu je riječ tako da ovim putem ne želimo lamentirati dalje na tu temu. Do tada svi pa i oni koji prigovaraju da se borimo samo za mirovine i umirovljenike koji su, po njima, samo teret društvu imaju priliku razmišljati o svojoj budućnosti ili kako mi u Stranci umirovljenika ponavljamo:" Misli danas o mirovini sutra"!

 

Članak možete pročitati i na sljedećom poveznicama:

https://www.24sata.hr/news/apel-umirovljenika-plenkovicu-156-476-hrvata-zivi-s-manje-od-1000-kn-mirovine-pomozite-im-725517

 

https://totalinfo.hr/stranka-umirovljenika-premijeru-umirovljenici-s-malom-mirovinom-trebaju-jednokratnu-pomoc-da-prezive/

 

 

https://mojzagreb.info/zagreb/umirovljenicima-omogu%C4%87iti-jednokratnu-financijsku-pomo%C4%87-ili-kako-pre%C5%BEivjeti-s-tisu%C4%87u-kuna-mjese%C4%8Dno

 

 

 

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)

Sve naše sugrađane u našoj domovini i izvan nje podsjećamo na sutrašnji Dan sjećanja na žrtve ... (opširnije)

Bez mobitela, društvenih mreža, interneta ili televizije  živjelo se ne tako davno u velikom dijelu svijeta. ... (opširnije)

  Tijekom posljednjih mjeseci koji su obilježeni problemima vezanim uz pandemiju virusa Covid -19 brojni su ... (opširnije)

U novijoj hrvatskoj povijesti ili preciznije rečeno od proglašenja nezavisnosti 1991. godine do danas dogodilo se ... (opširnije)

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji tajnik stranke Žarko Delač i predsjednik GO SU Zagreba Želimirr Lang medijima ... (opširnije)

Stara poslovica kako svako zlo nije za zlo nadamo se kako će pokazati svoju aktualnost u ... (opširnije)

U svakodnevnom razgovoru i kontaktima političke teme u Hrvata (ne Rvata) posve su uobičajene i rekli ... (opširnije)

Na poveznici https://www.logicno.com/politika/pismo-g-plenkovicu-promisljanje-i-stav-jednog-penzionera.html možete pročitati razmišljanje jedne umirovljenice o aktualnom stanju u našoj državi! Unatoč tome ... (opširnije)

Sa žaljenjem objavljujemo poveznicu na kojoj se može pročitati ono što je posljednjih godina pravilo. a ... (opširnije)