Zašo su političari za par škuda ugrozili živote?

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo kojoj drugoj temi koja zaokuplja današnju populaciju. Pri tome je ne mali broj potpuno suprotnih izjava i čak znanstvenih dokaza o načinu širenja virusa, izvoru i njegovom porijeklu, načinu zaštite, mogućnosti cijepljenja pa do simptoma bolesti. Stoga je zaključak uglavnom prepušten korisniku informacija i kako se ne bez razloga kaže istina je voda duboka jednog dana će se ipak moći sigurnije dokazati tko je u pravu. Zbog toga ne želimo uopće ulaziti u ove rasprave i društvene podjele već samo još jednom iznijeti činjenice koje su se dogodile od proljeća u našoj domovini. Pri tome nitko ne može osporiti događaj u domu za starije i nemoćne osobe u Splitu i veliki broj preminulih štićenika ove ustanove. Želimo naglasiti kako je očigledno došlo do brojnih propusta u sustavu ali za njih ama baš nitko nije i izgleda neće odgovarati! Pri tome ne želimo biti inkvizitori i radovati se osudama već želimo zaštiti nevine ljude koji bespomoćno pate od takvih i sličnih bahatih, arogantnih i beskrupuloznih naših sugrađana. A kako je razvidno da sve više i više za bilo kakav oblik nedjela nema sankcija pošast kriminala, korupcije, nestručnosti i uhljebništva se samo širi. U tom cirkusu iznimno veliki broj jedinica lokalne uprave i samouprave plodan su teren za takve deformacije i nažalost ostat će i nadalje jer nam se na velika zvona najavljuju samo kozmetičke promjene u lokalnoj upravi i samoupravi. Od nasušnih promjena izbornog zakona pa do zaštite umirovljenika koji su najranjivija skupina u našem društvu više se nakon nedavnih izbora niti glasa ne može čuti. Tako je i ministar zdravstva bez imalo grižnje savjesti izjavio kako su ciljano prihvatili rizik širenja virusa kako bi omogućili turistički zamah. Time su za Judine škude izravno poslali u smrt naše starije sugrađane, a sve kako bi u proračun stigla  kuna više za plaćanje državne birokracije! Dakako više se slije u džepove stranaca u čijem su vlasništvu najveći hotelski kompleksi i kampovi poput austrijskog Falkensteinera, švicarskog Kempinskog ili Adriatic Investment grupe. Time naši vrli ministri poput guvernera Hrvatske narodne banke pomno vode brigu o stranim investitorima i bankarima koji uzgred rečeno ovih dana najavljuju povećanje svih bankarskih tarifa i usluga. Istovremeno ih u svojim matičnim državama smanjuju, a o kamatama da i ne govorimo jer je svima znano kako su one kod nas najveće u Europi!
Zahvaljujući nerazumnim odlukama nacionalnog stožera i riziku koji su prihvatili mi smo u Stranci umirovljenika nedavno ostali bez člana našeg predsjedništva koji je podlegao Covid-19 virusu. No zbog nespretne ili nesretne izjave ministra Beroša sada barem znamo tko je za njegovu smrt kriv. Možda nam to dade i poticaj da podignemo tužbu unatoč tome što znamo kako je i naše sudstvo korumpirano, politički i interesno umreženo te samim time i neefikasno. No ako ne učinimo taj prvi korak nećemo moći tražiti pravdu na europskim sudovima koji su daleko objektivniji i nepristrani. U svakom slučaju neka ovo bude poruka onima koji su svjesno prihvatili rizik širenja virusa kako na svojim dušama nose veliki broj ljudskih života.
 

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)