Zašo su političari za par škuda ugrozili živote?

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo kojoj drugoj temi koja zaokuplja današnju populaciju. Pri tome je ne mali broj potpuno suprotnih izjava i čak znanstvenih dokaza o načinu širenja virusa, izvoru i njegovom porijeklu, načinu zaštite, mogućnosti cijepljenja pa do simptoma bolesti. Stoga je zaključak uglavnom prepušten korisniku informacija i kako se ne bez razloga kaže istina je voda duboka jednog dana će se ipak moći sigurnije dokazati tko je u pravu. Zbog toga ne želimo uopće ulaziti u ove rasprave i društvene podjele već samo još jednom iznijeti činjenice koje su se dogodile od proljeća u našoj domovini. Pri tome nitko ne može osporiti događaj u domu za starije i nemoćne osobe u Splitu i veliki broj preminulih štićenika ove ustanove. Želimo naglasiti kako je očigledno došlo do brojnih propusta u sustavu ali za njih ama baš nitko nije i izgleda neće odgovarati! Pri tome ne želimo biti inkvizitori i radovati se osudama već želimo zaštiti nevine ljude koji bespomoćno pate od takvih i sličnih bahatih, arogantnih i beskrupuloznih naših sugrađana. A kako je razvidno da sve više i više za bilo kakav oblik nedjela nema sankcija pošast kriminala, korupcije, nestručnosti i uhljebništva se samo širi. U tom cirkusu iznimno veliki broj jedinica lokalne uprave i samouprave plodan su teren za takve deformacije i nažalost ostat će i nadalje jer nam se na velika zvona najavljuju samo kozmetičke promjene u lokalnoj upravi i samoupravi. Od nasušnih promjena izbornog zakona pa do zaštite umirovljenika koji su najranjivija skupina u našem društvu više se nakon nedavnih izbora niti glasa ne može čuti. Tako je i ministar zdravstva bez imalo grižnje savjesti izjavio kako su ciljano prihvatili rizik širenja virusa kako bi omogućili turistički zamah. Time su za Judine škude izravno poslali u smrt naše starije sugrađane, a sve kako bi u proračun stigla  kuna više za plaćanje državne birokracije! Dakako više se slije u džepove stranaca u čijem su vlasništvu najveći hotelski kompleksi i kampovi poput austrijskog Falkensteinera, švicarskog Kempinskog ili Adriatic Investment grupe. Time naši vrli ministri poput guvernera Hrvatske narodne banke pomno vode brigu o stranim investitorima i bankarima koji uzgred rečeno ovih dana najavljuju povećanje svih bankarskih tarifa i usluga. Istovremeno ih u svojim matičnim državama smanjuju, a o kamatama da i ne govorimo jer je svima znano kako su one kod nas najveće u Europi!
Zahvaljujući nerazumnim odlukama nacionalnog stožera i riziku koji su prihvatili mi smo u Stranci umirovljenika nedavno ostali bez člana našeg predsjedništva koji je podlegao Covid-19 virusu. No zbog nespretne ili nesretne izjave ministra Beroša sada barem znamo tko je za njegovu smrt kriv. Možda nam to dade i poticaj da podignemo tužbu unatoč tome što znamo kako je i naše sudstvo korumpirano, politički i interesno umreženo te samim time i neefikasno. No ako ne učinimo taj prvi korak nećemo moći tražiti pravdu na europskim sudovima koji su daleko objektivniji i nepristrani. U svakom slučaju neka ovo bude poruka onima koji su svjesno prihvatili rizik širenja virusa kako na svojim dušama nose veliki broj ljudskih života.
 

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)

Sve naše sugrađane u našoj domovini i izvan nje podsjećamo na sutrašnji Dan sjećanja na žrtve ... (opširnije)

Bez mobitela, društvenih mreža, interneta ili televizije  živjelo se ne tako davno u velikom dijelu svijeta. ... (opširnije)

  Tijekom posljednjih mjeseci koji su obilježeni problemima vezanim uz pandemiju virusa Covid -19 brojni su ... (opširnije)

U novijoj hrvatskoj povijesti ili preciznije rečeno od proglašenja nezavisnosti 1991. godine do danas dogodilo se ... (opširnije)

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji tajnik stranke Žarko Delač i predsjednik GO SU Zagreba Želimirr Lang medijima ... (opširnije)

Stara poslovica kako svako zlo nije za zlo nadamo se kako će pokazati svoju aktualnost u ... (opširnije)

Uloga političara i možemo reći svaki njihov potez svakodnevno je pod povećalom javnosti i medija. Pri ... (opširnije)

U svakodnevnom razgovoru i kontaktima političke teme u Hrvata (ne Rvata) posve su uobičajene i rekli ... (opširnije)

Na poveznici https://www.logicno.com/politika/pismo-g-plenkovicu-promisljanje-i-stav-jednog-penzionera.html možete pročitati razmišljanje jedne umirovljenice o aktualnom stanju u našoj državi! Unatoč tome ... (opširnije)