Javni odgovor potpredsjedniku HDZ-a Tomi Medvedu!

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u kojem je ničim izazvan spomenuo i moje ime. Iako je kampanja davno završila izgleda kako su i nadalje na sceni politikanstke igre što me kao čovjeka koji godina vodi Stranku umirovljenika u prvom redu žalosti. Da ne iznosim i druge epitete koje bih mogao izreći temeljem samo ovog sitnog djela iscrpnog monologa zamjenika predsjednika Hrvatske demokratske zajednice.  Kako bih svoju žalost umanjio osjećam potrebu upoznati javnost kako ona proizlazi između ostalog i iz godinama neprimjerenog statusa nacionalnih manjina u Hrvatskoj. Osobito ugrađenog u izborni zakon. Pri tome jasno i glasno mogu ponoviti kako sam srpske nacionalnosti i hrvatskog državljanstva i nikada mi nije padalo na um glasati na listi srpske nacionalne manjine. Zbog toga prezirem političke mešetare koji na tome godinama grade svoje poslovne i stranačke aktivnosti poput dugovječnih predstavnika srpske, talijanske, češke i ostalih manjina…Ovaj lažni demokratski dekor samo je farsa u interesu najvećih političkih stranka koje sa saborskim zastupnicima manjina uspješno manipuliraju i osiguravaju saborsku većinu. Pri tome ih nije briga što su Slovaci zakinuti jer predstavnik češke i slovačke manjine koji je oduvijek Čeh  nikada nije ništa uradio za Slovake, Rom za Crnogorce i Albance i tako dalje. Nelogična i u Europskoj praksi potpuno nepoznata situacija da se toliko saborskih zastupnika osigurava manjinama uvedena je samo kako bi se osigurali privjesci saborskoj većini. Ova je činjenica potpuno jasna i običnom političkom laiku, a ne istaknutom političkom dužnosniku.  Stoga bi budući poptredsjedniče Hrvatske vlade kao osvjedočeni branitelj trebali smoći snage i javno o tome progovoriti. Umjesto da jednog pripadnika srpske manjine koji je lojalan građanin Republike Hrvatske i koji znade cijeniti sve što mu je ona pružila stavljate u kontekst nečega što je potpuno promašeno i nedostojno civilizacijskog trenutka. U svako slučaju vama i vašoj vladi želim puno uspjeha i sreće u suradnji s nacionalnim mnajinama koje su posljednjih godina uz žetončiće  postale odlučujući politički faktor na hrvatskoj političkoj sceni. Sve dok se to ne promijeni neka vam Bog pomogne u realizaciji i zaštiti hrvatskih nacionalnih interesa i integriteta  zbog čega ste bili nekoliko puta i ranjeni.

 

https://totalinfo.hr/grujic-vratio-medvedu-stavljate-me-u-kontekst-nedostojno-civilizacijskog-trenutka/

https://dnevnik.hr/vijesti/hrvatska/predsjednik-stranke-umirovljenika-lazar-grujic-reagirao-je-na-intervju-tome-medveda-za-dnevnik-nove-tv---613209.html

https://www.maxportal.hr/vijesti/grujic-odgovara-medvedu-srbin-sam-i-bio-sam-na-listi-domovinskog-pokreta/

 

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)