Informacija za javnost!

Stranka umirovljenika i njezin predsjednik Lazar Grujić u posljednje su vrijeme predmet brojnih rasprava ili bolje rečeno diskvalifikacija određenih političkih skupina. Stoga smatramo kako je potrebno objaviti sljedeće:


- Stranka umirovljenika nikada do sada na parlamentarnim izborima nije bila u koaliciji s najvećim strankama tj. HDZ-om i SDP-om
- Nakon višegodišnje suradnje sa SDP-om došlo je do prekida suradnje jer smo procijenili da nam nije mjesto u Restart koaliciji u kojoj ekskluzivno pravo na pitanja umirovljenika neopravdano uzima dugogodišnja parlamentarna stranka HSU
- Reagirajući na naše udaljavanje od SDP-a Domovinski pokret je bio najkonkretniji i pokazao političku mudrost shvativši našu političku težinu na hrvatskoj političkoj sceni
- Javnost treba znati kako je i predsjednik HDZ-a bio sklon za uspostavljanje suradnje s obzirom na to da mi nikada nismo bili ideološki već samo interesno  orijentirani u zaštiti prava umirovljenika. No do suradnje nije došlo zbog protivljenja koliko je nama poznato glavnog tajnika HDZ-a koji je bio povrijeđen jer se u pregovorima zaobišla njegova funkcija.
- posve je jasno kako u Hrvatskoj ima preko milijun umirovljenika što je najveće glasačko tijelo i Stranka umirovljenika će sve učiniti da 5. srpnja što više  njih zaokruži liste Domovinskog pokreta koji je u cijelosti prihvatio sve naše prijedloge i ideje vezane uz brigu osoba treće životne dobi. Upravo ta činjenica smeta našim političkim oponentima i stoga im mi predstavljamo trn u oku.
- I na kraju moramo nažalost konstatirati da smo iste prijedloge poslali i aktualnom predsjedniku države i nakon što ih je u predsjedničkoj kampanji  prihvatio dali smo mu potporu ali do danas nije ništa poduzeo na njihovoj realizaciji barem i na deklarativnoj razini

Koje i kolike su konkretne razlike u onome što se umirovljenicima nudi Gostovanje kod voditelja Petra ... (opširnije)

HTV/HRT 4 Jutros je koordinator Platforme Umirovljenici zajedno Milivoj Špika gostujući u vijestima na HTV4 slikovito ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno – Politička platforma na putu prema izbornom pragu Umirovljenici zajedno – Politička platforma nakon ... (opširnije)

Jeli „Glas umirovljenika“ privatiziran i u funkciji difamiranja?   Mada u relativno skromnoj tiraži SUH već ... (opširnije)

Danas obilježavamo 32. godišnjicu od tragedije koja je zadesila Vukovar sa svojih tada 15000 preostalih stanovnika ... (opširnije)

Neki vrli „predstavnici“ umirovljenika poručuju im kako „Nije sve u mirovini“   Pa jesu li (SUH, ... (opširnije)

„Pudlice i poltroni“ punom parom u novi pokušaj prevare umirovljenike   Nakon što je Platforma Umirovljenici ... (opširnije)

Jeli Vlada prešutno prihvatila prijedlog Platforme Umirovljenici zajedno!?   Prateći predstavljanje proračuna na sjednici Vlade RH ... (opširnije)

Lex Agrokor se vratio poput bumeranga… Božu Petrova već uhvatila sinkopa Kako će odluka Visokog kaznenog ... (opširnije)

Špika: Sva povećanja i svi paketi pomoći ne rješavaju problem umirovljenicima   U mandatu ove Vlade ... (opširnije)