Informacija za javnost!

Stranka umirovljenika i njezin predsjednik Lazar Grujić u posljednje su vrijeme predmet brojnih rasprava ili bolje rečeno diskvalifikacija određenih političkih skupina. Stoga smatramo kako je potrebno objaviti sljedeće:


- Stranka umirovljenika nikada do sada na parlamentarnim izborima nije bila u koaliciji s najvećim strankama tj. HDZ-om i SDP-om
- Nakon višegodišnje suradnje sa SDP-om došlo je do prekida suradnje jer smo procijenili da nam nije mjesto u Restart koaliciji u kojoj ekskluzivno pravo na pitanja umirovljenika neopravdano uzima dugogodišnja parlamentarna stranka HSU
- Reagirajući na naše udaljavanje od SDP-a Domovinski pokret je bio najkonkretniji i pokazao političku mudrost shvativši našu političku težinu na hrvatskoj političkoj sceni
- Javnost treba znati kako je i predsjednik HDZ-a bio sklon za uspostavljanje suradnje s obzirom na to da mi nikada nismo bili ideološki već samo interesno  orijentirani u zaštiti prava umirovljenika. No do suradnje nije došlo zbog protivljenja koliko je nama poznato glavnog tajnika HDZ-a koji je bio povrijeđen jer se u pregovorima zaobišla njegova funkcija.
- posve je jasno kako u Hrvatskoj ima preko milijun umirovljenika što je najveće glasačko tijelo i Stranka umirovljenika će sve učiniti da 5. srpnja što više  njih zaokruži liste Domovinskog pokreta koji je u cijelosti prihvatio sve naše prijedloge i ideje vezane uz brigu osoba treće životne dobi. Upravo ta činjenica smeta našim političkim oponentima i stoga im mi predstavljamo trn u oku.
- I na kraju moramo nažalost konstatirati da smo iste prijedloge poslali i aktualnom predsjedniku države i nakon što ih je u predsjedničkoj kampanji  prihvatio dali smo mu potporu ali do danas nije ništa poduzeo na njihovoj realizaciji barem i na deklarativnoj razini

U svakodnevnom razgovoru i kontaktima političke teme u Hrvata (ne Rvata) posve su uobičajene i rekli ... (opširnije)

Na poveznici https://www.logicno.com/politika/pismo-g-plenkovicu-promisljanje-i-stav-jednog-penzionera.html možete pročitati razmišljanje jedne umirovljenice o aktualnom stanju u našoj državi! Unatoč tome ... (opširnije)

Sa žaljenjem objavljujemo poveznicu na kojoj se može pročitati ono što je posljednjih godina pravilo. a ... (opširnije)

Potporu aktualnom predsjedniku Republike Hrvatske na nedavno održanim predsjedničkim izborima, opće je poznato, kako su dali ... (opširnije)

Svim članovima i simpatizerima stanke te osobama starije životne dobi čestitamo Međunarodni dan starijih osoba. (opširnije)

U nedostatku gospodarskih inicijativa i projekata, turističkih inovacija ili energetskih rješenja jedino nam političari osvjetljuju obraz ... (opširnije)

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo ... (opširnije)

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)