Informacija za javnost!

Stranka umirovljenika i njezin predsjednik Lazar Grujić u posljednje su vrijeme predmet brojnih rasprava ili bolje rečeno diskvalifikacija određenih političkih skupina. Stoga smatramo kako je potrebno objaviti sljedeće:


- Stranka umirovljenika nikada do sada na parlamentarnim izborima nije bila u koaliciji s najvećim strankama tj. HDZ-om i SDP-om
- Nakon višegodišnje suradnje sa SDP-om došlo je do prekida suradnje jer smo procijenili da nam nije mjesto u Restart koaliciji u kojoj ekskluzivno pravo na pitanja umirovljenika neopravdano uzima dugogodišnja parlamentarna stranka HSU
- Reagirajući na naše udaljavanje od SDP-a Domovinski pokret je bio najkonkretniji i pokazao političku mudrost shvativši našu političku težinu na hrvatskoj političkoj sceni
- Javnost treba znati kako je i predsjednik HDZ-a bio sklon za uspostavljanje suradnje s obzirom na to da mi nikada nismo bili ideološki već samo interesno  orijentirani u zaštiti prava umirovljenika. No do suradnje nije došlo zbog protivljenja koliko je nama poznato glavnog tajnika HDZ-a koji je bio povrijeđen jer se u pregovorima zaobišla njegova funkcija.
- posve je jasno kako u Hrvatskoj ima preko milijun umirovljenika što je najveće glasačko tijelo i Stranka umirovljenika će sve učiniti da 5. srpnja što više  njih zaokruži liste Domovinskog pokreta koji je u cijelosti prihvatio sve naše prijedloge i ideje vezane uz brigu osoba treće životne dobi. Upravo ta činjenica smeta našim političkim oponentima i stoga im mi predstavljamo trn u oku.
- I na kraju moramo nažalost konstatirati da smo iste prijedloge poslali i aktualnom predsjedniku države i nakon što ih je u predsjedničkoj kampanji  prihvatio dali smo mu potporu ali do danas nije ništa poduzeo na njihovoj realizaciji barem i na deklarativnoj razini

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)