Informacija za javnost!

Stranka umirovljenika i njezin predsjednik Lazar Grujić u posljednje su vrijeme predmet brojnih rasprava ili bolje rečeno diskvalifikacija određenih političkih skupina. Stoga smatramo kako je potrebno objaviti sljedeće:


- Stranka umirovljenika nikada do sada na parlamentarnim izborima nije bila u koaliciji s najvećim strankama tj. HDZ-om i SDP-om
- Nakon višegodišnje suradnje sa SDP-om došlo je do prekida suradnje jer smo procijenili da nam nije mjesto u Restart koaliciji u kojoj ekskluzivno pravo na pitanja umirovljenika neopravdano uzima dugogodišnja parlamentarna stranka HSU
- Reagirajući na naše udaljavanje od SDP-a Domovinski pokret je bio najkonkretniji i pokazao političku mudrost shvativši našu političku težinu na hrvatskoj političkoj sceni
- Javnost treba znati kako je i predsjednik HDZ-a bio sklon za uspostavljanje suradnje s obzirom na to da mi nikada nismo bili ideološki već samo interesno  orijentirani u zaštiti prava umirovljenika. No do suradnje nije došlo zbog protivljenja koliko je nama poznato glavnog tajnika HDZ-a koji je bio povrijeđen jer se u pregovorima zaobišla njegova funkcija.
- posve je jasno kako u Hrvatskoj ima preko milijun umirovljenika što je najveće glasačko tijelo i Stranka umirovljenika će sve učiniti da 5. srpnja što više  njih zaokruži liste Domovinskog pokreta koji je u cijelosti prihvatio sve naše prijedloge i ideje vezane uz brigu osoba treće životne dobi. Upravo ta činjenica smeta našim političkim oponentima i stoga im mi predstavljamo trn u oku.
- I na kraju moramo nažalost konstatirati da smo iste prijedloge poslali i aktualnom predsjedniku države i nakon što ih je u predsjedničkoj kampanji  prihvatio dali smo mu potporu ali do danas nije ništa poduzeo na njihovoj realizaciji barem i na deklarativnoj razini

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)