Slučajni predsjednik ipak je izabran demokratskim putem!

Za aktualnog predsjednika Republike Hrvatske možemo reći kako je u ovih par mjeseci obnašanja svoje funkcije nevjerojatno srozao ugled i značaj ove institucije u hrvatskom društvu. Nakon izvrsnog govora u izbornoj noći očekivali smo novog, staloženog, manje arogantnog predsjednika koji će poprimiti i državničke manire. Nažalost dogodilo se posve suprotno i gafovi njegove prethodnice danas se čine posve beznačajnim. Nisku izgovorenih besmislica, lapsusa,kontradiktornih izjava i da ne kažemo gluposti upotpunio je najnovijom matematičkom konstatacijom vezanom uz Dan državnosti. Pojašnjenja radi izjavio je kako je Dan državnosti izglasala jedna politička opcija za koju je glasala manjina hrvatskog naroda? Na znanje njemu i svim ostalim neznalicama i ideološkim slijepcima većinska stranka koja je prije 30 godina izglasala taj zakon imala je plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda. S druge strane to se nažalost ne može reći za izabranog predsjednika. Dovoljno je samo pogledati stranice DIP-a i može se zaključiti kako je za aktualnog predsjednika glasalo manje od četvrtine birača što je u stvari manjina hrvatskog naroda. Stoga prije nego što predbacuje drugima da nisu imali plebiscitarnu podršku bilo bi bolje da povede računa o svojoj koja je sada sigurno već i manja. Razlog je i učinjenici što izbjegavajući obilježavanje hrvatskog nacionalnog blagdana krši Ustav i postavlja se iznad zakona. Po toj logici možemo i mi umirovljenici smatrati kako je recimo doprinos za zdravstvo koji je također izglasan u Hrvatskom saboru besmislen i prestati plaćati! Ili ponaosob kako se kome prohtije s obzirom na to da se ne slažemo sa sastavom hrvatskog sabora. Vjerujući kako je ova najnovija u nizu omaški ovog puta povezana s matematikom koja mu nije jača strana morat ćemo se naviknuti da imamo slučajnog predsjednika. Da je tome tako dokaz je i predizborna obećanje vezano uz umirovljenike. Naime Stranka umirovljenika vam je  gospodine predsjedniče dala podršku na izborima uz obećanje kako će te se zalagati za provedbu  7 osnovnih ciljeva u zaštiti umirovljenika koje smo vam dostavili u pismenom obliku. Jeste li na to zaboravili ili ste nas prevarili ostavljamo vam na dušu!

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)