Slučajni predsjednik ipak je izabran demokratskim putem!

Za aktualnog predsjednika Republike Hrvatske možemo reći kako je u ovih par mjeseci obnašanja svoje funkcije nevjerojatno srozao ugled i značaj ove institucije u hrvatskom društvu. Nakon izvrsnog govora u izbornoj noći očekivali smo novog, staloženog, manje arogantnog predsjednika koji će poprimiti i državničke manire. Nažalost dogodilo se posve suprotno i gafovi njegove prethodnice danas se čine posve beznačajnim. Nisku izgovorenih besmislica, lapsusa,kontradiktornih izjava i da ne kažemo gluposti upotpunio je najnovijom matematičkom konstatacijom vezanom uz Dan državnosti. Pojašnjenja radi izjavio je kako je Dan državnosti izglasala jedna politička opcija za koju je glasala manjina hrvatskog naroda? Na znanje njemu i svim ostalim neznalicama i ideološkim slijepcima većinska stranka koja je prije 30 godina izglasala taj zakon imala je plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda. S druge strane to se nažalost ne može reći za izabranog predsjednika. Dovoljno je samo pogledati stranice DIP-a i može se zaključiti kako je za aktualnog predsjednika glasalo manje od četvrtine birača što je u stvari manjina hrvatskog naroda. Stoga prije nego što predbacuje drugima da nisu imali plebiscitarnu podršku bilo bi bolje da povede računa o svojoj koja je sada sigurno već i manja. Razlog je i učinjenici što izbjegavajući obilježavanje hrvatskog nacionalnog blagdana krši Ustav i postavlja se iznad zakona. Po toj logici možemo i mi umirovljenici smatrati kako je recimo doprinos za zdravstvo koji je također izglasan u Hrvatskom saboru besmislen i prestati plaćati! Ili ponaosob kako se kome prohtije s obzirom na to da se ne slažemo sa sastavom hrvatskog sabora. Vjerujući kako je ova najnovija u nizu omaški ovog puta povezana s matematikom koja mu nije jača strana morat ćemo se naviknuti da imamo slučajnog predsjednika. Da je tome tako dokaz je i predizborna obećanje vezano uz umirovljenike. Naime Stranka umirovljenika vam je  gospodine predsjedniče dala podršku na izborima uz obećanje kako će te se zalagati za provedbu  7 osnovnih ciljeva u zaštiti umirovljenika koje smo vam dostavili u pismenom obliku. Jeste li na to zaboravili ili ste nas prevarili ostavljamo vam na dušu!

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)

Sve naše sugrađane u našoj domovini i izvan nje podsjećamo na sutrašnji Dan sjećanja na žrtve ... (opširnije)

Bez mobitela, društvenih mreža, interneta ili televizije  živjelo se ne tako davno u velikom dijelu svijeta. ... (opširnije)

  Tijekom posljednjih mjeseci koji su obilježeni problemima vezanim uz pandemiju virusa Covid -19 brojni su ... (opširnije)

U novijoj hrvatskoj povijesti ili preciznije rečeno od proglašenja nezavisnosti 1991. godine do danas dogodilo se ... (opširnije)

Na današnjoj tiskovnoj konferenciji tajnik stranke Žarko Delač i predsjednik GO SU Zagreba Želimirr Lang medijima ... (opširnije)

Stara poslovica kako svako zlo nije za zlo nadamo se kako će pokazati svoju aktualnost u ... (opširnije)

Uloga političara i možemo reći svaki njihov potez svakodnevno je pod povećalom javnosti i medija. Pri ... (opširnije)

U svakodnevnom razgovoru i kontaktima političke teme u Hrvata (ne Rvata) posve su uobičajene i rekli ... (opširnije)

Na poveznici https://www.logicno.com/politika/pismo-g-plenkovicu-promisljanje-i-stav-jednog-penzionera.html možete pročitati razmišljanje jedne umirovljenice o aktualnom stanju u našoj državi! Unatoč tome ... (opširnije)