Slučajni predsjednik ipak je izabran demokratskim putem!

Za aktualnog predsjednika Republike Hrvatske možemo reći kako je u ovih par mjeseci obnašanja svoje funkcije nevjerojatno srozao ugled i značaj ove institucije u hrvatskom društvu. Nakon izvrsnog govora u izbornoj noći očekivali smo novog, staloženog, manje arogantnog predsjednika koji će poprimiti i državničke manire. Nažalost dogodilo se posve suprotno i gafovi njegove prethodnice danas se čine posve beznačajnim. Nisku izgovorenih besmislica, lapsusa,kontradiktornih izjava i da ne kažemo gluposti upotpunio je najnovijom matematičkom konstatacijom vezanom uz Dan državnosti. Pojašnjenja radi izjavio je kako je Dan državnosti izglasala jedna politička opcija za koju je glasala manjina hrvatskog naroda? Na znanje njemu i svim ostalim neznalicama i ideološkim slijepcima većinska stranka koja je prije 30 godina izglasala taj zakon imala je plebiscitarnu podršku hrvatskog naroda. S druge strane to se nažalost ne može reći za izabranog predsjednika. Dovoljno je samo pogledati stranice DIP-a i može se zaključiti kako je za aktualnog predsjednika glasalo manje od četvrtine birača što je u stvari manjina hrvatskog naroda. Stoga prije nego što predbacuje drugima da nisu imali plebiscitarnu podršku bilo bi bolje da povede računa o svojoj koja je sada sigurno već i manja. Razlog je i učinjenici što izbjegavajući obilježavanje hrvatskog nacionalnog blagdana krši Ustav i postavlja se iznad zakona. Po toj logici možemo i mi umirovljenici smatrati kako je recimo doprinos za zdravstvo koji je također izglasan u Hrvatskom saboru besmislen i prestati plaćati! Ili ponaosob kako se kome prohtije s obzirom na to da se ne slažemo sa sastavom hrvatskog sabora. Vjerujući kako je ova najnovija u nizu omaški ovog puta povezana s matematikom koja mu nije jača strana morat ćemo se naviknuti da imamo slučajnog predsjednika. Da je tome tako dokaz je i predizborna obećanje vezano uz umirovljenike. Naime Stranka umirovljenika vam je  gospodine predsjedniče dala podršku na izborima uz obećanje kako će te se zalagati za provedbu  7 osnovnih ciljeva u zaštiti umirovljenika koje smo vam dostavili u pismenom obliku. Jeste li na to zaboravili ili ste nas prevarili ostavljamo vam na dušu!

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)