Želim biti ministar!

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi u katoličkoj religiji. S obzirom na to da se velika većina hrvatskih građana izjašnjava kako su vjernici kršćanske vjeroispovijesti logično je kako bi im to trebalo onda biti poznato. Stoga nas čudi kako jednom istaknutom dugogodišnjem političkom dužnosniku i ujedno predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika  nisu poznate te činjenice. Ne stoga što očekujemo da je taj klasični politički uhljeb vjernik već stoga što lukavošću i političkom trgovinom, a u posljednje vrijeme i ucjenama ostaje na vlasti. Naime neprestanom samo promocijom i nametanjem sebe kao budućeg ministra u hrvatskoj vladi držeći se slogana usta moja hvalite me kad već neće nitko drugi očigledno je duboko ogreznuo u samoljublje i samohvalu. Uz zatiranje vlastitog ega gospodinu izgleda kako nitko nije skrenuo pozornost da su ministri ipak školovane, stručne i iskusne osobe u svojim resorima. Pri tome nikako ne možemo povezati struku zaštitara i vrlo kompleksno područje mirovinskog sustava što bi ovaj političar htio preuzeti. K tome nismo sigurno kako i da li dotični zaštitar zna uopće i koristiti aparat za gašenje obzirom da je veći dio života ili čitav radni vijek proveo kao sindikalni povjerenik ili saborski zastupnik. Stoga ovakvo javno nabacivanje vlastitog imena i prezimena kao budućeg ministra uz svesrdnu medijsku pomoć svoje stranačke prijateljice koja je na čelnom mjestu HINE otvara i dodatno pitanje. Riječ je naime o nereagiranju SDP-a, političkog strateškog partnera ove umirovljeničke stranke koja je donedavno bila u Amsterdamskoj, a sada je upotrijebivši još jednom politički salto mortale u Restart koaliciji. Znači li to da SDP, naša najveća oporbena stranka nema kvalitetnijih osoba za ministarsku funkciju, kako joj može stranka s jedva vidljivim rejtingom biračkog tijela nametati uvjete, o kakvim se ucjenama pri tome radi, do kada će politički trgovci vedriti i oblačiti jer se podrazumijeva da će s najavljenom Restart koalicijom takva praksa nestati...Ili je sve to samo maska za javnost i biračko tijelo, a glavni politički akteri će i dalje bez obzira na rezultate rada, školsku spremu, uspjehe i radno iskustvo koristeći samo sirovu snagu i zakulisne radnje te nadalje ostati u sedlu predstavljajući jahače apokalipse. Maska koju je dodatno podgrijao i predsjednik Republike Hrvatske imenujući nedavno posebne savjetnice u Uredu predsjednika koristeći uhodanu političku praksu objavljivanja fingiranog natječaja.

Saznavši kako vlada predlaže protokol za praćenje pojedinaca i grupa koji u javnom prostoru šire netrpeljivost ... (opširnije)

Poštovani,   Prema službenim dostupnim podacima može se uočiti kako je u susjednoj Sloveniji od posljedica ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz tradicionalni pozdrav Hristos se rodi! (opširnije)

STRANKA UMIROVLJENIKA s osjećajem zahvale podupire vrijednu i punu ljudskosti pokrenutu inicijativu načelnika općina: Murter-Kornati, Tisno, Pirovac ... (opširnije)

Brojni članovi Stranke umirovljenika aktivni su i u brojnim udrugama pa se tako veliki broj naših ... (opširnije)

Članovima i simpatizerima Stranke umirovljenika te svim ostalim našim sugrađanima upućujemo čestitku povodom predstojećih blagdana. (opširnije)

U subotu, 19. prosinca održana je konstituirajuća sjednica predsjedništva Stranke umirovljenika u narednom četverogodišnjem mandatu. Uz ... (opširnije)

U skladu sa statutarnim odredbama i preporukama nacionalnog stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u subotu, 12. ... (opširnije)

Poštujući epidemiološke mjere i preporuke ovogodišnja redovna - izborna skupština Stranke umirovljenika držat će se u ... (opširnije)

Sve naše sugrađane u našoj domovini i izvan nje podsjećamo na sutrašnji Dan sjećanja na žrtve ... (opširnije)