Želim biti ministar!

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi u katoličkoj religiji. S obzirom na to da se velika većina hrvatskih građana izjašnjava kako su vjernici kršćanske vjeroispovijesti logično je kako bi im to trebalo onda biti poznato. Stoga nas čudi kako jednom istaknutom dugogodišnjem političkom dužnosniku i ujedno predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika  nisu poznate te činjenice. Ne stoga što očekujemo da je taj klasični politički uhljeb vjernik već stoga što lukavošću i političkom trgovinom, a u posljednje vrijeme i ucjenama ostaje na vlasti. Naime neprestanom samo promocijom i nametanjem sebe kao budućeg ministra u hrvatskoj vladi držeći se slogana usta moja hvalite me kad već neće nitko drugi očigledno je duboko ogreznuo u samoljublje i samohvalu. Uz zatiranje vlastitog ega gospodinu izgleda kako nitko nije skrenuo pozornost da su ministri ipak školovane, stručne i iskusne osobe u svojim resorima. Pri tome nikako ne možemo povezati struku zaštitara i vrlo kompleksno područje mirovinskog sustava što bi ovaj političar htio preuzeti. K tome nismo sigurno kako i da li dotični zaštitar zna uopće i koristiti aparat za gašenje obzirom da je veći dio života ili čitav radni vijek proveo kao sindikalni povjerenik ili saborski zastupnik. Stoga ovakvo javno nabacivanje vlastitog imena i prezimena kao budućeg ministra uz svesrdnu medijsku pomoć svoje stranačke prijateljice koja je na čelnom mjestu HINE otvara i dodatno pitanje. Riječ je naime o nereagiranju SDP-a, političkog strateškog partnera ove umirovljeničke stranke koja je donedavno bila u Amsterdamskoj, a sada je upotrijebivši još jednom politički salto mortale u Restart koaliciji. Znači li to da SDP, naša najveća oporbena stranka nema kvalitetnijih osoba za ministarsku funkciju, kako joj može stranka s jedva vidljivim rejtingom biračkog tijela nametati uvjete, o kakvim se ucjenama pri tome radi, do kada će politički trgovci vedriti i oblačiti jer se podrazumijeva da će s najavljenom Restart koalicijom takva praksa nestati...Ili je sve to samo maska za javnost i biračko tijelo, a glavni politički akteri će i dalje bez obzira na rezultate rada, školsku spremu, uspjehe i radno iskustvo koristeći samo sirovu snagu i zakulisne radnje te nadalje ostati u sedlu predstavljajući jahače apokalipse. Maska koju je dodatno podgrijao i predsjednik Republike Hrvatske imenujući nedavno posebne savjetnice u Uredu predsjednika koristeći uhodanu političku praksu objavljivanja fingiranog natječaja.

Sretan Božić svima koji ovaj blagdan slave po julijanskom kalendaru. Mir Božji, Hristos se rodi! (opširnije)

Vladi RH… Strogo sankcionirati svako neopravdano podizanje cijena Svima je jasno da već godinama živimo u ... (opširnije)

Poštovani članovi, partneri, prijatelji, Želimo Vama i Vašim obiteljima Čestit Božić i Sretnu Novu 2023. godinu! SU-BUZ-DSU UMIROVLJENICI ZAJEDNO (opširnije)

Odlukom Vlade slijedi još jedna novčana pomoć za umirovljenike Da je Vlada RH svjesna teškog položaja ... (opširnije)

Ulaskom u Schengen Hrvatska u pravom smislu riječi postala dio EU Mada smo 01. srpnja 2013. ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni je jasna poruka umirovljeničkim strankama!? Ako analiziramo rezultate agencije IPSOS puls za mjesec studeni ... (opširnije)

Sredine nema, pouzdan partner ili jesi ili nisi…. Možda će nam netko prigovoriti kako ovo baš ... (opširnije)

24. studenog 2022. godine je osnovana gradska organizacija Stranke Umirovljenika grada Bjelovara (GO SU Bjelovar) Ovo ... (opširnije)

CROBAROMETAR za studeni kao lekcija za ‟pačiće male” Ako i samo površno analiziramo rezultate agencije IPSOS ... (opširnije)

Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje (opširnije)