Želim biti ministar!

Svatko imalo teološki potkovan vjernik trebao bi znati kako su oholost i sebičnost često spominjani grijesi u katoličkoj religiji. S obzirom na to da se velika većina hrvatskih građana izjašnjava kako su vjernici kršćanske vjeroispovijesti logično je kako bi im to trebalo onda biti poznato. Stoga nas čudi kako jednom istaknutom dugogodišnjem političkom dužnosniku i ujedno predsjedniku Hrvatske stranke umirovljenika  nisu poznate te činjenice. Ne stoga što očekujemo da je taj klasični politički uhljeb vjernik već stoga što lukavošću i političkom trgovinom, a u posljednje vrijeme i ucjenama ostaje na vlasti. Naime neprestanom samo promocijom i nametanjem sebe kao budućeg ministra u hrvatskoj vladi držeći se slogana usta moja hvalite me kad već neće nitko drugi očigledno je duboko ogreznuo u samoljublje i samohvalu. Uz zatiranje vlastitog ega gospodinu izgleda kako nitko nije skrenuo pozornost da su ministri ipak školovane, stručne i iskusne osobe u svojim resorima. Pri tome nikako ne možemo povezati struku zaštitara i vrlo kompleksno područje mirovinskog sustava što bi ovaj političar htio preuzeti. K tome nismo sigurno kako i da li dotični zaštitar zna uopće i koristiti aparat za gašenje obzirom da je veći dio života ili čitav radni vijek proveo kao sindikalni povjerenik ili saborski zastupnik. Stoga ovakvo javno nabacivanje vlastitog imena i prezimena kao budućeg ministra uz svesrdnu medijsku pomoć svoje stranačke prijateljice koja je na čelnom mjestu HINE otvara i dodatno pitanje. Riječ je naime o nereagiranju SDP-a, političkog strateškog partnera ove umirovljeničke stranke koja je donedavno bila u Amsterdamskoj, a sada je upotrijebivši još jednom politički salto mortale u Restart koaliciji. Znači li to da SDP, naša najveća oporbena stranka nema kvalitetnijih osoba za ministarsku funkciju, kako joj može stranka s jedva vidljivim rejtingom biračkog tijela nametati uvjete, o kakvim se ucjenama pri tome radi, do kada će politički trgovci vedriti i oblačiti jer se podrazumijeva da će s najavljenom Restart koalicijom takva praksa nestati...Ili je sve to samo maska za javnost i biračko tijelo, a glavni politički akteri će i dalje bez obzira na rezultate rada, školsku spremu, uspjehe i radno iskustvo koristeći samo sirovu snagu i zakulisne radnje te nadalje ostati u sedlu predstavljajući jahače apokalipse. Maska koju je dodatno podgrijao i predsjednik Republike Hrvatske imenujući nedavno posebne savjetnice u Uredu predsjednika koristeći uhodanu političku praksu objavljivanja fingiranog natječaja.

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)

Članovi Stranke umirovljenika sudjelovali su u ponedjeljak. 22. lipnja na komemoraciji nevinim žrtvama koje su svoj ... (opširnije)

Gostovanje Lazara Grujića na N1 televiziji možete pogledati na sljedećoj poveznici http://hr.n1info.com/Video/Info/a519036/Lazar-Grujic-iz-Domovinskog-pokreta-o-izborima.html ! (opširnije)

Predizborna kampanja Domovinskog pokreta za VII izbornu jedinicu započela je subotnjim obilaskom tržnica u Španskom i ... (opširnije)

Stranka umirovljenika i njezin predsjednik Lazar Grujić u posljednje su vrijeme predmet brojnih rasprava ili bolje ... (opširnije)

Pripreme za predizbornu kampanju Domovinskog pokreta Miroslava Škore u punom su jeku! Tako je danas u ... (opširnije)

Članovi Stranke umirovljenika nalaze se na izbornim listama Domovinskog pokreta Miroslava Škore u V, VII, VIII ... (opširnije)

U nedjelju, 14. lipnja uz nazočnost brojnih članova i simpatizera Domovinskog pokreta Miroslava Škore i članova ... (opširnije)