Do kada će predsjednik vlade braniti nepogrešivost HDZ- ovaca?

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona virusa u Hrvatskoj iznjedrio je na površinu više pitanja. U prvom redu se to odnosi na javno dostupnu informaciju kako je određeni broj štićenika ove ustanove imalo desetak dana povišenu temperaturu. Za nas obične zdravstvene laike koji samo danima slušamo preporuke stožera civilne zaštite RH posve je neshvatljivo kako nisu poduzete dodatne preventivne radnje. Pri tome mislimo na testiranje na Covid-19 virus,  osobito jer je riječ o rizičnoj skupini potencijalnih bolesnika. Stoga je potpuno nejasno o kakvoj se razini zdravstvene skrbi u ovom domu radi jer prema riječima upravitelja doma o navedenim štićenicima se brinula liječnica. Naime je li ta liječnica stalno uposlena, vezana ugovorom o djelu ili …? Nadalje izjavom upravitelja doma otkriva se kako nije postupio razumno i sukladno propisima i naputcima te osobno pokrenuo dodatni medicinski nadzor i epidemiološki izvid. Dodajući tome izostanak reakcije i matičnog ministarstva koje je moralo biti obaviješteno na dnevnoj bazi o stanju u domovima dolazimo do zaključka kako sustav socijalne skrbi u praksi i nadalje ne funkcionira kvalitetno, nema razine osobne odgovornosti dužnosnika,a znanje i struka ustuknu pred političkim odlukama..                      

 

Mi iz Stranke umirovljenika želimo još jednom javno pohvaliti i istaknuti rad članova Stožera civilne zaštite RH koji predano i stručno danima rade na zaštiti građana od nesvakidašnje ugroze. Naravno kako se i njima ponekad omakne poneki gaf poput čelnika stožera gospodina Davora Božinovića koji je bezrazložno ušao u zonu političke diskvalifikacije te optužio čelnika najveće oporbene stranke za politikantstvo. I to samo zato što je upozorio kako nisu na vrijeme povučeni gospodarski potezi na zaštiti poduzetnika i osobito građana kao što su na medicinskom planu. Time se čelnik stožera, iako stožer civilne zaštite nije bio prozvan, stavio u prvom redu u ulogu političara – vojnika HDZ-a, a potom stručnog i politički neopterećenog člana stožera.

 

No daleko veći gaf iako možda više to nije riječ o gafu već prirodi ponašanja i način razmišljanja možemo navesti izjavu predsjednika vlade RH koji a priori štiti upravitelja doma umirovljenika u Splitu. Štiteći nešto neobranjivo kao i mnogo puta u dosadašnjoj političkoj praksi kao čelni čovjek vlade pokazuje nerazumijevanje za druga mišljenja, sebičnost i nadasve oholost…

Gospodine Predsjedniče Vlade RH ovdje se ne radi o tome iz koje je stranke ravnatelj doma za starije, ovdje se radi o 50 štićenika doma kojima su zato što nisu poduzete dodatne preventivne radnje (pri tome mislimo na testiranje na Covid-19 virus) ugroženi životi. U narednim danima sa strepnjom ćemo stoga pratiti tijek njihovog zdravstvenog stanja uzrokovanog ne pravovremenim poduzimanjem preporuka stožera civilne zaštite RH…

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)