Je li konačno došlo vrijeme odlučnih i pravednih političkih poteza?

Neodgovorno ili bolje rečeno obijesno ponašanje pojedinaca godinama je veliki problem našeg ali i društva u većini tzv. civiliziranih država. Svjesni smo kako su pri tome novinari često tepali o kaznenim djelima učinjenim od predstavnika zlatne mladeži što je kovanica koja sama po sebi dovoljno govori o aktualnom sociološkom stanju. Dodatno primjeri neodgovornog odlaganja smeća u prirodi ili gradskim ulicama, bacanje opušaka, parkiranje po travnatim površinama ili bestidno građenje i betoniziranje obale i zaštićenih prirodnih krajolika također su postali potpuno uobičajeni. Dodamo li tome korumpirane političare i ujedno skupljače nekretnina, nemoralne ali na brzinu zakonski pokrivene financijske transakcije grupe Borg ili pro forme guljenje krumpira umjesto izdržavanje zatvorske kazne posve je jasno da je vrijeme za novi početak. Sigurni smo kako će tome pridonijeti aktualna situacija s pandemijom koja je već potaknula brojne slučajeve ljudskog poriva za humanizmom i solidarnošću, a nadamo se i za pravednošću i odgovornošću! Pri tome mislimo i javno apeliramo na predsjednika vlade Republike Hrvatske da sankcionira oca i sina Žinić koji su pokazali kako su i nadalje posve neosjetljivi za situaciju u kojoj se nalazimo ili još gore ne poštuju preporuke Stožera Civilne zaštite RH. Ako dođe do reakcije odmah i bez oklijevanja to će biti znak da je došlo do pozitivnih pomaka i među političarima na vlasti. Za razliku od samo prije par mjeseci ili tjedana kada su odugovlačili, otezali i pokušali zaštititi očigledne kršitelje više zakonskih regula. Ostale su nam u sjećanju tako prenamjene poljoprivrednog zemljišta u osobne svrhe, neprikazivanje kuća i gospodarskih objekata u imovinskim karticama ili skrivanje poduzetničkih odnosa s prijateljima i rođacima, a sve s ciljem da se prikrije nezakonito porijeklo imovine. Imovine koja je tako duboko ušla pod kožu većine od nas te postala glavni razlog i pokretač većine političkih aktivnosti i poteza. Stoga sa zadovoljstvom pratimo vijesti u kojima se više ne prenose ucjene i trgovine političkim foteljama koje su nam nanijele veću štetu nego što ćemo je pretrpjeti od Covid-19 virusa.  A posve je jasno koju financijsku štetu već sada trpimo.

Epidemiološki incident koji će posve sigurno prerasti u prvorazredni eksces tijekom aktualne situacije s pandemijom korona ... (opširnije)

Nakon višednevnih pokušaja da zaustavimo procese vezane uz održavanje prijevremenih izbora u Gradu Orahovica konačno je ... (opširnije)

Aktualni saziv Hrvatskog sabora godinama ne predstavlja volju birača i na najgrublji način izigrana je volja ... (opširnije)

Nastavljajući s pismenom korespodencijom vezanom uz provođenje prijevremenih izbora u Gradu Orahovici objavljujemo promptni odgovor Ministra ... (opširnije)

Provodeći posljednjih dana vrijeme u kućama i stanovima vjerojatno ste primili brojne poruke putem društvenih mreža ... (opširnije)

Nakon dopisa upućenog u Ured predsjednika vlade Republike vezan uz odgađanje izbora u Gradu Orahovici zaprimili ... (opširnije)

Objavljujemo autentično pismo našeg dopredsjednika Juraja Fofonjke iz Orahovice koje je poslao u medije! Slušao sam Predsjednika ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost kako je na temelju našeg dopisa (prenosimo ga u nastavku)  Državno izborno ... (opširnije)

Molimo sve naše članove kao i sve osobe osobito starije životne dobi da se strogo pridržavaju ... (opširnije)

Postupajući prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obavještavamo sve zainteresirane da je Umirovljenički kutak koji ... (opširnije)