Nema kurikularne reforme natašte!

 

Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za sudionike provedbe obrazovne reforme. Mogli smo pročitati i podatak kako je cijena jela po osobi 225 kuna što je u rangu pristojnih restoranskih cijena. No kao i mnogo puta do sada  loše i promašene poteze ministrica Divjak lakonski brani pa tako i ovog puta izjavljuje kako nema reforme natašte. Pri tome se ne pita što je s brojnim učenicima koji danima pohađaju nastavu praznih želuca, skupljaju mukotrpno novce za svake godine nove udžbenike, omote, izlete za školu u prirodi, maturalna putovanja, osiguranja i slične namete. Unatoč ovim evidentnim izdacima tome voli se hvaliti kako nam je školovanje besplatno! Istovremeno umjesto da se pobrine za osnaživanje rada učeničkih kuhinja i time smanji potrebu za radom brojnih udruga i pojedinaca koji se brinu da siromašna djeca ne ostanu gladna ona bakanalijama kupuje vjernost svojih sljedbenika. Iako nismo sigurno da se ne radi i o fiktivnim računima pri čemu će jedan dio predviđenih troškova za catering skrenuti u nečije privatne džepove. Tješi nas jedino podatak kako je većina novaca osigurana iz EU fondova (iako nismo naišli na podatak o kojem se radi postotku) pa će biti posla i za Europski ured za borbu protiv prijevara. No tada se neće moći grijesi iskupiti zaboravom, pravdati ideološkim neprijateljima i protivnicima reforme ili nekakvim pozitivnim pokazateljima u radu obrazovnog sustava od strane EU komisije. Činjenica je kako nam je školstvo i dalje u krizu, nadoknada nastave se odvija nakaradno i uz nazočnost polovice učenika, brojni su profesori bili na skijanju, umjesto usvajanja novog gradiva ponavlja se staro, a sve to zahvaljujući najdužem štrajku prosvjetnih djelatnika. Štrajku za koji nitko nije snosio odgovornost ali nažalost niti neće do kraja zakonski definiranog datuma mandata aktualne vlade. Vladu koju bezrezervno podržavaju brojni uhljebi, stranački vojnici, politički trgovci, optuženici, krivotvoritelji potpisa, utajivači poreza, neznalice u ispunjavanju imovinskih kartica…  Ne bi nas stoga iznenadio i neki pravni manevar (poput lex Agrokora) da se parlamentarni izbori odgode tj. prolongiraju do daljnjeg, a sve sa svrhom da aktualni ministri i njihov poglavar zadrže dosadašnje pozicije i fotelje. U kojima se snalaze kao riba u vodi što dokazuje da su se kao pravi gurmani priviknuli na razne bakanalije od lososa do pršuta, vožnje u Mercedesima i uživanju u ladanjskim kućama pod Sljemenom. S druge strane narodu ne preostaje ništa drugo već da odlazi trbuhom za kruhom u bolji svijet. Stoga vladajućim političarima želimo poručiti dobar vam tek dok vaši umirovljenici, učenici i narod gladuje.

Provodeći posljednjih dana vrijeme u kućama i stanovima vjerojatno ste primili brojne poruke putem društvenih mreža ... (opširnije)

Nakon dopisa upućenog u Ured predsjednika vlade Republike vezan uz odgađanje izbora u Gradu Orahovici zaprimili ... (opširnije)

Objavljujemo autentično pismo našeg dopredsjednika Juraja Fofonjke iz Orahovice koje je poslao u medije! Slušao sam Predsjednika ... (opširnije)

Neodgovorno ili bolje rečeno obijesno ponašanje pojedinaca godinama je veliki problem našeg ali i društva u ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je obavijestiti javnost kako je na temelju našeg dopisa (prenosimo ga u nastavku)  Državno izborno ... (opširnije)

Molimo sve naše članove kao i sve osobe osobito starije životne dobi da se strogo pridržavaju ... (opširnije)

Postupajući prema preporukama Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske obavještavamo sve zainteresirane da je Umirovljenički kutak koji ... (opširnije)

Ljepota političkog djelovanja u prvom bi redu trebala biti alat kako bi se pomoglo napretku društva ... (opširnije)

Jedan od problema na Hrvatskoj političkoj sceni je veliki broj stranaka i razjedinjenost biračkog tijela, a ... (opširnije)

Za sve koji misle da ima poštenih i radišnih političara neka pročiatju tekst na sljedećoj poveznici  https://www.24sata.hr/kolumne/milan-bandic-nije-skromni-gradonacelnik-pliva-u-luksuzu-679788 (opširnije)