Niti sa HDZ-om niti sa SDP-om.... Idemo samostalno

Priopćenje za medije

U jednim današnjim dnevnim novinama se sa difamacijama SU-a a samim time i BLOK-a UMIROVLJENCI ZAJEDNO otišlo i korak dalje pa je uz sliku predsjednika SU-a gospodina Lazara Grujića napisan i tekst u kojem se isti navodi kao čelnik stranke koji sa dijelom umirovljeničkih udruga i stranka daje potporu Vladi RH.

Ovime se još jednom na krajnje podmukao način pokušava narušiti naš ugled kod umirovljeničke populacije svrstavajući nas u neki od suprotstavljenih strana na hrvatskoj političkoj sceni. Naprosto je nevjerojatno kako se bez i malo srama naša već bezbroj puta javno iskazana neovisnost i opredjeljenje kako smo mi interesna grupacija okupljena u koaliciji BLOK UMIROVLJENICI ZAJEDNO potpuno neovisni i time podjednako udaljeni od HDZ-a ili SDP-a ili pak bilo koje stranke ili grupacije.

Zar je nekim novinarima baš toliko teško prihvatiti činjenicu da na slijedeće parlamentarne izbore izlazimo sa svojom samostalnom listom, dakle i bez ikakvog davanja ili primanja podrške HDZ-u ili Vladi RH kako nam se u nizu medijskih tekstova i sl. nekorektno želi imputirati. Ili se ipak radi o samo još jednom bijednom pokušaju razbijanja jedinstva umirovljenika pred parlamentarne izbore što je do sada u velikoj mjeri polazilo za rukom svima koji su to pokušali.

Kako nigdje u kontekstu posljednjih zbivanja, a posebno vezanih uz niz prosvjeda, nismo niti davali niti uskraćivali potporu Vladi RH već više puta javno i jasno kazali da smo apsolutno protiv rušenja vlasti metodama nasilja koje su neki ne samo zagovarali već i pokušali, ali smo isto tako nedvosmisleno podržali pravo svakog da prosvjeduje.

Zar smo samo zato što demokratskim sredstvima želimo rješavati političke probleme odmah svrstani uz HDZ???

Zar bi zajapurenim ekstremima odnosno ekstremnoj desnici ili ljevici, ili pak raznim divljacima u rušilačkim pohodima trebali davati potporu samo zato jer oni žele kopirati i prenijeti nasilje viđeno u nekim zemljama u kojima doista demokracija ne stanuje???

Umirovljenici isto tako razmišljaju na proteste kao oblik izražavanja nezadovoljstva, posebno u kontekstu zamrznutih mirovina i najave enormnog rasta cijena, no svojim prosvjednom ne želimo ni slučajno biti dio onog što sa demokracijom i prosvjednom nema nikakve veze.

U Zagrebu, 02.03.2011.


Predsjednik SU

Koordinator Blok umirovljenici zajedno

Lazar Grujić dipl.oec.

U nedostatku gospodarskih inicijativa i projekata, turističkih inovacija ili energetskih rješenja jedino nam političari osvjetljuju obraz ... (opširnije)

O korona virusima smo posljednjih mjeseci toliko toga imali prigode pročitati i naučiti kao o malo ... (opširnije)

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)