Slijedi li jocker nakon asa iz rukava?

U panici zbog izgubljenog predsjedničkog mandata vladajuća stranka ili bolje reći njezin predsjednik vuče radikalne poteze. Tako  je na sebe u potpunosti preuzeo kampanju, a u izborni stožer predsjedničke kandidatkinje uključio svog zamjenika, dosadašnjeg ideološkog oponenta u stranci. Time valjda gazda misli kako će spasiti ono što se spasiti može kako bi 6 mjeseci u miru i tišini predsjedao onime što mu je najveća želja i san. Tome je podredio kompletnu unutarstranačku i državnu politiku ali kao što mjesecima upozoravamo u tom zanosu nije računao na brojne crne labudove. Prvenstveno potpuno je autokratski i nedemokratski počeo obnašati vlast, otvoreno politički trgovati, štititi kriminalce u svojim političkim redovima, davati unosne poslove školskim i fakultetskim prijateljima, dijeliti lekcije neistomišljenicima ili  bahato odgovarati novinarima. U ovome posljednjem ima vjerojatno dobrog mentora u svojem žetonu koji ga drži na vlasti i od koga je pokupio ove manire. Stoga je posve jasno zašto njegova lutka na koncu gubi predsjedničke izbore i zbog čega birači žele jednu  normalnu osobu na toj funkciji. Naime i vrapci na grani već bruje ne samo o neprikladnom pjevanju već i plesanju na stolovima aktualne predsjednice, a  ono što je vječiti, bradati  ideolog vladajuće stranke najavljivao ne želimo komentirati jer nije za javni prostor. Uglavnom riješivši se u prvom krugu najvećeg protivnika premijer može biti zadovoljan jer će ipak dobiti priliku za normalan politički suživot i kohabitaciju. Da se to nije dogodilo mogao bi već danas pakirati kofere zajedno za svojim žetončićima u Titanic vladi i polagati račune svojem narodu. No to ne znači kako će mu biti znatno lakše jer će se tražiti pravednost i pravda za sve, jednakost svih građana i normalan suživot koji će teško moći provesti. Možda mu stoga padne na um još jedan lucidni potez i uključiti u izborni stožer predsjednice svojeg prethodnika. Osobu koja bi mogli koliko toliko privući glasove odbjeglih stranačkih glasača ali nakon što ju je politički iscipelario i ponizio teško je povjerovati da bi to prihvatila. Stoga prema svemu sudeći ovaj se jocker neće iskoristiti i jedino što mu preostaje osloniti se na žetona i posljednjeg asa iz rukava. U normalnom izbornom procesu koji slijedi iduće nedjelje to zasigurno neće biti dovoljno za pobjedu i kao što smo mnogo puta do sada najavljivali možemo početi pjevati  na njegovim briselskim jezicima Auf Wiedersehen, Au revoir ili Goodbye Andrej…

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)