Slijedi li jocker nakon asa iz rukava?

U panici zbog izgubljenog predsjedničkog mandata vladajuća stranka ili bolje reći njezin predsjednik vuče radikalne poteze. Tako  je na sebe u potpunosti preuzeo kampanju, a u izborni stožer predsjedničke kandidatkinje uključio svog zamjenika, dosadašnjeg ideološkog oponenta u stranci. Time valjda gazda misli kako će spasiti ono što se spasiti može kako bi 6 mjeseci u miru i tišini predsjedao onime što mu je najveća želja i san. Tome je podredio kompletnu unutarstranačku i državnu politiku ali kao što mjesecima upozoravamo u tom zanosu nije računao na brojne crne labudove. Prvenstveno potpuno je autokratski i nedemokratski počeo obnašati vlast, otvoreno politički trgovati, štititi kriminalce u svojim političkim redovima, davati unosne poslove školskim i fakultetskim prijateljima, dijeliti lekcije neistomišljenicima ili  bahato odgovarati novinarima. U ovome posljednjem ima vjerojatno dobrog mentora u svojem žetonu koji ga drži na vlasti i od koga je pokupio ove manire. Stoga je posve jasno zašto njegova lutka na koncu gubi predsjedničke izbore i zbog čega birači žele jednu  normalnu osobu na toj funkciji. Naime i vrapci na grani već bruje ne samo o neprikladnom pjevanju već i plesanju na stolovima aktualne predsjednice, a  ono što je vječiti, bradati  ideolog vladajuće stranke najavljivao ne želimo komentirati jer nije za javni prostor. Uglavnom riješivši se u prvom krugu najvećeg protivnika premijer može biti zadovoljan jer će ipak dobiti priliku za normalan politički suživot i kohabitaciju. Da se to nije dogodilo mogao bi već danas pakirati kofere zajedno za svojim žetončićima u Titanic vladi i polagati račune svojem narodu. No to ne znači kako će mu biti znatno lakše jer će se tražiti pravednost i pravda za sve, jednakost svih građana i normalan suživot koji će teško moći provesti. Možda mu stoga padne na um još jedan lucidni potez i uključiti u izborni stožer predsjednice svojeg prethodnika. Osobu koja bi mogli koliko toliko privući glasove odbjeglih stranačkih glasača ali nakon što ju je politički iscipelario i ponizio teško je povjerovati da bi to prihvatila. Stoga prema svemu sudeći ovaj se jocker neće iskoristiti i jedino što mu preostaje osloniti se na žetona i posljednjeg asa iz rukava. U normalnom izbornom procesu koji slijedi iduće nedjelje to zasigurno neće biti dovoljno za pobjedu i kao što smo mnogo puta do sada najavljivali možemo početi pjevati  na njegovim briselskim jezicima Auf Wiedersehen, Au revoir ili Goodbye Andrej…

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)

budućem predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću želimo puno uspjeha i državničke mudrosti u obnašanju časne dužnosti ... (opširnije)

Poštovani članovi i simpatizeri Stranke umirovljenika, Poštovani sugrađani, iskoristite svoje građansko pravo koje možete ostvariti svake ... (opširnije)

Povodom nadolazećih blagdana svim ljudima želimo puno mira, zdravlja i veselja te sretnu i uspješnu novu ... (opširnije)

Čestitamo predsjedničkom kandidatu Zoranu Milanoviću na pobjedi u prvom krugu predsjedničkih izbora te njegovom izbornom stožeru ... (opširnije)

Pozivamo sve članove i simpatizere Stranke umirovljenika da u nedjelju 22. prosinca izađu na birališta i ... (opširnije)