Odgovor MUH-a Hrvatskoj stranici umirovljenika

Matica odbacuje neumjesne špekulacije HSU-a


Hrvatska stranka umirovljenika ponovnovrlo neumjesno i neargumentirano, na svojoj web stranici, ničim izazvana, napada Maticu umirovljenika Hrvatske stavljajući je u kontekst svojih politikantskih špekulacija.

Glasnogovornica HSU-a žestoko napada Nacionalno vijeće za umirovljenike i starije osobe koje je formirano pri Vladi Republike Hrvatske upravo na prijedlog Matice umirovljenika Hrvatske koji se temelji na iskustvima europskih zemalja. U tom Vijeću su, uz predstavnike Vlade i predstavnici najvećih umirovljeničkih asocijacija- Matice umirovljenika Hrvatske, Sindikata umirovljenika Hrvatske i Koordinacije umirovljeničkih udruga kao i Stranke umirovljenika i Bloka „Umirovljenici zajedno“. Jedino HSU nije potpisala taj Sporazum i nije se uključila u rad Vijeća kontra svih umirovljeničkih asocijacija.

Da bi taj svoj kontra umirovljenički potez opravdala, HSU se okomljuje na sve što se umirovljenički kreće , a što nije u funkciji njenih uskih stranačkih interesa.

Nacionalno vijeće je konstituirano, rad Vijeća je krenuo i prve sjednice se održavaju, a HSU „obavještava“ javnost da se to , kako kažu „virtualno vijeće“ još nije nijednom sastalo.

Isto tako HSU zaobilazi istinu i prešućuje tko je sve član Vijeća podmećući da je to samo Matica i „Blok umirovljenici zajedno“.

HSU nije ostao niti samo na tome, nego ulazi i u privatnu sferu ljudi iz Matice. Uz ostalo piše: „O tom hoće li netko zahvaliti predsjedniku Matice umirovljenika Hrvatske gospodinu Josipu Vinceku, kumu i kućnom prijatelju potpredsjednika Sabora i predsjednika HSS-a Josipa Friščića nije umjesno špekulirati“.

Eto i sami kažu da nije umjesno, a ipak to čine. Prešućuju temeljnu činjenicu da Vincek nikad nije bio član HSS-a niti bilo koje stranke, nego je, zamislite, na izborima u 2. izbornoj jedinici bio nosilac liste upravo HSU-a kao nezavisni kandidat.

Što reći na ovakvo ponašanje i ulaženje čak i u privatnu sferu osim da je to neljudski i tendenciozno. Sama glasnogovornica se u javnosti tužila da su joj ulazili u privatni život i žestoko se tome suprotstavljala.Kad ona to čini onda je to dopušteno ukoliko se uklapa u njihovu vrstu politikantstva. Matica takva podmetanja odlučno odbacuje jer je to ispod kulturne razine javnog komuniciranja.

Matica umirovljenika želi imati dobre odnose sa svim strankama koje hoće doprinijeti rješavanju problema umirovljenika i poboljšanju njihovog položaja u društvu. To se jednako odnosi i na HSU, ali ta stranka stalnotruje odnose ne samo s Maticom nego i sa ostalim umirovljeničkim asocijacijama predstavljajući sebe kao ekskluzivnog predstavnikaumirovljenika s ciljem da manipulira njihovim interesima za stranačke i osobne ciljeve svojih vođa.


U Zagrebu, 28. veljače,2011.Predsjednik Matice

Josip Vincek v.r.

Žurno uvedimo pravobranitelja za starije i zabranimo dosmrtno uzdržavanje!   Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO pozva na žurno ... (opširnije)

Tomaševiću, prestanite diskriminirati umirovljenike! Članovi koalicije Umirovljenici zajedno apeliraju na gradonačelnika Grada Zagreba Tomislava Tomaševića da ... (opširnije)

Koalicija Umirovljenici zajedno predlažu novi model dodatnog povećanja mirovina 08.04.2024. 13:22 Autor: M.M./Vijesti/HRT Članovi koalicije Umirovljenici ... (opširnije)

Hrvatska treba priznati u radni staž godine redovitog studiranja Kada smo kao prvi još prošle godine ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno predlažu novi izračun mirovine UMIROVLJENICI ZAJEDNO – Politička platforma STRANKA UMIROVLJENIKA (SU) BLOK UMIROVLJENICI ... (opširnije)

Sretan Uskrs! U ime Koalicije UMIROVLJENICI ZAJEDNO želimo vam svima, umirovljenicima posebno, obilje mira, radosti i ... (opširnije)

Koalicija umirovljenika predala je prijedlog lista za izbore u DIP Nakon predaje lista uputili smo nekoliko ... (opširnije)

Koalicija UMIROVLJENICI ZAJEDNO na izbore samostalno u svih 10 IJ   Kako smo još na početku ... (opširnije)

Umirovljenici zajedno: Cilj je izvlačenje umirovljenika iz siromaštva Tri umirovljeničke stranke, okupljene u političkoj platformi Umirovljenici ... (opširnije)

Špika komentirao Milanovićeve izjave o mirovinama: “Ima jedan problem…”   N1 Hrvatska 27. ožu 2024   ... (opširnije)