Samo je jedna stvar nepredvidiva u predvidivoj političkoj budućnost!

Početak službene predsjedničke kampanje obilježila su najnovija istraživanja koja troje kandidata izjednačavaju u izgledima za ulazak u drugi izborni krug. Evidentno je kako su vladajućima ti podaci i prije bili dostupni te su na brzinu organizirali Savjet vlade za pomoć Slavoniji. Naime iseljena i opuštena zelena žitnica Hrvatske stubokom je stala iza kandidature Miroslava Škore. Nadalje posve je jasno kako neće biti predsjedničkih sučeljavanja svih kandidata u prvom izbornom krugu jer aktualnoj predsjednici taj oblik komunikacije pretjerano ne leži. Dokaz su njezini brojni gafovi čak i u vrlo kratkim izjavama za medije kojima nas ovih dana časti u javnosti. Zabrinuti smo jedino ako je uzrok pomanjkanje koncentracije  povezan s našim davnim upozorenjima oko njezinih tajnih dolaska u Svetu Nedelju. Stoga se za kampanju koju za predsjednicu države vodi predsjednik vlade ne može reći kako je afirmativna, jedinstvena ili emocionalno nabijena što se osjeća i u utvrdi HDZ-a u Hercegovini. Sumirajući prethodno lako je zaključiti, iako je kampanja tek počela, kako ostaje jedino otvoreno pitanje tko će se suprotstaviti Zoranu Milanoviću u drugom krugu izbora? I to je jedina draž i zanimljivost ove kampanje.

No ovi izbori donose daleko snažniju i dugoročniju poruku koja neće završiti samo kratkotrajnom kampanjom. Na vidiku su krupne promjene u daljnjem političkom životu i osobito dualnom parlamentarizmu pri čemu su mnogi predviđali veliku koaliciju. Posve je sigurno kako će politički kapital stečen na predsjedničkim izborima Škoro, koji je između ostalog i doktor ekonomskih znanosti, znati iskoristiti. Svoje pobornike na društvenim mrežama neće samo tako lako iz ruku ispustiti i virtualni kandidat Kolakušić čime je očigledno da će se promijeniti stanje na političkoj sceni. U tom kontekstu nazire se kraj Živog zida i njegovih izdanaka, a pitanje je kakav će politički put izabrati u Mostu. Vrlo je vjerojatno da će se do iduće jeseni i redovnih parlamentarnih izbora pojaviti još poneko ime i politička snaga koja će bljesnuti i oduzeti dio glasova najvećim strankama. Jedino ako dođe do prijevremenih izbora, što navješćuje i jedan od relevantnih predsjedničkih kandidata, ovi se novi politički akteri neće moći organizirati. Sve u svemu panika u vladajućim redovima je više nego očigledna i loš se izborni rezultat njihove kandidatkinje neće više moći opravdati crnim labudom. Bit će znak za velika preslagivanja u njihovim redovima i konačan dokaz političkim uhljebima kako su ih na funkcije koje su im omogućile Briselske odaje ipak birali domaći birači. Jedina nepoznanica u ovom očigledno prepoznatljivom političkom raspletu ponovno će biti Njonjo tj. koji će as izvući iz rukava da ostane i nadalje tamo gdje je već godinama. Uz pobjednike ili pobjednicu!

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)