Samo je jedna stvar nepredvidiva u predvidivoj političkoj budućnost!

Početak službene predsjedničke kampanje obilježila su najnovija istraživanja koja troje kandidata izjednačavaju u izgledima za ulazak u drugi izborni krug. Evidentno je kako su vladajućima ti podaci i prije bili dostupni te su na brzinu organizirali Savjet vlade za pomoć Slavoniji. Naime iseljena i opuštena zelena žitnica Hrvatske stubokom je stala iza kandidature Miroslava Škore. Nadalje posve je jasno kako neće biti predsjedničkih sučeljavanja svih kandidata u prvom izbornom krugu jer aktualnoj predsjednici taj oblik komunikacije pretjerano ne leži. Dokaz su njezini brojni gafovi čak i u vrlo kratkim izjavama za medije kojima nas ovih dana časti u javnosti. Zabrinuti smo jedino ako je uzrok pomanjkanje koncentracije  povezan s našim davnim upozorenjima oko njezinih tajnih dolaska u Svetu Nedelju. Stoga se za kampanju koju za predsjednicu države vodi predsjednik vlade ne može reći kako je afirmativna, jedinstvena ili emocionalno nabijena što se osjeća i u utvrdi HDZ-a u Hercegovini. Sumirajući prethodno lako je zaključiti, iako je kampanja tek počela, kako ostaje jedino otvoreno pitanje tko će se suprotstaviti Zoranu Milanoviću u drugom krugu izbora? I to je jedina draž i zanimljivost ove kampanje.

No ovi izbori donose daleko snažniju i dugoročniju poruku koja neće završiti samo kratkotrajnom kampanjom. Na vidiku su krupne promjene u daljnjem političkom životu i osobito dualnom parlamentarizmu pri čemu su mnogi predviđali veliku koaliciju. Posve je sigurno kako će politički kapital stečen na predsjedničkim izborima Škoro, koji je između ostalog i doktor ekonomskih znanosti, znati iskoristiti. Svoje pobornike na društvenim mrežama neće samo tako lako iz ruku ispustiti i virtualni kandidat Kolakušić čime je očigledno da će se promijeniti stanje na političkoj sceni. U tom kontekstu nazire se kraj Živog zida i njegovih izdanaka, a pitanje je kakav će politički put izabrati u Mostu. Vrlo je vjerojatno da će se do iduće jeseni i redovnih parlamentarnih izbora pojaviti još poneko ime i politička snaga koja će bljesnuti i oduzeti dio glasova najvećim strankama. Jedino ako dođe do prijevremenih izbora, što navješćuje i jedan od relevantnih predsjedničkih kandidata, ovi se novi politički akteri neće moći organizirati. Sve u svemu panika u vladajućim redovima je više nego očigledna i loš se izborni rezultat njihove kandidatkinje neće više moći opravdati crnim labudom. Bit će znak za velika preslagivanja u njihovim redovima i konačan dokaz političkim uhljebima kako su ih na funkcije koje su im omogućile Briselske odaje ipak birali domaći birači. Jedina nepoznanica u ovom očigledno prepoznatljivom političkom raspletu ponovno će biti Njonjo tj. koji će as izvući iz rukava da ostane i nadalje tamo gdje je već godinama. Uz pobjednike ili pobjednicu!

S neizmjernom tugom i žalošću izvješćujemo javnost kako je od posljedica Covid-19 virusa preminuo naš dugogodišnji ... (opširnije)

Podsjećajući se na veličanstvenu pobjedu u Domovinskom ratu pod nazivom Oluja i oslobađanje velikog dijela okupirane ... (opširnije)

Nakon stišavanja predizbornih političkih strasti i početne pobjedničke euforije odlučili smo i mi u Stranci umirovljenika ... (opširnije)

Posljednji parlamentarni izbori iznjedrili su političku opciju koja je uglavnom profitirala na kritikama i omalovažavanju rada ... (opširnije)

Veliku medijsku pozornost ovih je dana izazvao razgovor budućeg drugog čovjeka Hrvatske vlade Tome Medveda u ... (opširnije)

U prekrasnom ambijentu hotela International članovi i simpatizeri Domovinskog pokreta i koalicijskih partnera dočekali su rezultate izbora ... (opširnije)

Motivacijskim govorom u Makedonskoj baraci u Zagrebu za članove i simpatizere Domovinskog pokreta te koalicijskih stranaka s ... (opširnije)

Iz godine u godinu svjedoci smo sve nižih ljudskih strasti koje se manifestiraju kroz politička sučeljavanja ... (opširnije)

Demografski  slom koji je godinama prisutan u Hrvatskoj osobito je izražen u Gorskom kotaru. Stoga je ... (opširnije)

Još manje od tjedan dana dijeli nas od izbora za 10. saziv hrvatskog parlamenta i predizborna ... (opširnije)