Ima li kraja političkoj korupciji i kriminalu!?

Slušajući jučerašnju vijest nakon sjednice glavnog odbora Hrvatske narodne stranke u prvi smo tren pomislili kako konačno ova stranka ili bolje rečeno ono što je od nje ostalo izlazi iz vladajuće koalicije. No nakon par sekundi saznali smo kako će to biti tek nakon usvajanja proračuna u kojem očekuju veći iznos za učiteljske plaće. Sve u svemu radost da ćemo se riješili političke trgovine i korupcije kratko je trajala ali ipak budi nadu u konačan kraj lažnih moralizatora i prodavača etičkih načela. Sigurno smo kako će ih sudjelovanje u Titanic vladi koštati daljnje političke budućnosti, a u najmanju ruku silaska s parlamentarne političke scene. To znači da će odjednom izostati snažni novčani tokovi, kadrovske beneficije i uhljebnički položaji te će ovaj politički brod ubrzo potonuti. Sličnih primjera ima pregršt ali pojedinci nikako da na nauče na pogreškama ili su svjesni situacije ali unatoč tome kola guraju uzbrdo dok mogu. U konačnici nekoliko ministarskih mjesta i unosni stranačko-privatni poslovi nisu za odbaciti pa trajali li još svega par mjeseci. A što će biti nakon toga nije važno jer ono od čega bi trebali strahovati neće se dogoditi. Mislimo da policijske istrage, otkrivanje brojnih koruptivnih djela, utjecaja na povlaštene informacije i lažna svjedočenja. Ako nekim čudom do toga i dođe nema razloga za pretjeranu brigu jer su spremni guliti krumpir u zamjenu za silne milijune i imovinu koje su oteli.

Sve u svemu do napuštanja pozicija koje narodnjaci nisu stekli voljom birača neće doći, a do usvajanja proračuna imaju vremena promijeniti svoju retoriku ili bolje rečeno ucjenu. Znaju naime kako i bez njihovih glasova vladajući imaju dovoljno ruku jer će se uvijek pronaći netko i iz oporbe tko će podržati proračun. Ako nas sjećanje ne vara tako je prošle godine postupio saborski zastupnik ujedno i predsjednik HSU-a. Stoga ćemo i nadalje biti taoci nedemokratskog političkog ugnjetavanja i produciranja kvazi informacija poput one kako smo se popeli na listi konkurentnih zemalja! Kojeg li podatka i značajne informacije u trenutku kada su američke institucije objavile kako su političari u periodu hrvatske samostalnosti otuđili više od 15 milijardi dolara. I naravno kako sada nemamo za mirovine, plaće medicinskih sestara i učitelja… Istodobno oni koji imaju u stanovima Ledo škrinje svakodnevno i dalje ubiru neometano danak od raznoraznih državnih institucija i sumnjivih poslova. Netko može reći kako smo previše kritični jer ipak je ekonomska situacija u svijetu nestabilna, imamo puno grijeha iz prošlosti, očekivanja su naroda velika, a svojom veličinom nimalo nismo utjecajni na globalnom tržištu. Naravno kako i u tome ima istine ali ne možemo se oteti dojmu da je ipak glavni krivac za sadašnje stanje nefunkcioniranje pravosuđa i represivnog aparata koji su pod paskom politike. Naime nitko ne može osporiti kako nam je gradonačelnik glavnog grada opterećen brojnim aferama, nedavno su brojni ministri razriješeni s funkcija ali osim toga protiv njih nisu započeli drugi procesi i pitamo se kakve nam to poruke političari šalju.  Ili bolje rečeno mafijaši, lopovi i prevaranti koji se samo skrivaju iza demokratskih skuta i legalno nas pljačkaju poput skoro već zaboravljenih članova grupe Borg.

Pripremajući se za skorašnje parlamentarne izbore započela je prilagodba  sjedišta Stranke umirovljenika u središtu grada Zagreba ... (opširnije)

S velikim zanimanjem i interesom pratili smo javne istupe Darija Juričana alias Milana Bandića u predizbornoj ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

S neskrivenim simpatijama promatramo kako se ovih dana jedan čovjek bori protiv sustava i pri tome ... (opširnije)

  Ovih smo dana svjedoci kako se vodi rasprava o skupocjenim menijima koji su predviđeni za ... (opširnije)

Službeni podatak kako su mirovinski fondovi koji brinu o našim novcima koje izdvajamo u II mirovinski ... (opširnije)

Nakon izvjesnog zatišja ponovno se u medijima plasiraju informacije kako predsjednik SDP-a Davor Bernardić nema šanse i ... (opširnije)

Konačno smo doživjeli da naš predsjednik vlade ili kako se voli nazivati premijer u velikom stilu, ... (opširnije)

Zanimljivo je kako se nakon još jednog izbornog poraza u vladajućoj stranci ne događa ništa. U ... (opširnije)

Svim vjernicima koji slave pravoslavni Božić čestitamo njihov blagdan uz Hristos se rodi! (opširnije)