Obilježen Međunarodni dan starijih osoba

U prekrasnom ozračju koji nisu uspjeli pokvariti i sitni provokatori uspjeli smo u suradnji sa SDP-om obilježiti na središnjem zagrebačkom trgu Međunarodni dan starijih osoba. Redovi pred štandom za kojim su bile sestre Aleksandra i Ljiljana bili su satima, a konkurenciju su im pravili karikaturisti Milan i Krešimir koji su neumorno crtali i pola sata nakon završetka događanja. Velikom broju novinara obratili su se predsjednici Stranake umirovljenika i Socijaldemokratske partije Hrvatske Lazar Grujić i Davor Bernardić, a izjavom se obratio i predsjednički kandidat Zoran Milanović. O velikoj gužvi i zainteresiranosti ne samo starijih osoba za naša događanja govori i podatak da je za 120 minuta podijeljeno 600 konzervi Osječkog piva, radlera i Cola sokova te 1200 bočica Kala vode. Od vreve koja ja vladala na Trgu bana Jelačića bili su odsječeni dr. Đokić i Jurinović koji su u prostorijama Stranke umirovljenika, s pogledom na Trg bana Jelačića, u miru i tišini pregledavali ultrazvukom prostatu i mokraćni mjehur. Na taj je način zaokruženo dvosatno druženje i događanje kojim smo se prisjetili starijih osoba, a ujedno i iskoristili i prigodu da nakon što je prihvatio naše prijedloge vezane uz probleme osoba starijie životne dobi, javno podržimo predsjedničku kandidaturu Zorana Milanovića.

Odazvavši se pozivu gospođe  Blanke Sunare - predsjedavajuće Koordinacije umirovljeničkih udruga i zajednica Hrvatske predsjednik Stranke umirovljenika ... (opširnije)

Na današnjoj konferenciji za medije humanitarnu akciju Umirovljenici za siromašne u sjedištu Stranke umirovljenika predstavili su ... (opširnije)

U petak, 6. prosinca u stranačkim prostorijama u ulici Nikole Jurišića 1/V održat će se konfencija ... (opširnije)

Zadovoljstvo nam je izvijestiti sve zainteresirane, a osobito simpatizere pojedinih predsjedničkih kandidata kako će tijekom predsjedničke ... (opširnije)

Aktualni štrajk prosvjetnih djelatnika skrenuo je pozornost javnosti osim na plaće i koeficijente i na brojne ... (opširnije)

Prije početka obilježavanja kao državnog blagdana i ove se godine sjećamo svih žrtava Domovinskog rata i ... (opširnije)

Sa ciljem održavanja skupa na kojem želimo ukazati na problem dostojanstva umirovljenika zatražili smo 2. studenog ... (opširnije)

Nastavljajući predizbornu kampanju predsjednički kandidat Zoran Milanović je na Martinje posjetio Karlovac, Vrbovsko i Ogulin. Nakon ... (opširnije)

  Korupcija i anti korupcija često su u posljednje vrijeme korištene riječi u hrvatskom političkom žargonu. ... (opširnije)

Otok Krk, za koji smo nekada učili kako je površinom naš najveći otok, postao je ishodišna ... (opširnije)